LG:n liikevaihto kasvoi – tappiota tulee silti puhelimista

29.10.2017 11:51 | Muropaketin toimitus

LG on julkistanut tietoja vuoden kolmannen neljänneksen talousluvuista. Vaikka valmistajan lippulaivamalli G6 onkin herättänyt paljon positiivista huomiota, ei se näy viivan alla.

Koko LG:n myynti kolmen kuukauden ajalta oli AndroidAuthorityn mukaan reippaankuuloiset 13,44 miljardia dollaria. Lukemassa on mukana kaikki mahdollinen televisioita ja jääkaappeja myöten. Puhelinten osuus jäi kuitenkin tälläkin neljänneksellä pahasti miinukselle. Tappiota kerty 331,17 miljoonaa dollaria. Verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen kyseessä on kuitenkin 13 prosentin parannus verrattuna vuoden takaiseen jaksoon. Puhelinten toimitukset puolestaan kasvoivat yhtiön kotimaassa jopa 44 prosenttia toiseen neljännekseen verrattuna. Yhdysvalloissakin kasvua tuli 9 prosentin verran.

Kolmen vuoden takaisiin lukuihin verrattuna tulokset ovat kuitenkin surullisia. Puhelimia myytiin nyt 13,7 miljoonaa kappaletta, kun huippuvuonna 2014 niitä meni kaupaksi peräti 59 miljoonaa. Yhtiön viimeisimmät voitolliset kvartaalit ovat tämän vuoden ensimmäinen, jolloin G6-huippumallin myynti siivitti mobiilidivisioonan tuottamaan 3,2 miljoonaa voittoa. Sitä edellinen voitollinen tulos on vuoden 2015 ensimmäinen neljännes.

LG:n ongelmana on esimerkiksi koventunut kilpailu keskiluokan laitteissa, joissa LG:llä on aiemmin ollut vahva jalansija. Myös Android-lippulaivojen suhteen se on pärjännyt aiemmin hyvin, mutta Samsung on napannut sen palan kakusta käytännössä kokonaan itselleen. LG V30 -puhelimella valmistaja onkin lähtenyt erittäin aggressiiviseen hintakisaan saadakseen vallattua markkinaosuuksia takaisin itselleen. Vaikka lukemat ovat edelleen rumia, on suunta kuitenkin selvästi ylöspäin. Riittääkö se nostamaan korealaisyrityksen puhelimet jälleen pinnalle, jää nähtäväksi.