Uusimmat

Google valmistelee hurjaa kameravallankumousta, osti miljoonakaupassa Lytron

22.03.2018 17:44 Muropaketin toimitus

Lytro on vallankumouksellista kameratekniikkaa kehittävä yhtiö, joka ei suuresta hypestä huolimatta ole noussut hittivalmistajaksi. Nyt se on päätynyt Googlen syliin.

Parhaimmillaan Lytro arvioitiin GSMarenan mukaan jopa 360 miljoonan dollarin arvoiseksi. Google kuitenkin maksoi yhtiöstä vain 25-40 miljoonaa dollaria. Kauppaan sisältyvät ilmeisesti kaikki Lytron valokentän kuvaamista koskevat 59 patenttia.

On tuskin sattumaa, että vain pari päivää sitten Google julkisti ”Welcome to Light Fields”-sovelluksen, joka selventää miten valokenttäkuvaamista voi hyödyntää virtuaalitodellisuudessa.

Valokenttää hyödyntävä kamera tallentaa informaatiota huomattavasti laajemmin kuin perinteinen kamera. Valmistajan ensimmäisessä kuluttajamallissa esimerkiksi kuvan tarkennusta pystyi säätämään jälkikäteen aidosti, ei kuvan syvyysinformaatiota arvaillen. Järeämpi, VR-käyttöön tarkoitettu kamera puolestaan mahdollisti pään liikuttamisen VR-lasit silmillä, ja kameran virtuaalisen liikkeen maisemassa pään liikkeitä seuraten.

Nähtäväksi jää mitä Google kehittää Lytron tekniikoista, mutta kovin rohkeaa ei ole arvata, että valokenttäkamera istutetaan Pixel-puhelimiin jossain vaiheessa.

Fore your enjoyment. #lytro #lytroillum #golf #photography

A post shared by Lytro (@lytro) on

Muropaketin uusimmat