HiSensen uudessa kaksinäyttöpuhelimessa on mukavasti potkua

27.09.2017 09:13 | Muropaketin toimitus

YotaPhonen kaksinäyttöiset puhelimet ovat saaneet kovin vähän jäljittelijöitä. HiSense sentään pyrkii samoilla apajille puhelimillaan, joiden takapuolella on e-ink -näyttö. Nyt valmistajalta tulee uusi, tehokkaammalla Snapdragonilla varustettu malli.

HiSense A2 Pro seuraa alkuvuodesta julkistettua HiSense A2 -mallia. Uutuudessa on etupuolella 5,5-tuumainen AMOLED-näyttö, ja puhelinta kääntämällä silmien eteen avautuu 5,2-tuumainen e-ink -paneeli. Varsinaisen näytön tarkkuus on 1920×1080 pikseliä, sähkökirjoja pääsee lukemaan 960 x 540 pikselin tarkkuudella.

A2-mallin järjestelmäpiirinä oli Qualcommin moposarjaan kuuluva Snapdragon 430. Aivan lippulaivaluokan tehoihin ei Pro-versiokaan yllä, mutta Snapdragon 625 on sentään huomattavasti nelossarjalaista vauhdikkaampi. Keskusmuistia on tarjolla neljä gigatavua ja tallennustilaa 64 gigatavua. Lukemista ja muuta sisältöä voi tallentaa myös microSD-muistikorteille. Mikäli muistikorttipaikkaa ei tarvitse, voi siihen asentaa toisen SIM-kortin.

Kameroiden megapikselit kulkevat yleistä käytäntöä vastaan. Takakamerassa megapikseleitä on nimittäin vain 12, mutta etukamerassa 16. Takakamera on varustettu myös LED-salamalla. Puhelimen sormenjäljenlukija on asetettu erikoiseen paikkaan, Sonymäiseen tyyliin puhelimen sivulle. Latausliitäntä on USB-C, ja langallisten kuulokkeiden käyttäjien iloksi pohjassa on myös 3,5 mm:n reikä niitä varten. Puhelimen akun kapasiteetti on 3090 milliampeerituntia, ja sen pitäisi riittää erittäin pitkään, mikäli käyttää aina kaiken mahdollisen lukemiseen vain laitteen e-ink -puolta.