UUSIMMAT

Fitbit julkaisi uuden älykellon, melkoinen yhdennäköisyys Apple Watchin kanssa

15.03.2018 17:15 | Muropaketin toimitus

Fitbit on julkaissut uuden Fitbit Versa -älykellon. Pikaisellakin vilkaisulla selviää minkä valmistajan kellosta ulkomuotoa on lainailtu.

Vuoden 2016 lopussa Fitbit hankki omistukseensa osan Pebble-älykelloyhtiön henkilökunnasta ja immateriaalioikeuksista. Tällä on epäilemättä osansa Versan tarinassa, sillä Apple Watchin lisäksi se muistuttaa Fitbitin omia tuotteita läheisemmin Pebble Steel -älykelloa.

Alle 200 dollarin hintainen kello on valmistettu alumiinista, ja sitä valmistetaan viidessä eri värissä. Paketissa mukana toimitetaan kaksi eripituista ranneketta.

Älykello toimii Android- ja iOS-laitteiden kanssa, ja tarjoaa samoja perustoimintoja kuin muutkin älykellot. Se tarkkailee sykettä ja käveltyä matkaa, sillä voi ohjata musiikinsoitto-ohjelmia, maksaa NFC-tuen avulla kaupoissa, navigoida ja lukea puhelimen ilmoituksia.

Fitbit on ollut perinteisesti aktiivisuusrannekkeiden valmistaja, joten kellon liikuntatoiminnot ovat monipuolisia. Se osaa pitää kirjaa juoksu- ja pyöräilylenkeistä automaattisesti, tarkkailla sykettä ja kulutettuja kaloreita sekä valvoo myös käyttäjänsä unta. Se sopii myös uintiharrastukseen, sillä valmistaja lupaa sen kestävän jopa 50 metrin syvyyteen upottamisen. Tarvittaessa kellolla ja sen puhelinsovelluksella voi myös pitää kirjaa kuukautisista ja niihin liittyvistä oireista.

Kilpailuetuna moniin muihin älykelloihin Versalla on tarjota pidempi akkukesto. Valmistajan mukaan yhdella latauksella se toimii jopa neljä päivää.