LG patentoi erikoisen puhelinnäytön

04.03.2018 09:45 Muropaketin toimitus

LG on jäänyt älypuhelinkisassa pahasti korealaisen isoveljensä jalkoihin. Yritys kiriä lähemmäs kärkeä on kuitenkin kova, siitä kertoo yrityksen saama tuore patentti.

GSMArenan korealaislähteestä kaivelemissa patenttikuvissa näkyy hyvin erikoinen puhelin. Siinä, missä monissa nykypuhelimissa on näytön yläreunassa pieni ”lovi” etukameraa ja kuuloketta varten, näkyy LG:n havainnekuvissa reikä, jonka päälle näyttö vielä jatkuu. Ilmeisesti reikään on tarkoitus sijoittaa kuulokeosa ja etukamera. Vastaavaa ratkaisua ei ole ainakaan missään nykyisin olemassaolevassa älypuhelimessa.

Patenttihakemuksesta ei selviä sen tarkempia asioita puhelimen tekniikasta ja mahdollisuuksista. On myös mahdollista, että kyseessä on jokin G7-malliin liittyvistä ideoista. Huhujen mukaan koko puhelinhan palautettiin takaisin suunnittelupöydälle, kun suunnittelutiimi ei onnistunut tekemään siitä tarpeeksi erottuvaa.

Patentti on myönnetty LG Display -yritykselle, joten periaatteessa kyseessä voi olla myös jokin sen toisen asiakkaan tuotteeseen liittyvä ratkaisu. GSMarena huomauttaa, että hakemukseen on piirretty tarkkaan myös kaapelointi ja näytönohjainpiiri. Tämä saattaa kieliä kyseisen tekniikan olevan esillä valmiissa tuotteessa hyvinkin pian. Tai kuten patenttiuutisissa on tapana muistuttaa, voi olla ettei kyseisenlaista ratkaisua nähdä koskaan missään lopullisessa puhelimessa.