UUSIMMAT

Apple Card -maksukortissa on kiinnostavia puolia

10.08.2019 20:25 | Muropaketin toimitus

Applen oma maksukortti Apple Card on kohta joidenkin ihmisten käytettävissä. Applen toimitusjohtaja Tim Cook kertoi aiemmin, että kortti saapuu elokuussa.

Apple Card -maksukortti perustuu niin virtuaaliominaisuuksiin kuin mahdollisuuteen maksaa fyysisellä kortilla. Molempia tapoja voi käyttää sekä tavallisiin korttimaksuihin että Apple Payn kautta tapahtuviin maksuihin.

Aiemmin tällä viikolla korttia tarjottiin niille yhdysvaltalaisille, jotka olivat pyytäneet muistutusta yritysjätiltä kortin julkistamisen yhteydessä. Laajemmin kortti on saatavilla ainakin Yhdysvalloissa myöhemmin tässä kuussa.

Apple on kehittänyt kortin yhdessä Mastercardin ja Goldman Sachs -pankin kanssa. Korttia voi käyttää missä tahansa, missä Mastercardiakin. Goldman Sachs vastaa kortin rahoituksesta.

Apple on luvannut, ettei kortissa ole vuosimaksua, myöhästymismaksua tai maksua kortin luottorajan ylittämisestä. Lisäksi asiakkaalle maksetaan kolmen prosentin bonus Applelta tehdyistä ostoista, kahden prosentin bonus Apple Pay -ostoista sekä yhden prosentin bonus ostoista, jotka on tehty itse fyysisellä kortilla. Kortin mennessä hukkaan uusi kortti ei myöskään maksa mitään.

Apple Cardissa on erikoista myös se, ettei siinä lue lainkaan kortin numeroa tai muitakaan tietoja nimen lisäksi. Maksamisessa tarvittavat tiedot ovat tarkistettavissa kortin sijaan Applen Wallet -sovelluksen kautta. Apple on myös sanonut, ettei kortilla tehtävistä ostoksista saatuja tietoja myydä markkinointia tai mainontaa varten eteenpäin. Alla kuva kortista.