UUSIMMAT

Ensituntumat: Samsung Galaxy S7 ja Galaxy S7 edge

21.02.2016 20:02 | Juha Kokkonen | 42

Samsungin Galaxy S -tuoteperheen voittokulku jatkui aina toissavuonna esiteltyyn Galaxy S5:een asti, jolloin Samsung epäonnistui markkinatilanteen analysoinnissa ja ahnehti liikaa uuden huippumallinsa kanssa. Galaxy S5 toki myi edelleen kymmeniä miljoonia kappaleita, mutta sen myyntimäärät jäivät selvästi odotuksista ja edeltäjämallin lukemista. Viime vuonna esiteltyyn Galaxy S6 -kaksikkoon Samsung muutti konseptia omalla mittapuullaan varsin radikaalisti ja vaikka uutuuksien myynnin raportoitiin lähteneen hyvin liikkeelle, eivät nekään täyttäneet aivan myyntiodotuksia. Galaxy S6 -mallit kelpasivat kuluttajille edeltäjää paremmin, mutta kiristynyt markkinatilanne asetti korealaisjätille edelleen omat haasteensa.

Seitsemännen sukupolven Galaxy S -puhelimet näkivät päivänvalonsa MWC-tapahtuman ennakkotilaisuudessa Barcelonassa 21. päivä helmikuuta kahtena eri versiona – Galaxy S7:nä ja Galaxy S7 edgenä. TaskuMuro pääsi tutustumaan laitteisiin jo ennakolta edellisellä viikolla Lontoossa.

gs7ensituntumat_1

Toisin kuin viime vuotisten Galaxy S6 -mallien kanssa, Samsung on pitäytynyt Galaxy S7 ja Galaxy S7 edgen kanssa maltillisemmissa ulkoisissa muutoksissa. Asiaan perehtymättömällä saattaa helposti olla ongelmia uutuusmallien ja niiden edeltäjien tunnistamisessa toisistaan. Galaxy S6 edgeä ja Galaxy S7 edgeä rinnatusten vertailtuna laitteet tosin erottuvat toisesta kokonsa puolesta, sillä Samsung on päätynyt kasvattamaan tämän vuoden edge-version näytön kokoa 5,5 tuumaan. Perusversion tapauksessa näytön koko on pysynyt samana ja myös ulkomitat täysin samaa kaliiberia. Suurimmat muutokset löytyvät ”pellin alta”. Molemmat Galaxy S7 -mallit julkaistiin neljässä värissä (musta, valkoinen, hopea, kulta), joista kaikki vaihtoehdot eivät kuitenkaan tule välttämättä Suomessa myyntiin. Galaxy S7:n suositushinta Suomessa on 749 euroa ja edge-version 849 euroa. Puhelimen ennakkotilanneet (10.3 mennessä) saavat kaupan päällisiksi Gear VR -virtuaalilasit.

gs7ensituntumat_2

Galaxy S7, eli ”perusmalli”, näyttää hyvin tutulta, mutta ainakin edeltäjämallia käyttäneet huomaavat eron viimeistään käsituntumassa. Muotokieli on pysynyt päälinjoiltaan samana, mutta Samsung on tehnyt yksityiskohtiin onnistuneita parannuksia. Merkittävin muutos löytyy takakuoresta, joka on nyt pitkiltä reunoiltaan kaareva. Tämän ansiosta puhelin istuu entistä mukavammin kouraan. Tuntuma on pitkälti sama, kuin pitäisi Galaxy S6 edgeä kädessä näyttö kämmentä vasten.

Fyysiseltä rakenteeltaan Galaxy S7 noudattaa samaa edeltäjämalleissa nähtyä linjaa, joka koostuu alumiinirungosta sekä lasisesta (Gorilla Glass 4) etu- ja takakuoresta. Ensituntumien perusteella GS7 tuntuu kädessä erittäin laadukkaalta ja tukevan yhtenäiseltä kokonaisuudelta. Lisäksi puhelin on suojattu vedeltä ja pölyltä IP68-luokituksen mukaisesti. Ulkomittojen suhteen laite sijoittuu high-end-luokan pienempään päähän. Valmistajan ilmoittamien mittojen mukaan (142,4 x 69,6 x 7,7 mm ja 152 grammaa) uutuus on edeltäjäänsä painavampi ja paksumpi, mutta kapeampi ja lyhyempi. Muutokset ovat oikeastaan pelkästään positiivisia, sillä GS7:stä löytyy nyt mm. suurempi akku ja se istuu käteen paremmin.

gs7ensituntumat_3

Galaxy S7:n näyttö on säilynyt teknisiltä ominaisuuksiltaan identtisenä Galaxy S6:n näytön kanssa. Sen läpimitta on 5,1 tuumaa ja tarkkuus 1440 x 2560 pikseliä, joka tarkoittaa huippuluokan pikselitiheyttä (577 PPI). Kyseessä on Super AMOLED -paneeli, joka käyttää PenTile-alipikseliasettelua. Lyhyiden ensituntumien perusteella on hankala tehdä tarkempaa analyysiä näytön kuvanlaadusta, mutta olemme melko varmoja, että kuvanlaatu edustaa markkinoiden kärkeä edeltäjämallin tapaan.

gs7ensituntumat_4 gs7ensituntumat_4_2

Sormenjälkitunnistimen sisältävän kotipainikkeen muoto on muuttunut aavistuksen kulmikkaammaksi ja se on myös aavistuksen enemmän pinnan tasolla. Muilta osin etupuolen toimintojen ja komponenttien sijoittelu on identtistä GS6:n kanssa. Etupaneelin suojalasi on pyöristetty reunoistaan ja yhtyy tiiviisti metallikehykseen. Laitteen alapäätyyn on sijoitettu micro-USB- sekä 3,5 mm -ääniliitännät ja kaiutin. Yläpäädyssä on puolestaan vastamelumikrofoni sekä korttikelkka. Laitteen etukameran tarkkuus on viisi megapikseliä ja sen objektiivi on valovoimainen (f1.7) ja laajakulmainen.

gs7ensituntumat_5

Galaxy S6 -mallit saivat kritiikkiä muistikorttipaikan puuttumisesta, joten Galaxy S7 -malleihin Samsung on korjannut tämän puutteen. Micro-SD-muistikorttipaikka sijaitsee nyt puhelimen yläpäädyssä samassa kelkassa nano-SIM-korttipaikan kanssa. Muistikortin tuettu maksimikoko on 200 gigatavua.

gs7ensituntumat_6

Kuten jo aiemmin tuli mainittua, Galaxy S7:n takakuori on kokenut hillityn mutta käsituntuman kannalta merkittävän uudistuksen kaarevien pitkien sivujen muodossa. Ratkaisu on tuttu viime syksynä julkaistusta Galaxy Note 5 -mallista, joka ei tullut koskaan myyntiin Suomessa. Takakuoren lämpömuotoiltu lasipinta siis kaartuu kohti puhelimen kylkiä tehden siitä miellyttävämmän tuntuisen kädessä. Myös metallinen kylkikehys on aiempaa pyöristetympi. Viimevuotisten mallien tapaan takakuoren lasissa on tyylikäs ”syvyysefekti” ja se näyttää valoa vasten katsottuna tumman sinertävän harmaalta. Takakuoren komponenttiasettelu on pysynyt kameran ja pulssimittarin osalta muuttumattomana. Kuvassa päällä Galaxy S6 ja alla Galaxy S7 – erot ovat merkittävämpiä kuin äkkiseltään luulisi.

gs7ensituntumat_6_2

Lasinen takakuori on GS6:n tapaan kiinteää mallia, mutta sen alla piileksivää akkua on onneksi kasvatettu 2550 mAh:sta 3000 mAh:iin. Lisäksi GS7 tukee uutena ominaisuutena langatonta pikalatausta sen mahdollistavalla laturilla. Tuettuja langattomia latausstandardeja ovat Qi, PMA ja WPC. Järjestelmäpiiri riippuu markkina-alueesta ja tarjolla on Qualcommin Snapdragon 820- sekä Samsungin Exynos 8890 -mallit. Suomessa laitteet tulevat myyntiin Samsungin omalla Exynos-piirillä varustettuna. Järjestelmäpiirin jäähdytyksestä on huolehdittu lämpöputkiratkaisulla, joka kuljettaa lämpöä puhelimen yläosassa sijaitsevalta piiriltä alas laitteen kylkeen ja johdattaa sen alumiiniseen kehysrakenteeseen. RAM-muistia löytyy neljä gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 32 gigatavua.

gs7ensituntumat_7

Galaxy S7 -mallien kamera on kokenut merkittävän uudistuksen, sillä Samsung on siirtynyt käyttämään resoluutioltaan alhaisempaa 12 megapikselin Sony IMX260 -kuvakennoa. Tavoitteena on ollut hyvät hämäräkuvausominaisuudet, sillä 1/2,5 tuuman kuvakennon pikselikoko on tavallista suurempi 1,4 mikrometriä ja optisesti vakautetun objektiivin aukkosuhde markkinoiden valovoimaisin f1.7. Samsung kertoo käyttävänsä vaiheentunnistukseen perustuvassa tarkennuksessa Dual Pixel -tekniikkaa, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että kuvakennon jokaiseen pikseliin on sijoitettu myös vaiheentunnistuksen tarkennuspikseli. Uuden kameratekniikan sekä hieman kasvaneen puhelimen paksuuden ansiosta kamerakyhmy on pienentynyt merkittävästi, ollen enää vain 0,46 mm korkea. Onnistuimme ottamaan Galaxy S7:llä kolme esimerkkikuvaa sisätiloissa. KUVA1, KUVA2, KUVA3.

gs7ensituntumat_8

Samsung julkisti perus-GS7:n rinnalle odotetusti kaarevareunaisella näytöllä varustetun edge-version, mutta pienoisena yllätyksenä uutuus olikin varustettu aiempaa suuremmalla 5,5-tuumaisella näytöllä. Samsungilla on ilmeisesti ajatuksena korvata uudella 5,5-tuumaisella Galaxy S7 edgellä sekä viimevuotinen 5,1-tuumainen Galaxy S6 edge että 5,7-tuumainen Galaxy S6 edge+. Ensituntumiemme perusteella ratkaisu vaikuttaisi toimivalta, sillä neljä kymmenystä suuremmasta näytöstä huolimatta GS7 edge ei tuntunut perus-GS7:n rinnalla radikaalisti suuremmalta.

Muotoilultaan uusi Galaxy S7 edge muistuttaa pitkälti viimevuotisia edge-malleja, mutta on yksityiskohdiltaan hieman pyöristetympi ja sitä myöden mukavamman tuntuinen kädessä. Rakenne on sisarmallin tapaan alumiinia ja lasia sekä IP68-suojattu. Sisarmallinsa tapaan GS7 edge tuntuu kädessä erittäin laadukkaalta ja tukevarakenteiselta. GS7 edge on fyysisiltä mitoiltaan 150,9 x 72,6 x
7,7 mm ja painaa 157 grammaa. Näillä eväin se sijoittuu GS6 edge -mallien väliin, ollen tosin kumpaakin paksumpi ja painavampi.

gs7ensituntumat_9

Galaxy S7 edgen näyttö on siis kooltaan 5,5 tuumaa ja sen pitkät reunat kaartuvat kohti laitten kylkiä. Muilta ominaisuuksiltaan se vastaa pienemmän sisarmallin näyttöä. Paneeli perustuu Super AMOLED -tekniikkaan ja sen tarkkuus on 1440 x 2560 pikseliä, joka takaa erinomaisen pikselitiheyden (534 PPI). Kuvanlaadusta emme halua tehdä vielä tarkempia analyysejä, mutta yleisesti ottaen näytön kuva näytti erittäin hyvältä. Hieman viistosta katseltuna näytön kaarevilla reuna-alueilla oli havaittavissa aiemmista edge-malleista tuttua sinertymistä.

gs7ensituntumat_10

Yleiseltä toiminto- ja komponenttiasettelultaan Galaxy S7 edge noudattaa sisarmalliaan sekä edeltäjämallejaan. Näytön alapuolella on sormenjälkitunnistimella varustettu fyysinen kotinäppäin, joka on muuttunut hitusen kulmikkaammaksi. Yläpäädyssä sijaitsee puolestaan nano-SIM- ja micro-SD-korttipaikat sisältävä kelkka. Samsungille tuttuun tapaan äänenvoimakkuuden erilliset säätöpainikkeet sijaitsevat vasemmassa kyljessä ja lukitus-/virtapainike yksinään oikeassa kyljessä. Lataaminen tapahtuu alapäätyyn sijoitetun pikalatausta tukevan micro-USB-liitännän (tai langattoman laturin) avulla. Etukamera on sama kuin perus-GS7:ssä.

gs7ensituntumat_11

GS7 edgen takakuori on perus-GS7:n tapaan lasia ja pitkiltä sivuiltaan kevyesti kaartuva, joka parantaa puhelimen käyttömukavuutta. Kaarevuus on suurempaa kuin GS6 edge -malleissa. Myös valkoisen värivaihtoehdon takakuoressa on helmiäismäinen syvyysefekti. Kameraa koskevat samat uudistukset kuin GS7:ssä ja se on myös aiempaa vähemmän ulkoneva.

Kiinteärakenteisen takakuoren alla piilottelee melko kookas 3600 mAh akku, joka on merkittävä parannus edellisen sukupolven versioon nähden. GS6 edge+ -mallin akku on sekin selvästi pienempi (3000 mAh). Muilta rautaominasuuksiltaan GS7 edge mukailee sisarmalliaan.

gs7ensituntumat_screenshot1

Galaxy S7 ovat varustettuna TouchWiz-käyttöliittymän uusimmalla versiolla sekä Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmällä, jotka tulevat lähiaikoina päivityksenä myös viime vuoden Galaxy S6 -malleille. Käyttöliittymän ulkoasua on uudistettu kevyesti ja se vaikutti ensi näkemältä varsin selkeältä. Yhtenä uutena ominaisuutena on mahdollisuus kytkeä sovellusvalikko pois käytöstä, jolloin sovelluskuvakkeet sijoittuvat kotinäkymän välilehdille iPhonen ja Huawein puhelimien tapaan.

gs7ensituntumat_screenshot2 gs7ensituntumat_screenshot3 gs7ensituntumat_screenshot4 gs7ensituntumat_screenshot4_2

GS7 edgestä löytyy uudistettu Edge UX -ominaisuus, joka koostuu näytön kaarevasta reunasta esiin pyyhkäistävästä erilaisia ominaisuuksia sisältävästä valikosta. Valikosta löytyy nyt aiempaa enemmän muokattavaa sisältöä sekä omat välilehdet sovelluspikakuvakkeille, käyttäjän suosikkipikatoiminnoille, suosikkiyhteystiedoille, pikatyökaluille sekä kolmansien osapuolien julkaisemille toiminnoille, kuten uutisille ja urheilutuloksille.

gs7ensituntumat_screenshot5 gs7ensituntumat_screenshot6 gs7ensituntumat_screenshot6_2

Molemmista GS7-malleista löytyvä maininnan arvoinen uusi ominaisuus on Game Launcher -valikko, jossa kaikki puhelimeen asennetut pelit automaattisesti näkyvät. Valikko tarjoaa useita pelaamiseen liittyviä ja sitä helpottavia erikoistoimintoja. Käyttäjä voi mm. estää ilmoitukset pelaamisen aikana sekä asettaa virransäästötilan pelaamisen ajaksi, joka rajoittaa mm. näytön päivitysnopeutta sekä tarkkuutta säästäen samalla akkua. Lisäksi pelinäkymään on tarjolla Game Tools -valikko, joka mahdollistaa paluu- ja moniajopainikkeiden lukitsemisen, pelin hetkellisen pienentämisen taustalle pysäyttämättä sitä sekä pelikuvakaappausten ja pelivideoiden tallentamisen. Ominaisuudet vaikuttivat lyhyen testin perusteella toimivilta ja näppäriltä apuvälineiltä paljon puhelimella pelaaville.

gs7ensituntumat_screenshot7

Toinen molempia GS7-malleja koskeva uusi ominaisuus on Always-On Display -toiminto, joka on tuttu ominaisuus Nokian puhelimista jo vuosien takaa. Ominaisuus hyödyntää näytön AMOLED-tekniikkaa ja mahdollisuutta kytkeä päälle yksittäisiä pikseleitä virrankulutuksen pysyessä pienenä. Käytännössä GS7-mallit pystyvät näyttämään kellon tai kalenterin näytön ollessa sammuksissa. Valmistajan mukaan ominaisuuden käyttö kuluttaa akkua ”vain” noin prosentin tunnissa, joka kuulosti allekirjoittaneen korvaan äkkiseltään melko paljolta.

 

Ensituntumien yhteenveto

Suurin osa tehdyistä muutoksista ja uudistuksista ovat juuri niitä, mitä käyttäjät jäivät kaipaamaan Galaxy S6 -malleilta

Lyhyiden ensituntumien perusteella Samsungin tämän vuoden huippumallit vaikuttavat erittäin tasapainoisilta kokonaisuuksilta, joista on hankala keksiä suurempaa negatiivista sanottavaa. Galaxy S7 -malleja näprätessä pisti paikoin hieman hymyilyttämään, sillä suurin osa tehdyistä muutoksista ja uudistuksista ovat juuri niitä, mitä käyttäjät jäivät kaipaamaan Galaxy S6 -malleilta. Toisin sanoen Galaxy S7:t ovat ensivaikutelman pohjalta sellaisia, joita jo viime vuoden mallien olisi pitänyt olla. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan varsinaisia testikappaleita, sillä näkemämme myötä jäi sellainen kutina, että toimituksen kunniamaininnalle saattaa tulla vielä käyttöä. Näillä näkymin TaskuMuro saa Galaxy S7 -testikappaleet käsiinsä maaliskuun aikana ja kattava testiartikkeli on luvassa maaliskuun lopulla tai huhtikuun alkupuolella.

Keskustelu

Eli infrapunaportti on nyt lopullisesti hylätty. Ei hyvä. Typerää myös tuo vain 32 gigan kokoinen sisäinen muisti. Olisivat nyt edes 64 gigaisen julkaissut. Yksi hailee jonkun hitaan SD-kortin käyttö.

LaDeX

Typerää myös tuo vain 32 gigan kokoinen sisäinen muisti. Olisivat nyt edes 64 gigaisen julkaissut. Yksi hailee jonkun hitaan SD-kortin käyttö.

Mitä on sellainen käyttötarve, johon ei nopea muistikortti riitä tuon 32 gigan lisänä? Aika niche-markkinat ovat sellaiset käyttäjät, jolle tuosta koituu oikeasti jotain ongelmaa.

Juha Kokkonen

Mitä on sellainen käyttötarve, johon ei nopea muistikortti riitä tuon 32 gigan lisänä? Aika niche-markkinat ovat sellaiset käyttäjät, jolle tuosta koituu oikeasti jotain ongelmaa.

Itsellä on tällä hetkellä puhelimessa ~22 gigaa pelejä/appeja. SGS6:n sisäinen tallennustila on nopeudessaan SSD-tasoa. Ja kyllä nyt tuon hintaisessa puhelimessa pitäisi olla jo enemmän kuin 32 gigaa massamuistia.

LaDeX

Itsellä on tällä hetkellä puhelimessa ~22 gigaa pelejä/appeja. SGS6:n sisäinen tallennustila on nopeudessaan SSD-tasoa. Ja kyllä nyt tuon hintaisessa puhelimessa pitäisi olla jo enemmän kuin 32 gigaa massamuistia.

Kyllä ne pelit ja appsit toimivat ihan hyvin myös nopealta muistikortilta. Toki tiedän, että Samsungin sisäinen UFS 2.0 -muisti on erittäin nopeaa, mutta käytännön hyödyt jäävät teoreettisia nopeuksia pienemmiksi. Tietysti olisi hyvä, jos tarjolla olisi myös vaikkapa 64 tai 128 Gt versio, mutta on ymmärrettävää miksi näin ei ole. Omasta mielestäni on ainakin parempi että on vähän pienempi muisti ja muistikorttipaikka sitä tarvitseville, kuin törkeästi ylihinnoitellut muistinlisäykset (kuten viime vuonna ~120e/muistin tuplaus) eikä lainkaan laajennusmahdollisuutta.

Juha Kokkonen

Kyllä ne pelit ja appsit toimivat ihan hyvin myös nopealta muistikortilta. Toki tiedän, että Samsungin sisäinen UFS 2.0 -muisti on erittäin nopeaa, mutta käytännön hyödyt jäävät teoreettisia nopeuksia pienemmiksi. Tietysti olisi hyvä, jos tarjolla olisi myös vaikkapa 64 tai 128 Gt versio, mutta on ymmärrettävää miksi näin ei ole. Omasta mielestäni on ainakin parempi että on vähän pienempi muisti ja muistikorttipaikka sitä tarvitseville, kuin törkeästi ylihinnoitellut muistinlisäykset (kuten viime vuonna ~120e/muistin tuplaus) eikä lainkaan laajennusmahdollisuutta.

Mutta mitä jos olisi nykyaikainen 64 gigainen sisäinen muisti ja muistikorttipaikka? :) Tuohon hintaan olisi jo täysin perusteltua. OnePlus 2:ssakin on 64 gigaa.

Android M:ässä saa muistikortin integroitua yhteen sisäisen muistin kanssa, joten ainoa ero on nopeus (ja sekin on mitätön jos android osaisi jakaa käytön järkevästi). Tuskin myisivät kovin hyvin isommat ja kalliimmat mallit tuon uudistuksen jälkeen.

LaDeX

Mutta mitä jos olisi nykyaikainen 64 gigainen sisäinen muisti ja muistikorttipaikka? :) Tuohon hintaan olisi jo täysin perusteltua. OnePlus 2:ssakin on 64 gigaa.

Se olisi toki paras vaihtoehto, mutta on tuo nykyinenkin parannus aiempaan. Eipä taida saada LG:ltä tai Sonyltäkään enempää muistia tuohon hintaan tämän vuoden uutuusmalleihin. Toivottavasti pidemmällä tähtäimellä nuo edullisesti hinnoitellut kiinanpuhelimet vaikuttaisivat alentavasti myös näihin "premium-merkkien" puhelimien hintoihin.

Tuntuu kovalta virrankulutukselta tuon kellon käyttö "näytönsäästäjänä". 1/4 akkua vuorokaudessa pelkästään sen näyttämiseen. :confused: Muuten oikein pätevän oloinen luuri ja voisi vanha uskollinen S5 vaihtuakin Edge malliin.

Pienempi näyttö kuin S6 edge+
note3/4 tottuneenakin ei halua luopua tuosta 0.2" joten Edge+ on vieläkin 1.valinta.

Muutenkin ulkoisesti S6 edgen kanssa identtisen näköisiä, vaikea keksiä hyviä perusteluita miksi vaihtaa S6 Edge+ 0.2" pienempään S7

akse

Hommaa PC millä voit pelata..

Jep, se PC kulkeutuukin yhtähyvin mukana kuin kännykkä.
Montako paikkaa on jossa kännykkä on mukaa, ei tule mieleen ainuttakaan paikkaa missä kännykkä ei voisi olla mukana, mutta tulee vain yksi paikka mieleen missä se PC on, Kotona nurkassa.

Hinta alkaen 749 euroa. Ei jatkoon. Jännä että näillä puhelimilla on alkanut hinnat hiipimään ylöspäin lähes kaikesta muusta kodin tekniikasta poiketen.

Eikö ketään häiritse tämä pullistuva pyöreä lasi joka tulee reunoilta selkeästi näkyviin?
vähän sama ilmiö kuin "vanteissan joissa isot pallo renkaat ja tulevat ylitse vanteen reunan"
Toi lasi on häirisevän pyöristetty etupuolelta, ja s6 Edgessä tuota ei ole,vaan ne menee nätisti metalli reunuksien kanssa.

Täältä S7edgen kuva "pallo reunat"
http://www.cnet.com/pictures/samsung-galaxy-s7-edge-photos/6/
ja vertailuksi S6 Edge+ paremmat linjat
https://i.ytimg.com/vi/DyF-sBxukrA/maxresdefault.jpg

Tuli tilattua verkkokaupasta 849€ + vr lasit saa messii, siis S7 edge 32gt

SinSin

Eikö ketään häiritse tämä pullistuva pyöreä lasi joka tulee reunoilta selkeästi näkyviin?

Itseäni ei ainakaan häirinnyt yhtään, kun laitteita testasin. Sormen alla tuo reunoilta pyöristetty 2.5D-lasi tuntuu vain entistä paremmalta.

Ei usb-c. Ei jatkoon. Kenenkään ei pitäis enään joutua kärsiin vanhasta muotopuoli usbista.

Kiitos kattavasta artikkelista! iPhonesta vaihtaneena olen ollut erittäin tyytyväinen S6 -versioon. 32GB on ainakin omassa käytössäni osoittautunut erittäin riittoisaksi muistimääräksi, edellisen 16GB sijaan. Vapaata tilaa on kuitenkin kolme kertaa enemmän käytössä. Harmittavasti olisi kyllä ollut lenkkeillessä tarvetta tuolle IP68 suojaukselle. Eikä tuosta uudesta, paremmasta, kamerastakaan olisi ollut haittaa.

Näytä kaikki kommentit
oldtimes

Saahan sen 64 gigaisen mallin, jos tarvitsee.

Paitsi kun ei saa.

akse

Hommaa PC millä voit pelata..

Kuten todettu niin se PC:hän kulkee taskussa mukana :facepalm:

SinSin

Eikö ketään häiritse tämä pullistuva pyöreä lasi joka tulee reunoilta selkeästi näkyviin?

Ei. Omasta mielestä se on vain todella hyvän näköinen. Tosin suojakuoreen tuo kumminkin kääritään että sinänsä ihan sama.

Juha Kokkonen

Itseäni ei ainakaan häirinnyt yhtään, kun laitteita testasin. Sormen alla tuo reunoilta pyöristetty 2.5D-lasi tuntuu vain entistä paremmalta.

S3 oli muistaakseni aavistuksen "pullistettu" lasi, en tykännyt silloinkaan pyöreistä muodoista.
Toki, ymmärrän ettei makuasioista voi kiistellä, joku vaan tykkää vähän pulleammista.

akse

Eikai sieltä kotoa kannata turhaan poistua, jos on hyvät pelisessiot käynnissä?

Jos joskus joutuu käymään ulkona niin sitten niin nopeasti ettei ehdi mitään pelejä kännykkään availla ja sitten äkkiä takas kotiin pelaamaan.

juu kyllä näin, mutta jos joutuisikin lähtemään kotoa niin voi kuitenkin jatkaa pelaamista kännykällä,ettei tulisi ikäviä ja häiritseviä katkoksia.

S6 edge on kyllä omasta mielestä selvästi tyylikkäämpi. Taas menty tähän pyöreään lelumaisempaan suuntaan. Ihan tarpeeksi hyvälle se s6:n kädessä tuntuu.

P c L A Y E R

S6 edge on kyllä omasta mielestä selvästi tyylikkäämpi. Taas menty tähän pyöreään lelumaisempaan suuntaan. Ihan tarpeeksi hyvälle se s6:n kädessä tuntuu.

Tuo nyt menee mielipideosastolle :) Omasta mielestä nuo edge-mallit on tavallistakin huonompia käyttää vaikka näyttävätkin hienoilta promokuvissa ja kauppojen hyllyllä.

vilha

Ei usb-c. Ei jatkoon. Kenenkään ei pitäis enään joutua kärsiin vanhasta muotopuoli usbista.

Langaton lataus on nykyaikaa, joka myös tästä puhelimesta löytyy..

LaDeX

Tuo nyt menee mielipideosastolle :) Omasta mielestä nuo edge-mallit on tavallistakin huonompia käyttää vaikka näyttävätkin hienoilta promokuvissa ja kauppojen hyllyllä.

Miten niin huonoja, Käyttis on nopea ja suorituskykyä löytyy ja parempaa näyttöä ei vastaan tule.
Oletan myös että aika moni laittaa jo tälläisen +800e luurin suojakuoriin, joten se itse tuntuma on juuri niin hyvä kuin sen ympärillä olevat kuoret.
Tästäkin syystä vaan ketuttais katella S7 pyöristettyjä "2.5d kulmia" koska muutos olisi vain visuaalinen.

Mutta toki mielipiteet jakaantuu.
Ei vaan tullut mitään tunteita herättävää kun näki tämän S7.
verrataan esim S5 tuohon S6 edgeen, siinä voitiin puhua jo kunnon muutoksesta.

Jos valita pitää niin ostaisin S6/Edgen/+ sillä 400-550e jolla niitä myydään yksityisten toimesta, saatikka maksaisin S7/Edgestä 700-850e
Tai en nyt toista S6 ostaisi,mutta jos en vielä omistaisi laitetta niin sitte.

SinSin

Tästäkin syystä vaan ketuttais katella S7 pyöristettyjä "2.5d kulmia" koska muutos olisi vain visuaalinen.

Eihän tuossa edge-versiossakaan noista näytön kaartuvista reunoista oikeasti mitään toiminnallista hyötyä ole. Ohjelmistopuolelle on toki toteutettu Edge UX, mutta ei sekään oikeasti noita näytön kaarevia osia mitenkään hyödynnä, vaan olisi aivan hyvin toteutettavissa myös perusmalliin. Ja kuten jo aiemmin sanottu, 2,5D-lasin merkitys ei ole pelkästään visuaalinen, koska se tekee sormintuntuman reunoilla aivan erilaiseksi ja metallikehyksen reunan vähemmän häiritseväksi. Myös GS7 edgen näyttölasin reunat ovat 2,5D-tyyppiset.

SinSin

Miten niin huonoja, Käyttis on nopea ja suorituskykyä löytyy ja parempaa näyttöä ei vastaan tule.
Oletan myös että aika moni laittaa jo tälläisen +800e luurin suojakuoriin, joten se itse tuntuma on juuri niin hyvä kuin sen ympärillä olevat kuoret.

Ne kaarevat näytön reunat huonontaa näytön käyttötuntumaa ja vääristää kuvaa.

Juha Kokkonen

Itse asiassa ulkomailla noista ilmeisesti tulee saataville myös 64 Gt versio, mutta jostain syystä Yhdysvalloissa ja osassa Euroopan maista (ml. Suomi) tulee saataville vain 32 Gt versio. Typerä juttu kyllä moinen ratkaisu.
http://www.sammobile.com/2016/02/21/the-us-will-only-get-the-32gb-galaxy-s7-galaxy-s7-edge/

Kas, eivät edes julkistustilaisuudessa maininneet mitään 64 gigan mallista (enkä ole muuallakaan nähnyt mitään siitä uutisointia).

On mukavaa, että äärimmilleen viedyn ohuuden arvostus näyttää olevan laskemassa. Myös muistikortinlukija sekä pöly- ja vesisuojaus ovat käännös oikeaan suuntaan. Järkevyyden ja ulkonäön pitää olla… hmm… järkevässä tasapainossa. Vielä kun vaihdettava akku tuotaisiin takaisin, niin asiat olisivat jo aika hienosti.

Muotoilu on makuasia, mutta mielestäni Samsung on toteuttanut valitsemansa muotoilukonseptin (josta siitäkin pidän) hyvin yksityiskohtia myöden. Tietenkin, jos ei pidä muotoilun perusratkaisuista (pyöristetty yleisilme, edge), niin yksityiskohtien viimeistely ei auta asiaa.

Seuraava puhelimeni saattaa kuitenkin olla jokin näistä:
Fairphone
– suomalainen Puzzlephone
– jokin Ubuntu-puhelin.

Mitä tulee tuohon S7 muotoiluun, niin tuo ylimääräinen näytön pyöristys näyttää omaan silmääni huomattavasti huonommalta. Nimenomaan Edge mallin kohdalla. Mielestäni S6 Edgen lasin yhdistyminen alumiinirunkoon on toteutettu huomattavasti siistimmin. Tulevaisuudessa ostohaluja syö kyllä tuo näytön koon kasvattaminen. Nykyinen S6 Edge on juuri sopiva käteen, eikä houkuta enää ostaa noita isompia puhelimia. Voisin jopa harkita hieman pienempää mallia tulevaisuudessa. Isosta akusta on puolestaan pakko antaa pisteitä. Kerrankin mennään oikeaan suuntaan.

Juha Kokkonen

Eihän tuossa edge-versiossakaan noista näytön kaartuvista reunoista oikeasti mitään toiminnallista hyötyä ole. Ohjelmistopuolelle on toki toteutettu Edge UX, mutta ei sekään oikeasti noita näytön kaarevia osia mitenkään hyödynnä, vaan olisi aivan hyvin toteutettavissa myös perusmalliin. Ja kuten jo aiemmin sanottu, 2,5D-lasin merkitys ei ole pelkästään visuaalinen, koska se tekee sormintuntuman reunoilla aivan erilaiseksi ja metallikehyksen reunan vähemmän häiritseväksi. Myös GS7 edgen näyttölasin reunat ovat 2,5D-tyyppiset.

No edge malliin en päätynyt niiden toiminnallisuuksien takia vaan ihan visuaalisen vaikutelman, myös käytössä se näyttää kuin näyttö "leijuisi" aavistuksen joka omaa silmää miellyttää.
Esim: Kirjan sivua käännettäessä,noista reunoista tulee mukava silmin havaittava efekti.
Eli perus flat paneeliin verrattuna, Edge tarjoilee visuaalista nautintoa hieman enemmän.

Mutta mikäs lasi tässä S7 on? Onko Gorilla 4 vai tuliko jo 5?

Täytyypä myös toivoa että samppa tekee laadun seurantaa näille S7 suojakuorille.
Viime mallissa oli Clear kuoret järjettömän kalliit (40-50e) ja extrana naarmutti lasin jota tapahtui todella monella käyttäjällä(näitä näyttöjä jopa vaihdeltiin takuuseenkin)
Sitten perus Flip case kuorista murtui pidikkeet nurkista.

SinSin

Mutta mikäs lasi tässä S7 on? Onko Gorilla 4 vai tuliko jo 5?

Täytyypä myös toivoa että samppa tekee laadun seurantaa näille S7 suojakuorille.
Viime mallissa oli Clear kuoret järjettömän kalliit (40-50e) ja extrana naarmutti lasin jota tapahtui todella monella käyttäjällä(näitä näyttöjä jopa vaihdeltiin takuuseenkin)
Sitten perus Flip case kuorista murtui pidikkeet nurkista.

Gorilla 4:hän se vielä on. Samsungin omat suojakuoret nyt on kaikki ylihintaisia ja huonoja. Ebaystä parin euron kuoret on paljon parempia.

akse

Eikai sieltä kotoa kannata turhaan poistua, jos on hyvät pelisessiot käynnissä?

Jos joskus joutuu käymään ulkona niin sitten niin nopeasti ettei ehdi mitään pelejä kännykkään availla ja sitten äkkiä takas kotiin pelaamaan.

Tätähän minäkin. Kämppä nyt muutenkin maksaa niin paljon, että pitäähän sitä nyt sitten käyttää oikein olan takaa.

Omasta mielestä pääosin hyvä päivitys jossa on keskitytty oikeisiin asioihin. Jos näytön koko ei miellytä niin on ainakin kaksi eri versiota joista voi valita. Isoin ongelma noissa uusissa malleissa on omasta mielestä tuo Eurooppaan tuleva Exynos-piiri. Sen lisäksi että kehtaavat veloittaa siitä täällä enemmän kuin jenkeissä Snapdragonista siitä huolimatta että kyseessä on käytännössä huonompi piiri, on tässä kaksi muutakin ongelmaa. Hurjimpien väitteiden mukaan tuon Exynoksen GPU-teho olisi jopa 30% huonompi kuin Snapdragonissa, ja toki ainakin AOSP-pohjaisten ROMien porttaaminen Exynokselle on huomattavasti hankalampaa, kun Exynos on alustana suljetumpi kuin Qualcommin vastaava.

Tässä tietysti voisi kysyä että mitä merkitystä noilla tehoilla käytännössä on kun pelit yms. optimoidaan Androidin puolella huonommin kuin iOS:lle. Omasta näkökulmastani ajattelen ainakin että kun tuon hintaista luuria ei tule ihan joka vuosi päiviteltyä, niin paremmat sisuskalut pidentävät tehokasta käyttöikää. Hinnathan noissa ovat kyllä päässeet karkaamaan aika hurjalle tasolle.

TL; DR: Varsin hyvä päivitys, odotellaan LG G5:n hinnoittelun paljastumista.

Jäi vielä sanomatta, että mielestäni hyvin kirjoitettu juttu ensituntumista!

Ademeion

Jäi vielä sanomatta, että mielestäni hyvin kirjoitettu juttu ensituntumista!

Kiitos. Teiltä kriittisiltä on aina erityisen mukavaa saada positiivista palautetta, kun on onnistunut tekemään jotain oikein ;)

Asmola

@Juha Kokkonen Huomasitko oliko noissa S7:ssa infrapunaa? Tämän ja tämän artikkelin mukaan ainakin Edgessä olisi.

Ei tullut kyllä kiinnitettyä siinä vaiheessa asiaan huomiota. Omia kuvianikin katsellessa yläpäässä on kyllä havaittavissa piste, mutta arvelisin sen olevan mikrofoniaukko infrapunan sijaan.

halpis

Android M:ässä saa muistikortin integroitua yhteen sisäisen muistin kanssa, joten ainoa ero on nopeus (ja sekin on mitätön jos android osaisi jakaa käytön järkevästi). Tuskin myisivät kovin hyvin isommat ja kalliimmat mallit tuon uudistuksen jälkeen.

"Samsung decided not to use the Android Marshmallow “adoptable storage” model. We believe that our users want a microSD card to transfer files between their phone and other devices (laptop, tablet, etc), especially the photos and videos they shoot with the camera."

Takaperin

"Samsung decided not to use the Android Marshmallow “adoptable storage” model. We believe that our users want a microSD card to transfer files between their phone and other devices (laptop, tablet, etc), especially the photos and videos they shoot with the camera."

Joo, kirjoitan juuri tuosta uutista Taskuun. On kyllä älytön juttu – olisivat voineet jättää tuon edes vaihtoehdoksi käyttäjille, jotka sitä erityisesti kaipaavat.

Juha Kokkonen

Joo, kirjoitan juuri tuosta uutista Taskuun. On kyllä älytön juttu – olisivat voineet jättää tuon edes vaihtoehdoksi käyttäjille, jotka sitä erityisesti kaipaavat.

LG päätynyt samaan G5:ssä. Idiottimaisia päätöksiä kyllä.

Muropaketin uusimmat