Google Mapsin kaupunkiympäristössä navigointia helpottava VR-toiminto laajenee yhä useampiin puhelimiin

09.08.2019 18:08 | Muropaketin toimitus

Googlen koneoppimiseen ja virtuaalitodellisuuteen perustuvaa Google Maps AR -navigointia on testattu jo pidemmän aikaa Pixel-puhelimissa. Nyt ominaisuuden tuki laajenee Applen iPhoneille ja useampiin Android-malleihin.

Google Maps on kätevä navigointipalvelu, mutta keskellä suurkaupunkeja GPS-navigointi ei välttämättä toimi toivotulla tavalla suurten rakennusten estäessä signaalin kulkemisen puhelimen ja satelliittien välillä.

Ongelman ratkaisemiseksi Googlen uusi navigointi hyödyntää puhelimen kameraa ja koneoppimista. Kamera tunnistaa käyttäjän ympärillä näkyvät rakennukset ja ohjaa käyttäjän sen perusteella oikeaan suuntaan lisätyn todellisuuden avulla kamerakuvaan muokattujen viittojen ja nuolien avulla. Tämä tekee navigoinnista paljon tarkempaa kuin pelkän GPS:n avulla.

The Vergen mukaan toiminnon betatestaus AKitiä tukevilla Applen iPhoneilla ja ARCorea tukevilla Android-laitteilla alkaa vielä kuluvan viikon aikana. Kun päivitys on saapunut omaan puhelimeen, saa ominaisuuden päälle kävelyohjeita antavasta navigointinäkymästä painamalla Live View -nappia ruudun alareunassa.