Ensituntumat odotetuista Samsung Galaxy S10 -puhelinmalleista – Muotoilu ihastuttaa ja ominaisuuksia on vähintäänkin riittävästi

20.02.2019 21:30 | Osku Kannisto

Samsungin uusi ja pitkään odotettu Galaxy S10 -mallisto on nyt julkaistu. Luvassa on ennakko-odotusten mukaisesti mallit kolmeen kokoluokkaan. Pienin on mallistoa täydentävä Galaxy S10e, joka edustaa lippulaivaluokassa harvinaiseksi käyvää, pienempinäyttöistä luokkaa. Malliston ja samalla Android-puhelinten huipulle kohoaa julmalla 1679 euron hintalapulla varustettu, 12 gigatavun käyttömuistin ja yhden teratavun tallennustilan tarjoava malli.

Malliston lippulaiva on Galaxy S10+, joka pitää sisällään huippuluokan ominaisuudet. Sen näyttö on kooltaan 6,4 tuumaa ja tarkkuus on WQHD (eli 3040 x 1440 pikseliä). Kooltaan suurimpaan malliin on saatu mahtumaan peräti 4100 milliampeeritunnin akku.

Galaxy S10+ seuraa nykytrendejä tuomalla näyttöön näyttöreiän. Siihen on istutettu kaksoisetukamera. Siinä pääkameran rinnalla on syvyystietoa tallentava kamera, joka toimii osana kasvojentunnistusta. Etukameralla pystyy nyt, muun S10-malliston tapaan, tallentamaan 4K-tarkkuuden videota.

Galaxy S10+:n kameravarustus edustaa on kattava. Takana kameroita on kolme, eli käytössä on f1.5/2.4-aukkoisen pääkameran (77 astetta) rinnalla 2x-zoomaukseen kykenevä telekamera (45 astetta) ja kiitettävän 123-asteen kuvakulman avaava laajakulmakamera.

Videoita voidaan ensi kertaa taltioida HDR10+ -laajasävyvärein, mikä onkin luontevaa, sillä laitteen näyttö tukee samaista HDR-toistoa. Videokuvaukseen on tuotu ohjelmallinen Supersteady-videovakautus, valokuvissa voi käyttää edelleen optista vakautusta.

Ensimmäistä kertaa Samsungin lippulaivamallistossa nähdään lasin alle sijoitettu sormenjälkilukija. Ultraääneen perustuvan lukijan pitäisi toimia optista varmemmin kuumassa ja kylmässä, tai sormen ollessa märkä. Sormenjälkitunnistuksen rinnalla jatkaa kasvojentunnistus, mutta iiriksen tunnistus on pudonnut ominaisuuksista pois.

Samsungin Galaxy S10-malliston näyttö tunnetaan nyt nimellä: Dynamic AMOLED. Uudistuneen paneelin osavärejä voi säätää nyt erikseen, minkä kerrotaan pienentävän näytön värivirheitä. Samalla näyttö yltää jopa 1200 nitin enimmäiskirkkauteen.

Samsung Galaxy S10 -malli on plussaa pykälän pienempi, eli sen näytön koko on 6,1 tuumaa. Akun koko on pudonnut 3400 milliampeerituntiin. Etukameroita on vain yksi, mikä samalla pitää näyttöreiän isoveljeään huomattavasti pienempänä. Takana oleva kolmoiskamera on ominaisuuksiltaan yhteneväinen S10+:n kanssa.

Suurten mallien rinnalle on tuotu, hieman vanhojen S Mini -mallien henkinen, Samsung Galaxy S10e. Se eroaa ylemmästä kaksikosta näytön kooltaan, joka on 5,8 tuumaa ja pinnaltaan tasainen. Näytön tarkkuus on Full HD+. Takakameroita on vain kaksi eli telelinssi puuttuu. Malliston pikkuveljen erottaa isoveljistään myös sormenjälkilukijasta, joka on sisäänrakennettu puhelimen kyljessä sijaitsevaan virtapainikkeeseen.

Langaton lataus on kuulunut Galaxy S -mallien ominaisuuksiin aiemminkin, mutta nyt sitä voi käyttää myös muiden laitteiden lataamiseen. Tehoa Samsungien pitäisi langattomana latausalustana tarjota yhdeksän watin verran.

Langattomien verkkojen tuki laajenee entistä nopeampaan WiFi 6 eli 802.11ax-tekniikkaan.

Kaikki malliversiot ovat saaneet IP68-luokituksen veden ja pölyn kestävyydelle. Puhelimista löytyy kuulokeliitäntä lankakuulokkeiden ystäville sekä muistikorttipaikka, joka tukee microSD-muistikortteja aina 512 gigatavuun saakka.

Malliston hinnoittelu alkaa Galaxy S10e -version (6 / 128 Gt) 799 eurosta. Pykälää isompi S10 (8 / 128 Gt) maksaa 949 euroa.

Huippumallilla on huippumallin hinnat, sillä Samsung Galaxy S10+ on edullisempana 8 / 128 gigatavun versiona 1049 euron hintainen. Todellinen lompakontyhjentäjä on kuitenkin 12 Gt / 1 Tt –versio, jonka hinta pomppaa jo 1679 euroon.

Lisäksi kesällä valikoima laajenee isompaan 6,7-tuumaisella näytöllä varustettuun Galaxy S10 5G -versioon, jossa on 4500 mAh:n akku.

Puhelinten ennakkomyynti alkaa heti ja ne tulevat myyntiin 8.3. 5G-version myyntiajankohdista ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Sisältö

  1. Esittely
  2. Ensituntumat Galaxy S10 -mallistosta

Muropaketin uusimmat