Pikatesti: Honor 20 -puhelin – Käteen istuva, nuorekas tehopakkaus

15.08.2019 19:00 | Osku Kannisto

Näyttävyys, nuorekkuus, suorituskyky ja mainiot kamerat. Siinä lyhyesti ominaisuudet, jotka tekevät Honor 20 -puhelimesta houkuttelevan ja turvallisen vaihtoehdon 400 euron hintaluokkaan.

Honorin ongelmat Android-käyttöjärjestelmän ja osien hankkimisen osalta Yhdysvaltojen painostuksen takia ovat ohi, mikä on kuluttajan voitto. Honorin puhelimet saavat päivityksiä kuten ennen toukokuutakin ja uusia mallejakin tulee jälleen myyntiin. Muropaketti otti testiin myyntiin tulleen Honor 20 -puhelinta.

Honor 20 on nykypäivän trendeihin luotu puhelin, joka jatkaa valmistajan hyvää hinta-laatusuhde-strategiaa. Se haastaa 400 euron hinnallaan keskiluokan puhelimet Nokialta, Samsungilta kuin myös emoyhtiö Huaweilta.

Honorin vahvuuksia ovat näyttävä viimeistely ja monipuolinen kameravarustelu. Puhelimesta löytyy neljä takakameraa, joista tarkin on 48 megapikseliä. Etukameraan on myös panostettu, sillä sen erottelukyky on 32 megapikseliä.

Suorittimena puhelimessa on Huawein Kirin 980 AI eli sama suoritin, joka löytyy Huawein nykyisistä huippumalleista. Seitsemän nanometrin viivanleveydellä toteutettu suoritin koostuu tarkemmin neljästä 2,6 gigahertsin Cortex-A76 ja neljästä 1,6 gigahertsin Cortex-A55 -ytimestä. Grafiikan kiihdytyksestä vastaa Mali-G76 yhdessä Honorin GPUTurbo3.0-tekniikan kanssa. Keskusmuistia on 6 gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua. Muistikorttipaikkaa puhelimesta ei löydy.

Käyttöjärjestelmänä puhelimessa on Android 9 Pie, jota käytetään Honorin MagicUI2.1:n kautta. Puhelimeen oli valmiiksi asennettu Google-ohjelmistojen ohella Honorin omat perusohjelmat ja työkalut (yhteensä noin parikymmentä sovellusta). Testipuhelimen Android-turvallisuuskorjaus oli päivätty 1.4.2019.

Puhelimen varustelu on varsin riisuttu. USB-C-liitäntäinen SuperCharge-pikalaturi toimii 22,5 watin teholla. Kuulokkeita varten on USB-C-sovitin. Näyttöön on asennettu suojakalvo valmiiksi.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttötuntuma
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja yhteenveto