Uusimmat

Liikennetilanne-sovellus auttaa oman matkan suunnittelussa ja edistää turvallista ja sujuvaa liikkumista

03.10.2019 17:57 Muropaketin toimitus

Traffic Management Finland on julkaissut Liikennetilanne -palvelusta erilliset mobiilisovellukset. Niiden ansiosta eri liikennemuotojen liikennetilanteen reaaliaikainen seuraaminen muuttuu entistä yksinkertaisemmaksi. 

Tiedotteen mukaan sovellus perustuu yhtiön julkaisemaan avoimeen dataan muun muassa tieliikenteen häiriöistä, ajokelistä ja ennusteesta, liikenteen sujuvuudesta ja ruuhkista, painorajoituksista ja jääteistä. Keskeistä sovelluksen sisältöä ovat myös maanteiden varrelta kerättävät kuvat kelikameroista sekä mahdollisuus jättää palautetta liikenneväylien kunnosta ja tehdä ilmoituksia liikenteen sujuvuudesta.

Rautatieliikenteen osalta sovelluksessa on saatavilla asemakohtaisia henkilöliikenteen aikataulu- ja täsmällisyystietoja. Meriliikenteen tiedot sisältävät varoitukset vesillä liikkujille sekä satamassa olevien ja seuraavaksi saapuvien alusten tiedot kaikista Suomen satamista.

Sovelluksen antamien tietojen perusteella käyttäjät voivat suunnitella omia matkojaan ja välttää pahimmat sudenkuopat. Sovellusta voi käyttää suoraan selaimessa tai uusien mobiilisovellusten kautta, jotka voi ladata App Storesta ja Play Storesta.