Huawein vanhemmatkaan puhelimet eivät välttämättä saa enää Android-päivityksiä – Ongelma koskee myös Googlen sovelluksia

17.08.2020 19:30 | Muropaketin toimitus

Voi olla, että Huawein vanhemmatkin puhelimet jäävät jatkossa ilman Android-päivityksiä. Myöskään Googlen sovellukset, kuten Google Maps tai YouTube, eivät välttämättä enää päivity.

Tähän mennessä Yhdysvaltojen Huaweita kohtaan asettamat kaupparajoitukset eivät ole juuri koskeneet ennen toukokuuta 2019 julkaistujen Huawei-puhelimien omistajia. Jatkossa tilanne saattaa olla toinen.

Huawein rajoitettu mahdollisuus käydä kauppaa Yhdysvaltalaisten yritysten kanssa päättyi nimittäin elokuun 13. päivänä. Edes Huawei ei tällä hetkellä tiedä tarkalleen, mitä se tarkoittaa vanhempien puhelimien kuten Huawei P30 -lippulaivojen päivityksien kannalta, mutta pahimmillaan Android tai Googlen sovellukset eivät enää saisi lainkaan päivityksiä Huawein puhelimilla.

Huawei on kertonut The Washington Postille seuraavansa tilannetta. Niiden Huawein puhelimien kohdalla, joissa sovellukset ladataan Play Storen sijaan AppGallerysta, ongelmia ei kuitenkaan ole.

Päivitetty 18.8: Päivitykset eivät Huawein mukaan tule loppumaan.