Lopulta se onnistui, Vivon puhelin lukee sormenjäljen näytön läpi

10.01.2018 11:47 Muropaketin toimitus

Sormenjäljenlukijan asentamisesta näyttölasin alle ehti tulla eräänlainen mobiilimaailman Graalin malja. Vivo on kuitenkin viimein esitellyt puhelimen, jossa ominaisuus toimii.

Viime vuoden lopulla Synaptics esitteli tunnistuksen mahdollistavaa tekniikkaa, ja lupasi ”Top 5” -valmistajan esittelevän sillä varustettua luuria pian. Vivo kuuluu samaan BBK-konserniin yhdessä Oppon ja OnePlussan kanssa, joten emokonsernia voi pitää maailman viiden suuren joukkoon kuuluvana, vaikkakin myynnistä valtaosa on peräisin Kiinan markkinoilta.

Lehdistötiedotteen lisäksi Vivo on päästänyt ihmisiä kokeilemaan teknologiaa. The Vergen mukaan tunnistus toimii, mutta on selvästi hitaampi kuin perinteiset ratkaisut. Hitauden huomaa niin laitetta avatessa kuin uusia sormenpäitä sille opettaessa. Kyseessä ei ole kuitenkaan käyttökokemukseen ratkaisevasti vaikuttava ero. Etuna puhelimen etupaneelista voidaan omistaa entistä suurempi osa näytölle, ja avata lukitus vain painamalla sormi ruudun alareunaan. Ominaisuus on niin toimiva, että sitä ei Vergen toimittajan mukaan hetken päästä edes ihmettele.

Tekniikka toimii ainoastaan OLED-näyttöjen kanssa, sillä se perustuu sormenpään lukemiseen näytön pikselien välistä. LCD-laitteissa tunnistus ei toimisi samalla tavalla niiden tarvitseman taustavalon takia.

Vivon esittelemä puhelin on kaikesta hehkutuksesta huolimatta vasta prototyyppi, virallista tietoa kyseisen ominaisuuden sisältävän puhelimen julkaisusta ei ole.