UUSIMMAT

Googlen uusi sovellus lähettää rahaa ultraäänellä, saatavilla vain Intiassa

20.09.2017 09:19 | Muropaketin toimitus

Google kehittää laajaa kirjoa erilaisia palveluita, joista osa on suunnattu kehittyviin maihin. Sellainen on myös uusi Tez-maksusovellus.

Ainakin alkuvaiheessa Tez on käytössä vain Intiassa. Monet rahaa liikuttelevat sovellukset hyödyntävät puhelimen NFC-piiriä, mutta kaikkein halvimmissa puhelimissa sitä ei yleensä ole. Tez käyttääkin rahansiirtoon ultraääntä. Ihmiskorvalle kuulumaton ääni toimii käytännössä kaikissa Android- ja iOS-laitteissa.

Sovelluksella voi Googlen mukaan helposti siirtää rahaa käyttäjän pankkitililtä toisen puhelimen omistajan tilille. Varsinaisia tilitietoja eikä edes puhelinnumeroa välitetä, joten rahansiirron vakuutetaan olevan hyvin yksityistä, aivan kuten käteisen käyttö. Raha siirtyy Tezin kautta suoraan tililtä tilille, erillistä rahan latausta Teziin ei tarvitse tehdä. Google on rakentanut sovellukseen aina päällä olevan Tez Shield -ominaisuuden, jonka kerrotaan estävän petokset ja hakkeroinnin.

Google houkuttelee käyttäjiä sovelluksensa pariin ilmaisella rahalla. Käyttäjille jaetaan virtuaalisia raaputusarpoja, joista voi voittaa 100 (noin 13 euroa) tai 100 000 (noin 1300 euroa) rupian voittoja.  Sovellusta voi käyttää aluksi englannin lisäksi muilla intiassa puhutuilla kielillä, se osaa julkistuksen yhteydessä hindiä, bengalia, gujaratia, kannadaa, marathia, tamilia ja telugua. Tez on Android Policen mukaan laajenemassa Intiasta myös muihin Aasian maihin.

Muropaketin uusimmat