Uusimmat

Ensituntumat Huawei Watch 4 GT – Kellomaista tyylittelyä myös kohtuullisempaan hintapisteeseen

14.09.2023 16:30 Kai Taipale

Huawei julkaisi tänään uudet Watch 4 GT -älykellonsa. Vaikka käyttö onkin edellisistä malleista tuttua, on ulkoinen olemus hiottu selvästi perinteisempää kellotyyliä mukailevaksi.

Huawei on viime aikoina kunnostautunut näyttävien älykellojen tuomisessa myyntiin. Erityisesti Huawei Watch Ultimate on näyttänyt tästä esimerkkiä.

LUE MYÖS: Testi Huawei Watch Ultimate -älykello – Poikkeuksellisen näyttävä ja kestävä kello monipuolisin urheiluominaisuuksin ei irtoa pikkurahalla

Huawei Watch-malleissa GT-versiot ovat puolestaan aiemmin olleet hieman sporttihenkisempiä, älytoiminnoilla varustettuja urheilukelloja. Nyt suunta on kuitenkin uuden Huawei Watch 4 GT -malliston myötä muuttunut entistä enemmän perinteisten kellojen näköisiksi. Uuden suunnan myötä Huaweilla nähdäänkin pikemminkin GT-mallit kokonaisvaltaisempana elintapojen seurantaan sopivana laitteina. Ulkonäkö on hiottu sellaiseksi, että niitä voi käyttää liki tilanteessa kuin tilanteessa.

Uudesta kellosta tulee myyntiin kaksi kokoversiota: selvästi järeämpi 46-millimetrinen versio ja huomattavasti tätä sirompi 41 millimetrin malli. Muropaketti pääsi tutustumaan uutuuskelloon ennakolta. Kuvissa esiintyy 46 millimetrin versio ruskealla nahkahihnalla. Tämä versio ei kuitenkaan ole tulossa myyntiin Suomessa, vaan vaihtoehdot ovat musta sporttiranneke ja harmaa metallirannekkeellinen versio.

Heti ensimmäiseksi kelloon tutustuessa käy ilmi ettei se ole aivan pienimmästä tai keveimmästä päästä. Toinen heti huomion kiinnittävä piirre on eräänlainen kulmikkuus. Kellon muoto perustuu eräänlaiseen kahdeksankulmioon – kulmat on toki täydellisen pyöristetyt, eikä niissä ole mitään häiritsevää terävyyttä. Ulkokehälle on merkitty sekunnit, joka sekin tuo olemukseen elementtejä perinteisemmästä kellosta.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko tuntuu hieman kädessä. Kello on selvästi painavampi kuin esimerkiksi Samsung Galaxy Watch6 Classic. Tämä toki herättää luottamusta kestosta myös käytössä. Nahkaranneke on puolestaan kevyen puoleinen, vaikkakin ihan kivasti viimeistelty. Paksuhko kello-osa puolustaisi hieman jykevämpää ranneketta.

Näyttö ei juurikaan ole muuttunut edellismallista, vaan 1,46-tuumaisen näytön koko ja 466 x 466 pikselin tarkkuus ovat ennallaan. AMOLED-näytöille tyypilliseen tapaan Watch GT 4:n näytön musta mustaa, ja auringonpaisteessakin näytöstä saa selvää. Kellomaisuutta korostavasti näytön voi kytkeä olemaan aina päällä (AOD). Tämä toki lisää merkittävästi akkukestoa, mutta Huawei-kellojen akkukesto on aiemmissa malleissa ollut niin hyvä, että tälläkin tavalla keston voi odottaa olevan vähintään pari päivää.

Watch 4 GT saa myös 12 uutta muokattavaa kellotaulua, jotka on pääsääntöisesti sovitettu perinteiseen kellotyyliin.

Ja koska kello on suunnattu elämäntapojen seurantaan, on Watch 4 GT saanut päivityksiä myös niihin. Valmistaja kertoo Truseen 5.5 -sykeanturin tarkkuuden parantuneen entisestään. Lyhyen tutustumisajan aikana eroa edelliseen ei pystynyt todentamaan, muttei mitään ongelmatilanteitakaan esiintynyt. Toinen parantunut osa-alue on unenseuranta. Nyt seurataan haluttaessa myös unenaikaista hengitystä.

Lyhyen tutustumisen aikana kello täytti hyvin tehtävänsä. Aiemmin Huawein kelloja käyttäneille kaikki on tuttua, ylhäältä pyyhkäisemällä löytyvät asetukset, alhaalta ilmoitukset. Sivusuunnista löytyvä älykäs avustus ja suosikkinäkymät. Alemman painikkeen voi muokata avaamaan toivotun toiminnon ja ylempi kruunu toimii pyöritettäessä vieritykseen ja painamalla pääsee käsiksi sovelluksiin.

Itseäni kellomaisuus viehättää yleiskäyttöisessä laitteessa. Urheilukäyttöön Huawei Watch 4 GT on raskaanpuoleinen, eikä testiyksilön nahkaranne tätä käyttöä erityisesti suosi. Akkutaso ei tuntunut päivässä tippuvan kuin muutaman prosentin, mikä lupailee erittäin hyvää akkukestoa.

Huawei Watch 4 GT:n 46 millimetrin kokovaihtoehdon hinta on mustalla sporttisemmalla rannekkeella 249 euroa ja metalliversiolla 369 euroa. Maailmalla myyntiin tulevista rannekeversioista kuvissa esiintyvä ruskea eikä vihreä eivät tule Pohjoismaissa myyntiin, ainakaan vielä julkaisuvaiheessa.

Siromman Huawei Watch 4 GT:n 41 millimetrin kokovaihtoehdon hinta on edullisimmillaan valkoisella nahkarannekkeella 249 euroa, musta milanese-rannekkeellinen versio maksaa 299 euroa ja kultaa sekä hopeaa yhdistelevä versio on hinnoiteltu 399 euroon. Kaikkien mallien ennakkomyynti alkaa 14.9.2023 ja varsinainen myynti lokakuun 2. päivä.

Tärkeimmät tekniset tiedot Huawei Watch 4 GT

  • Hinta: 279 € – 399 € (koosta ja rannekkeesta riippuen)
  • Näyttö: 1,32 / 1,46 tuumainen AMOLED, 466 x 466 pikselin tarkkuus
  • Muisti: 32 Mt keskusmuisti, 4 Gt tallennustila
  • Akku (41 / 46 mm): 323 / 524 mAh
  • 41 mm version ulkomitat, paino: 41,3 x 41,3 x 9,8 millimetriä, 37 grammaa (ilman ranneketta). Rannekkeen leveys 18 millimetriä.
  • 46 mm version ulkomitat, paino: 46 x 46 x 10,9 millimetriä, 48 grammaa (ilman ranneketta). Rannekkeen leveys 22 millimetriä.
  • Yhteydet: Bluetooth 5.2 (BLE/BR/EDR), NFC, GPS
  • Sykkeenmittaus: optinen sykesensori
  • Veden- ja iskunkestävyys: IP68, 5ATM (jopa 50 metriin asti)
  • Lataus: Langaton latausalusta (latausaika noin 100 minuuttia)

Muokattu 14.9.2023 klo 18.17: Lisätty myynninaloitusajankohta.

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat