UUSIMMAT

3,3-tuumainen Palm Phone pyrkii estämään puhelinaddiktiota tarjoamalla vain olelllisia ominaisuuksia

17.10.2018 09:11 | Muropaketin toimitus

Älypuhelinvalmistaja Palmin brändi on herätetty eloon pienikokoisella, vain 3,3-tuumaisella Palm Phonella, joka pyrkii estämään puhelinaddiktiota tarjoamalla vain olelllisia ominaisuuksia.

Älypuhelimella voi tehdä nykyään vaikka mitä ja monet ihmiset ovatkin koukuttuneet muun muassa sosiaalisen median tarjoamaan loputtomaan virtaan kuvia ja viihdettä. Nyt palmOS- ja webOS -älypuhelimista tutun Palmin brändi on herätetty jälleen henkiin sillä yhdysvaltalainen Verizon-operaattori on tuonut markkinoille uuden Palm Phonen, joka yrittää auttaa ihmisiä älypuhelinaddiktion kanssa, raportoi The Verge.

Hieman luottokorttia isompi, vain 3,3-tuumainen Palm Phone pyrkii estämään puhelinaddiktiota tarjoamalla vain olelllisia ominaisuuksia. Palm Phonen ei ole tarkoituskaan toimia täysipäiväsenä puhelimena, vaan idea on, että se otetaan mukaan kun älypuhelimen käyttöä haluaa välttää. Kokonsa puolesta Palm Phone sopii myös vaikkapa kuntosalille tai lenkille.

Palm Phone toimii Android 8.1 Oreolla ja siihen voi asentaa sovelluksia Play-kaupasta. Palm Phonen etuna peruspuhelimiin on, että sen avulla voi käyttää vaikkapa GPS-navigointia tai WhatsAppia, sovelluksia joita tarvitsee jokapäiväisessä elämässä.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan Palm Phone edustaa Android-laitteiden budjettiluokkaa, vaikka se maksaakin 349 dollaria eli reilut 300 euroa. Suorittimeksi on valittu Snapdragon 425 ja laitteessa on kolme gigatavua keskusmuistia ja 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa. IP68-standardin mukaisesti vesi- ja pölytiivis Palm Phone tarjoaa 12 megapikselin pääkameran ja 8 megapikselin etukameran. Akun koko on vain 800 milliampeerituntia.