UUSIMMAT

Fitbitiltä takaisinkutsu Fitbit Ionic -älykelloille – Käyttö on syytä lopettaa heti

02.03.2022 17:09 Muropaketin toimitus

Syynä takaisinkutsuun on Fitbitin saamat ilmoitukset palovammoista, jotka ovat aiheutuneet Fitbit Ionic -älykellon akun ylikuumenemisesta. Kellon valmistus on lopetettu vuonna 2020.

Fitbit Ionic -älykellon käyttäjiä Suomessakin kehotetaan lopettamaan laitteen käyttö heti, ja seuraamaan ohjeita verkkosivulta tai soittamaan Fitbitin kansainväliseen asiakastukeen. Jälkimmäinen palvelee englanniksi numerossa +44 20 8099 7960. Yhteydenoton myötä Fitbit voi hyvittää laitteen hinnan käyttäjälle. Fitbit huomautta myös, ettei Ionicia tule palauttaa jälleenmyyjälle, vaan toimittaa se elektroniikkakierrätykseen.

Alla vielä Fitbitin lausunto aiheesta:

“Asiakkaiden turvallisuus on aina Fitbitille ensisijaisen tärkeää, mistä johtuen olemme varotoimenpiteenä päättäneet oma-aloitteisesti kutsua takaisin Fitbit Ionic -älykellot. Olemme saaneet rajallisen määrän ilmoituksia palovammoista, jotka ovat aiheutuneet Fitbit Ionic -älykellon akun ylikuumenemisesta. Yhdysvaltain sääntelyviranomaisen ilmoituksen mukaan kokonaismäärät edustavat alle 0,01 % myydyistä laitteista. Nämä tapaukset ovat erittäin harvinaisia, eikä takaisinvedolla ole vaikutusta muihin Fitbit-älykelloihin tai aktiivirannekkeisiin.”