UUSIMMAT

Mitä tapahtui Applen AirPower-latausalustalle? Ongelmana muun muassa lämmöntuotto

18.09.2018 13:29 Muropaketin toimitus

Apple esitteli viimevuotisessa julkistustilaisuudessaan langattoman AirPower-latausalustan. Nyt AirPower näyttää kuitenkin jäävän vain tyhjäksi lupaukseksi. 

Apple esitteli viime vuonna näyttävästi langatonta AirPower-latausteknologiaa, jonka oli määrä saada julkaisunsa tämän vuoden aikana. Viime viikolla järjestetyssä Applen julkistustilaisuudessa AirPowerista ei kuitenkaan puhuttu lainkaan, ja nyt näyttää siltä, että lataustelakka saattaa jäädä pysyvästi pelkäksi tyhjäksi lupaukseksi. Apple onkin poistanut sivuiltaan lähes kaikki maininnat AirPowerista.

Nyt Sonny Dickson on perehtynyt syihin, jotka johtivat AirPowerin peruuntumiseen. Dicksonin sisäpiiriltä saamien tietojen mukaan merkittävin ongelma oli, ettei lataustelakan lämmöntuottoa saatu hallintaan. Liiallinen kuumeneminen johti puolestaan lataustehon laskuun.

Apple kohtasi haasteita myös älykkään lataustelakan ja ladattavien laitteiden välisessä kommunikaatiossa. Vaikeaa oli myös useiden eri laitteiden, kuten iPhonejen ja Apple Watchien yhtäaikainen langattoman latauksen mahdollistaminen.