Uusimmat

Apple ei ole enää maailman kolmanneksi suurin matkapuhelinvalmistaja – kiinalainen yritys kiilasi edelle

31.10.2020 10:53 Markku Leppilampi

Apple on menettänyt sijoituksensa maailman kolmanneksi suurimpana matkapuhelinvalmistaja. Suurimman siivun markkinoista vei Samsung.

Tietotekniikka- ja matkapuhelinjätti Applen edelle listalla kolmanneksi nousi kiinalainen Xiaomi. Toisena on niin ikään kiinalainen valmistaja Huawei, joka menetti tällä erää kärkisijansa Samsungille.

Vuosineljännes oli positiivinen Samsungille 2,9 prosentin kasvulla verrattuna edellisen vuoden vastaavaan aikaan. Huawei puolestaan menetti asemiaan myös Kiinassa, jossa toimitukset ovat laskeneet 15 prosenttia. Euroopassa toimitukset ovat romahtaneet peräti 25 prosenttia – kokonaisuudessaan laskua oli 24 prosenttia. Xiaomin laitetoimitukset puolestaan kasvoivat 42 prosenttia. Apple sen sijaan menetti asemiaan 7 prosentin verran, mutta omppuyhtiön uskotaan parantavan kun iPhone 12 myynti alkaa näkyä tilastoissa.

Xiaomin nousu on ollut nopeaa, sillä vielä ennen koronapandemiaa se oli viidentenä. Alla Counterpointin tilasto.

 

Markku Leppilampi

"Olen useampiin medioihin työskentelevä, monista aihepiireistä kiinnostunut toimittaja. Eri verkkolehtiin tulee raapustettua juttuja muun muassa elokuvista, tekniikasta, tieteestä ja terveydestä. Muropakettiin olen naputellut vuodesta 2019 saakka tietotekniikan maailmaan liittyviä uutisia maustettuna mobiilijutuilla, ja teen myös laitetestejä. Pelisuosikkeihini kuuluvat ainakin Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield-sarja, Civilizationit, Cities: Skylines ja Heartstone."

Muropaketin uusimmat