UUSIMMAT

Apple esitteli päivitetyn iPod Touchin – Lainasi suorittimen suoraan iPhone 7:stä

30.05.2019 10:58 | Muropaketin toimitus

Apple on esitellyt päivitetyn iPod Touch -musiikkisoittimen, jossa käytetään iPhone 7:stä tuttua A10 Fusion -järjestelmäpiiriä.

Uusi iPod Touch oli melkoinen yllätys, sillä viimeksi Apple esitteli päivitetyn iPod Touchin vuonna 2015, ja älypuhelimet ovat sittemmin korvanneet erilliset musiikkisoittimet lähes kokonaan.

A10 Fusion -järjestelmäpiirin lisäksi iPod Touch on pysynyt melko lailla ennallaan. Laitteessa on edelleen nelituumainen näyttö joka toimii 1136 x 640 -resoluutiolla ja erillinen kotinäppäin. Mukana ei ole edes TouchID-sormenjälkitunnistinta tai FaceID-kasvojentunnistustusta ja laitteen design vastaa hyvin pitkälti aiempia iPod Toucheja.

iPod Touchin takapuolelta löytyy kahdeksan megapikselin pääkamera, etukameran resoluution ollessa vaivaiset 1,2 megapikseliä. A10 Fusionin myötä iOS 12 -käyttöjärjestelmää hyödyntävä iPod Touch tukee nyt FaceTime-ryhmäpuheluita ja ARKit-sovelluksia. Lisäksi se mahdollistaa hieman vaativampien pelien pelaamisen. Pelikäytön lisäksi iPod Touch toimii toki edelleen video- ja musiikkisoittimena, mutta internetiin sen voi yhdistää vain WiFin avulla.

Applen verkkokaupassa iPod Touchin 32 gigatavun malli maksaa 239 euroa, 128 gigatavun malli 349 euroa ja 256 gigatavun malli 459 euroa.

Muropaketin uusimmat