UUSIMMAT

Applen älykaiuttimet pian kaupoissa, ensimmäiset miljoona kappaletta jo valmistettu

20.01.2018 10:17 | Muropaketin toimitus

Applen HomePod -älykaiuttimen piti ehtiä joulumarkkinoille kilpailemaan Google Homen ja Amazon Echon kanssa. Toisin kuitenkin kävi. Pian laitteita kuitenkin saanee kaupoista.

Näin uskoo ainakin Taipei Times -julkaisu. Lehden lähteiden mukaan toinen kaiuttimia valmistavista yrityksistä, Inventec olisi jo saanut valmiiksi ja toimittanut eteenpäin ensimmäiset miljoona HomePodia. Toinen valmistajiksi valikoituneista yrityksistä on Hon Hai Precision Industry. Molemmilla tehtaille on luvassa puolet HomePodien valmistusmääristä. Tänä vuonna laitteita myydään analyytikoiden ennustusten mukaan 10-12 miljoonaa kappaletta.

Jo kesäkuussa julkaistun tuotteen piti ehtiä markkinoille hyvissä ajoin ennen joulua, mutta marraskuussa Apple ilmoitti lykkäävänsä kauppoihin tuomista ”vuoden 2018 alkuun”. Taipei Timesin mukaan hienovirittämistä kaipasivat sekä rauta- että ohjelmistopuoli. Tarkkaa päivää ei ole tiedossa vieläkään, mutta aluksi HomePod tuodaan saatavilla vain Yhdysvalloissa, Australiassa ja Isossa-Britanniassa.

Virallisesti asiaa eivät kommentoineet kumpikaan laitteita valmistavista tahoista, saatikka tunnetusti niukkasanaisena asioistaan pysyttelevä Apple. Kaiuttimen hinta on kuitenkin tiedossa, 400 dollarin hintaisena se kilpailee perinteisesti eri luokassa kuin muut. Googlen ja Amazonin tuotteisiin pääsee edullisimmillaan käsiksi muutamalla kympillä.