UUSIMMAT

Chrome OS -käyttöjärjestelmää parannuksia – myös kunnollinen tumma ja vaalea teema tulossa

19.09.2020 11:11 | Muropaketin toimitus

Google työskentelee parhaillaan Chrome OS:n uudelleensuunnittelun parissa. Mitään suurta muutosta ei ole tulossa, mutta käyttäjät saavat ainakin kunnolla toimivan tumman ja vaalean teeman.

Chromebookeissa ei ole ollut kunnollista vaaleaa tai tummaa teemaa sen jälkeen, kun Chrome OS päivitettiin enemmän kosketusystävälliseksi. Saatavilla oleva vakioteema on enemmänkin ollut sekoitus molempaa. Esimerkiksi ilmoituskeskus on ollut vaalea, kun taas pika-asetusten paneeli on ollut tumma.

Android Centralin mukaan tummaa teemaa on toivottu kauan Googlelta. Yritysjätti saikin sellaisen jo aikaiseksi Chrome-selaimeen, mutta ei vielä Chrome OS -käyttöjärjestelmään. Tumma ja vaalea teema on nyt tulossa, mutta tarkasta aikataulusta ei ole tietoa.

Google on lisäämässä Chrome OS:ään myös Phone Hub -nimisen ominaisuuden, joka on ilmeisesti vastaavanlainen sovellus kuin Windowsin Your Phone. Googlella on tavoitteena niin ikään kehittää Chrome OS:ää peliystävällisemmäksi sekä parantaa medioiden toistamisen hallintaa.