Huaweilta puhelin hirviökameralla – kolmella kennolla 40 megapikseliä

07.12.2017 17:44 Muropaketin toimitus

Nokian ”hirviökamera” saanee viimein perillisiä. Näin ainakin mikäli huhut Huawei P11-puhelimesta pitävät paikkansa.

Nokian Lumia 1020 -puhelimen 41 megapikselin kamera nimettiin ”hirviökameraksi”. Tavallaan se lopetti megapikselikilpailun, ja viime aikoina puhelinvalmistajat ovat keskittyneet kameroidensa osalta aivan muiden ominaisuuksian painottamiseen.

Luotettavista tietovuodoistaan tunnettu Evan Blass kuitenkin uskoo Huawein valmistelevan 40 megapikselin monsteria. Ainakin eräs Huaweille työskentelevä graafikko on tehnyt aiheeseen liittyvät mainosjulisteet.

Mikäli julisteet kertovat todellisesta tuotteesta eivätkä ole pelkästään huvin vuoksi tehtyjä, on tulevan huippupuhelimen ostajalle luvassa todellista kameranannaa. Leican kanssa yhteistyössä luotuja kameroita on takapuolella kolme, kuvia voi napsia enintään 40 megapikselin tarkkuudella, mukana on myös viisinkertainen ”hybridizoomi” – jossa osa hoidetaan digitaalisesti, osa optisesti – ja 24 megapikselin selfie-kamera.

Blassin julkistettua kuvat, katosivat ne nopeasti alkuperäisestä lähteestä. Tämä antaa huhulle hitusen lisää uskottavuutta. Julisteessa esiintyvä termi ”Huawei PCE Series” puolestaan hämmentää, mutta kenties PCE:n tilalle napsahtaa lopullisissa mainosjulisteissa jotakin muuta – tai sitten Huawei uusii malliston nimeämiskäytäntönsä.