Amazfit T-Rex Pro -urheilukello on tehty selviytymään vähän rankemmistakin olosuhteista

26.03.2021 20:35 | Muropaketin toimitus

Xiaomi MiOT-ekosysteemiin kuuluva Zepp Health Corp. on julkaissut Amazfit T-Rex Pro -urheilukellon, joka ei ihan pienestä hätkähdä. Se täyttää nimittäin peräti 15 Yhdysvaltain armeijan kestävyysstandardia.

Amazfit T-Rex Pro on suunniteltu vaativaan käyttöön, ja sen kupera rakenne suojaa iskuilta ja tärähdyksiltä, ja näyttö on pinnoitettu karkaistulla Gorilla 3 -lasilla. Kello on vesitiivis peräti 100 metrin syvyyteen (10ATM) saakka ja sietää suolavedelle altistumista jopa 96 tunnin yhtäjaksoisen keston ajan. Kello sietää myös äärilämpötiloja aina 70 asteen helteestä -40 pakkasasteeseen. Kaikkiaan kello täyttää peräti 15 Yhdysvaltain armeijan kestävyysstandardia (MIL-STD-810G).

Aina päällä oleva kellotaulu aktivoituu ranneliikkeellä, jolloin ilmoitukset ja tiedot on nähtävissä painikkeita painamatta. 1,3 tuuman ja 360 x 360 pisteen tarkkuudella toimiva AMOLED-värinäytön kerrotaan valmistajan tiedotteessa olevan silmäystävällinen ja selkeä myös kirkkaassa päivänvalossa.

Amazfit T-Rex Pro -kellon optinen BioTracker 2 PPG -anturi mittaa sykettä tarkasti levossa ja liikkeessä. Lisäksi veren happisaturaatiota (SpO2) arvioiva OxygenBeats-ominaisuus kerää tietoa hapensaannista tekoälyn avulla. Kellossa on PAI-terveydenseurantajärjestelmä, joka antaa vinkkejä parempaan hyvinvointiin. Laitteen SomnusCare-tekniikka osaa erotella toisistaan syvän ja kevyemmän unen sekä REM-univaiheen ja jopa kevyen torkkumisen. Näiden perusteella kello osaa arvioida unenlaadun.

Amazfit T-Rex Pro osaa seurata yli sataa eri liikuntamuotoa, joita ovat muun muassa monenlaiset juoksu-, pyöräily-, uinti-, palloilu-, kuntoilu- ja ulkoilulajit. Kelloa voi käyttää myös veden alla sekä makeassa että suolaisessa vedessä. Siinä on lisäksi GPS-, Glonass-, BeiDou- ja Galileo-paikannustoiminnot. Urheilukellon akunkestoksi kerrotaan yhdellä latauksella jopa 18 päivää.

Amazfit T-Rex Pro -urheilukello tulee saataville huhtikuussa 199 euron kuluttajahintaan.