UUSIMMAT

LG Q6 tuo uuden kuvasuhteen halvempaan hintaluokkaan

13.07.2017 09:41 | Muropaketin toimitus

Lippulaivapuhelinten tämän vuoden trendi on ollut aiempaa korkeampi kuvasuhde. Nyt 18:9 -suhteesta pääsee nauttimaan myös pienemmällä rahalla LG:n uuden Q6-malliston julkistuksen myötä. 

Mallistoon kuuluu kolme eri puhelinta:  Q6+, Q6 ja Q6α. Kaikki ovat perusominaisuuksiltaan tismalleen samanlaisia, ainoat erot muodostuvat keskusmuistin ja tallennustilan määrästä. Kallein Q6+ tarjoaa 4 gigatavua muistia ja 64 gigatavua tallennustilaa, keskimmäinen Q6 3 ja 32, sekä edullisin laite vain 2 ja 16 gigatavua.

Vaikka Q-malliston järein laite on näytön kuvasuhteen, keskusmuistin ja tallennustilan osalta samaa luokkaa LG G6 -mallin kanssa, muutoin se on spekseiltään riisutumpi. Näytön kokoa on pienennetty 0,2 tuumaa, joten sen koko on 5,5 tuumaa nurkasta nurkkaan mitattuna. Myös resoluutio on hitusen niukempi, 2160 x 1080 (G6: 2880 x 1440). Huomattavasti suurempi ero on järjestelmäpiirissä. Vaikka G6 ei ehtinytkään saada sisälleen tämän vuoden huippupiiriä Snapdragon 835:tä, riittää sen Snapdragon 821-versiossa huomattavasti enemmän vääntöä kuin Q-puhelinten Snapdragon 435-järjestelmäpiirissä.

Q-puhelinten kamerat ovat myös selkeästi eri luokkaa kuin huippumalleissa. Takapuolelle on istutettu yksi 13 megapikselin kenno ja etupuolelle yksi laajakulmainen viisimegapikselinen. Sormenjäljenlukijaa ei ole, vaan biometrinen tunnistus hoidetaan kasvontunnistusta hyödyntämällä. Erikoista on, että 3000 milliampeeritunnin akku ladataan edelleen microUSB-liitännän kautta.

Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmällä varustettujen ja 149 grammaa painavien puhelinten myynti alkaa ensin elokuussa Aasiasta, ja myöhemmin syksyllä vuorossa ovat Eurooppa, Etelä-Amerikka ja Pohjois-Amerikka. Puhelinten hintaa LG ei vielä julkistanut, mutta G6 -mallia saattaa Hexus.netin mukaan löytää maailmalta jopa alle 400 euroon, joten kovin korkealle huomattavasti heppoisemmilla eväillä varustettujen Q6-puhelinten hinnat eivät voi kohota.