UUSIMMAT

Facebookin historian suurin tietomurto: 50 miljoonan käyttäjää joutunut mahdollisen hakkeroinnin kohteeksi

29.09.2018 18:05 | Muropaketin toimitus

Facebookin mukaan 50 miljoonan käyttäjän tilit ovat saattaneet joutua hakkeroinnin uhriksi osana yrityksen historian suurinta tietomurtoa.

Facebook on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan se löysi viime tiistaina viitteitä tietomurrosta, jonka uhriksi on joutunut 50 miljoonaa Facebook-tiliä. Tietomurto on suurin koko yhtiön 14-vuotiaan historian aikana.

Hyökkääjät käyttivät hyödykseen Facebookin ”View As”-toimintoa, jolla käyttäjät voivat tarkistaa, miltä oma tili näyttää muille käyttäjille. Siten tietomurron kohteeksi ovat joutuneet vain kyseistä toimintoa viimeisen vuoden aikana käyttäneet käyttäjät. Myös Facebookin perustaja Mark Zuckerbergin tili on yksi uhreista. Vielä ei tiedetä, keitä hakkerit ovat olleet ja miten he ovat hyötyneet murrosta.

Tapauksen johdosta Facebook on kirjannut ulos kaikki 50 miljoonaa uhriksi jäänyttä tiliä sekä 40 miljoonaa tiliä, jotka saattoivat olla vaarassa joutua murron kohteeksi. Facebookin mukaan salasanan vaihtaminen ei ole välttämätöntä, sillä hyökkäys ei kohdistunut salasanoihin.