UUSIMMAT

Ensituntumat odotetuista Samsung Galaxy S10 -puhelinmalleista – Muotoilu ihastuttaa ja ominaisuuksia on vähintäänkin riittävästi

20.02.2019 21:30 | Osku Kannisto | 2

Samsungin uusi ja pitkään odotettu Galaxy S10 -mallisto on nyt julkaistu. Luvassa on ennakko-odotusten mukaisesti mallit kolmeen kokoluokkaan. Pienin on mallistoa täydentävä Galaxy S10e, joka edustaa lippulaivaluokassa harvinaiseksi käyvää, pienempinäyttöistä luokkaa. Malliston ja samalla Android-puhelinten huipulle kohoaa julmalla 1679 euron hintalapulla varustettu, 12 gigatavun käyttömuistin ja yhden teratavun tallennustilan tarjoava malli.

Malliston lippulaiva on Galaxy S10+, joka pitää sisällään huippuluokan ominaisuudet. Sen näyttö on kooltaan 6,4 tuumaa ja tarkkuus on WQHD (eli 3040 x 1440 pikseliä). Kooltaan suurimpaan malliin on saatu mahtumaan peräti 4100 milliampeeritunnin akku.

Galaxy S10+ seuraa nykytrendejä tuomalla näyttöön näyttöreiän. Siihen on istutettu kaksoisetukamera. Siinä pääkameran rinnalla on syvyystietoa tallentava kamera, joka toimii osana kasvojentunnistusta. Etukameralla pystyy nyt, muun S10-malliston tapaan, tallentamaan 4K-tarkkuuden videota.

Galaxy S10+:n kameravarustus edustaa on kattava. Takana kameroita on kolme, eli käytössä on f1.5/2.4-aukkoisen pääkameran (77 astetta) rinnalla 2x-zoomaukseen kykenevä telekamera (45 astetta) ja kiitettävän 123-asteen kuvakulman avaava laajakulmakamera.

Videoita voidaan ensi kertaa taltioida HDR10+ -laajasävyvärein, mikä onkin luontevaa, sillä laitteen näyttö tukee samaista HDR-toistoa. Videokuvaukseen on tuotu ohjelmallinen Supersteady-videovakautus, valokuvissa voi käyttää edelleen optista vakautusta.

Ensimmäistä kertaa Samsungin lippulaivamallistossa nähdään lasin alle sijoitettu sormenjälkilukija. Ultraääneen perustuvan lukijan pitäisi toimia optista varmemmin kuumassa ja kylmässä, tai sormen ollessa märkä. Sormenjälkitunnistuksen rinnalla jatkaa kasvojentunnistus, mutta iiriksen tunnistus on pudonnut ominaisuuksista pois.

Samsungin Galaxy S10-malliston näyttö tunnetaan nyt nimellä: Dynamic AMOLED. Uudistuneen paneelin osavärejä voi säätää nyt erikseen, minkä kerrotaan pienentävän näytön värivirheitä. Samalla näyttö yltää jopa 1200 nitin enimmäiskirkkauteen.

Samsung Galaxy S10 -malli on plussaa pykälän pienempi, eli sen näytön koko on 6,1 tuumaa. Akun koko on pudonnut 3400 milliampeerituntiin. Etukameroita on vain yksi, mikä samalla pitää näyttöreiän isoveljeään huomattavasti pienempänä. Takana oleva kolmoiskamera on ominaisuuksiltaan yhteneväinen S10+:n kanssa.

Suurten mallien rinnalle on tuotu, hieman vanhojen S Mini -mallien henkinen, Samsung Galaxy S10e. Se eroaa ylemmästä kaksikosta näytön kooltaan, joka on 5,8 tuumaa ja pinnaltaan tasainen. Näytön tarkkuus on Full HD+. Takakameroita on vain kaksi eli telelinssi puuttuu. Malliston pikkuveljen erottaa isoveljistään myös sormenjälkilukijasta, joka on sisäänrakennettu puhelimen kyljessä sijaitsevaan virtapainikkeeseen.

Langaton lataus on kuulunut Galaxy S -mallien ominaisuuksiin aiemminkin, mutta nyt sitä voi käyttää myös muiden laitteiden lataamiseen. Tehoa Samsungien pitäisi langattomana latausalustana tarjota yhdeksän watin verran.

Langattomien verkkojen tuki laajenee entistä nopeampaan WiFi 6 eli 802.11ax-tekniikkaan.

Kaikki malliversiot ovat saaneet IP68-luokituksen veden ja pölyn kestävyydelle. Puhelimista löytyy kuulokeliitäntä lankakuulokkeiden ystäville sekä muistikorttipaikka, joka tukee microSD-muistikortteja aina 512 gigatavuun saakka.

Malliston hinnoittelu alkaa Galaxy S10e -version (6 / 128 Gt) 799 eurosta. Pykälää isompi S10 (8 / 128 Gt) maksaa 949 euroa.

Huippumallilla on huippumallin hinnat, sillä Samsung Galaxy S10+ on edullisempana 8 / 128 gigatavun versiona 1049 euron hintainen. Todellinen lompakontyhjentäjä on kuitenkin 12 Gt / 1 Tt –versio, jonka hinta pomppaa jo 1679 euroon.

Lisäksi kesällä valikoima laajenee isompaan 6,7-tuumaisella näytöllä varustettuun Galaxy S10 5G -versioon, jossa on 4500 mAh:n akku.

Puhelinten ennakkomyynti alkaa heti ja ne tulevat myyntiin 8.3. 5G-version myyntiajankohdista ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Sisältö

  1. Esittely
  2. Ensituntumat Galaxy S10 -mallistosta
Keskustelu

aika paha tuo s10+ etukamerat,pilasivat kännyn etu kameran takia.,..huutaa kysymystä..miksi..
miksi pitää olla kaksi kameraa edessä vakiona ja aika suurilla ominaisuuksilla.

vaikkan että etukameraa kätetään kumminkin ika vähän,vaikka esim. urheilukilpaisussa ja mainoksissa sitä otetaan esille. tästä olisi hyvä tehdä kysely,, kait niitä maailmalla on..

koska etukamera on integroitu näyttöön on sen peittäminen vaikeaa näyttöalan ja eettisyyden kärsimättä.

onko tätä haettu,ettei sitä peitettäisi…sanon että on hmm, niinpä.
en tykkää lainkaan ja veikkaan ettei suurin osa.

kännyn tulisi pysyä kännynä,mutta näyttää että siitä tulee tai halutaan kameraa.

miksei pop up etukameraa joka on jossain malleissa.onnistuu varmasti samilsta.

sanon ja maailmassa ollaan jo kauan tiedetty etukameran olevan suurimmassa määrin ja yhä enemmän vakoiluun valjastettu ja käyttö kasvaa koko ajan enemmän, …koskahan tieto tästä ,eli kupla kunnolla puhkeaa…?
samissa on esiasennettu jo valmiikksi vakoiluohjelmat joita ei voi poistaa,nerokasta.

..iris scanner, nyt 'virallsesti' sanottu että on kasvokamera..sitä se on ollut alusta asti.
vaikka et käytä kameraa puhelimen avaamiseen,kasvokuvasi on aika varmasti ainakin fbi:n ja monen muun databasessa ja paljon muuta tietoa. harmittaa jo epäily. google mukana tässä. ja on selvä äettä sami myös. tästä kannattaa hakea tietoa netistä. löytyy paljon ja asiaa.

ei oikein sami enää innosta, ainakaan S mallit,ellei tule hyvää etukameran peittävää läpyskää.
milenkiintoista on ettei ko, peito läpysköja saa suomesta mutta maailmalta joka paikasta.

kuitenkin S10+ mallissa se kyllä pilaa kännyn,ja sen sami kyllä tietää ja silti on tehnyt.

jarfin

miksi pitää olla kaksi kameraa edessä vakiona ja aika suurilla ominaisuuksilla.

Ehkä sitä ei uutisessa tarpeeksi hyvin kerrottu, tekniikalla voidaan parantaa käyttökokemusta, eli nopeampaa ja luotettavampaa kuin yhdellä kennolla tunnistamista, iris lukijaa tässä ei tainnut olla (joka oli luotettava, mutta "hidas"). Siksi tuo olisi voinut olla siinä pienemmässäkin näytössä.

jarfin

koska etukamera on integroitu näyttöön on sen peittäminen vaikeaa näyttöalan ja eettisyyden kärsimättä.

Eettisyydestä en tiedä, jos käyttkohde sellainen missä kamerat ei ole sallittuja toteutetaan se yleensä estämällä kameran käyttö ja aivan spesiiaaleissa tilanteissa käytetään erikoislaitteita.

Tavisfoliohattuilijat jotka haluavat juurikin tuon laitteen niin voivat sen sitten peittää tarralla, kuten niissäkin tapauksissa missä näyttöä ei ole ympärillä.

jarfin

kännyn tulisi pysyä kännynä,mutta näyttää että siitä tulee tai halutaan kameraa.

Se kamera on ollut jo pitkään tärkeä ja vielä tänäpäivänäkin se on monelle ihan ykkös valintakriteeri.

Kamerattomuus saa niin pientä suosiota että ne kamerattomat versiot on pudonneet valikoimista vuosia sitten.

jarfin

vaikka et käytä kameraa puhelimen avaamiseen,kasvokuvasi on aika varmasti ainakin fbi:n ja monen muun databasessa ja paljon muuta tietoa. harmittaa jo epäily. google mukana tässä. ja on selvä äettä sami myös. tästä kannattaa hakea tietoa netistä. löytyy paljon ja asiaa.

Facebook nyt kaukaa haettu, jos sinne olet rekisteröitynyt ja sen firman palveluita käytät ja ehkä jopa kuvia itsestäsi jakanut, niin , jos vielä menet heidän sovellukset puhelimeen asentamaan ja oikeudet antamaan, niin no. Ei kannata leikkiä sen kanssa, jos ei halua itseään sille myydä, kameran teippaaminen ei siinä pelasta.

Google on vaikeampi, käytännössä taviksen Suomessa siihen on turvauduttava ja jollain asteella mynnyttävä, ei sen kaikkia palveluita ole pakko käyttää , tosin osan osalta joutuu vähän jumppaa asetuksia. Noissa tapauksissa Samsung ei ainakaan huonoimmasta päästä.

Kuvien osalta Google vaatii parit tarkitukset, eli sen ettei niitä jaa Googlelle, ei käytä Google Kuvat palvelua, ei Drivea, ei Gmailia. jne. (toki jos joku muu sen tekee, niin sellaista vaikea hallita) Google Andoirdin osalta paikkatieto vaatii jo enemmän jumppaa.

Muropaketin uusimmat