Älypuhelinten myynti laski – syynä piiripula

27.11.2021 14:38 | Muropaketin toimitus

Toimitusvaikeudet koskevat tietokoneiden ja konsoleiden lisäksi myös älypuhelimia. Piiripula on vaikuttanut niin paljon, että älypuhelinten myynti on laskenut.

Maailmanlainen älypuhelinten myynti laski 6,7 prosenttia vuoden kolmannella neljänneksellä. Tutkimusyritys Gartnerin mukaan syynä on piiripula.

Garnerin mukaan älypuhelimilla olisi edelleen kysyntää, mutta silti myynti on laskenut. Se johtuu piiripulasta, joka aiheuttaa tuotteiden julkaisujen viivästymisiä, pitkittyneitä toimitusaikoja ja puutteellisen varastotilanteen.

Tutkimusyritys kertoi, että toimitusvaikeudet koskettavat enemmän hintatasoltaan keskiluokan älypuhelimia kuin kalliita älypuhelimia. Tämä on ollut hyödyllistä etenkin Samsungille, joka on myynyt taittuvanäyttöisiä puhelimia hyvällä tahdilla.

Samsung johtaa tällä hetkellä älypuhelinten markkinaosuudessa, joka oli 20,2 prosenttia kolmannella vuosineljänneksellä. Sitä seurasivat Apple (14,2), Xiaomi (13,0), Vivo (10,5) ja Oppo (9,8). Muut älypuhelinvalmistajat muodostivat kuluttajille myydyistä puhelimista 32,3 prosentin yhteisosuuden.