UUSIMMAT

Kokeilussa Nokia 3310 Dual Sim – Ylihinnoiteltu vitsi, joka ei sovi edes vasaraksi

30.05.2017 14:30 | Kai Taipale | 31

Alkuvuoden puhutuin puhelinuutuus on täällä. Uudelleenlämmitetyn Nokia 3310:n käyttöönotto teki vaikutuksen, tyrmäävän sellaisen. Tätäkö joku on ihan tosissaan odottanut?

Nokia 3310 Dual Sim julkistettiin odotetusti tämän vuoden Mobile World Congress -tapahtumassa. Tästä voisi surutta myöntää HMD Globalille vuoden markkinointipalkinnnon, sillä odotukset onnistuttiin virittämään äärimmilleen, eikä itse tuotteen puolihuolimaton julkistuskaan jättänyt kylmäksi. Toisin kuin itse laite.

Lähipiirissäni alkuperäinen 3310-malli oli aikoinaan käytössä ongelmitta. Se ei kuitenkaan tuolloinkaan jättänyt itsestään työjuhtaa kummempaa fiilistä. Nokia teki jo aikanaan useita paljon lähtemättömämpiäkin muistikuvia jättäneitä malleja.

Nostalgiatrippiä varten kaivoin kaapista hyvin toimintakuntoisena säilyneen Nokia 6121 -mallin lähes tasan kymmenen vuoden takaa. Kyseinen malli on toki edustanut aikanaan mallistossa merkittävästi parempaa luokkaa kuin nyt kokeiltu 3310, mutta silti tuntuu suorastaan koomiselta, että kyseinen 6121 sisältää esimerkiksi 3G-yhteyden, GPS:n, hyvän kuuluvuuden ja kahden megapikselin kameran.

Vanhuksesta löytyvistä ominaisuuksista vain viimeinen on mukana myös 3310:ssä. Uutukaisessa niitä korvaamassa on sellaisia hienouksia kuten taskulamppu, FM-radio, MP3-soitin ja matopeli. Datayhteydet rajoittuvat hitaisiin Edge-nopeuksiin. Bluetooth sentään löytyy, ja jopa 3.0 -versiona.

Retro-3310 edustaa HMD Globalin Nokia-malliston edullisten puhelimien kalliimpaa päätä. Noin 35 euron hintainen 150-malli on lähimpänä 3310:ä, mutta mallistosta löytyy esimerkiksi 105-mallin tupla-SIM-versio, joka irtoaa kaupasta vielä kympin halvemmalla. Niihin nähden uutuusmallin noin 60 euron hinta tuntuu kohtuuttoman korkealta.

Näyttö on älypuhelimiin verrattuna tuskastuttavan pieni, vain 2,4 tuumaa. Eikä sen 320 x 240 pikselin resoluutiossakaan ole mitään hurrattavaa. Näin epätarkkaa näyttöä on vuonna 2017 ikävä tihrustaa.

Irrotettavan akun alle saa sovitettua kaksi micro-SIM-korttia. Akun kapasiteetti on 1200 milliampeerituntia, jonka pitäisi tarjota jopa 22 tuntia puheaikaa tai 31 vuorokautta valmiusaikaa. Tätä tuki jopa käytäntö, sillä neljässä päivässä akkupalkki ei laskenut kuin enintään kolmanneksen, vaikka puhelin oli peruskäyttöä selvästi ahkerammassa käytössä.

Nokia 3310 Dual Simin lataus hoidetaan puhelimen yläosasta löytyvällä micro-USB-liitännällä.

Liitännät rajoittuvatkin micro-USB:hen ja alaosasta löytyvään 3,5 millimetrin miniplugiin.

Myyntipakkaukseen on sisällytetty vain kaikista tarpeellisimmat eli latauslaite, pikaohje ja kuulokkeet. Latauslaitekin on varustettu kiinteällä johdolla. Kuulokkeiden olemus viestii jo siitä, että kyseessä on halpakuulokkeet, jotka eivät äänenlaadulla juhli.

Käyttökokemukset ja yhteenveto

Nokia 3310 Dual Sim on pienikokoinen ja sujahtaa taskuun nykyisiä älypuhelimia huomattavasti mukavammin. Pyöristetty muoto helpottaa sujauttamaan kapulan vaikka farkkujen takataskuun. Puhelinta kuvaakin parhaiten yksi sana: saippuapala. Pinta on nimittäin aivan yhtä pyöreä, ja miltei yhtä liukas.

Helppo sujautettavuus kääntyy myös itseään vastaan, sillä puhelin myös tuntuu karkaavan käsistä helposti.

Ohuisiin lippulaivamalleihin verrattuna Nokia 3310 Dual Sim on aikamoinen pullukka, sillä paksuus on peräti 12,8 millimetriä. Puhelimen mitat ovatkin nykymittapuulla, paksuutta lukuun ottamatta, kääpiöluokassa eli 115,6 x 51 x 12,8 millimetriä.

Mistään äärimmäisestä tukevuudesta tai huippuluokan laatuvaikutelmasta ei puhelimen kohdalla voi puhua. Runko ei pahasti nitise tai natise, mutta muovinen pehmeys on läsnä. Uuden 3310:n käyttäminen vasaran korvikkeena on syytä unohtaa. Massaakin jälkimmäistä käyttöä ajatellen on turhan niukasti, vain 80 grammaa. 3310 on siis älypuhelimiin tottuneen kouraan lähes höyhenenkevyt.

Moni (kuten minä) on jo ehtinyt unohtaa, miten kankea, hidas ja hankalakäyttöinen T9-tekstinsyöttö onkaan. Numeropainikkeiden tuntuma ei kuitenkaan ole mitenkään toivoton vaan oikeastaan ihan kelvollinen, ja niiden taustavalaisu tekee niistä selkeälukuiset. Tästä pisteet retromallille. Myös Valikko- ja Takaisin-painikkeet ovat riittävän helpot osua, ja niiden tuntumakin on ihan kelvollinen.

Series-käyttöjärjestelmä eri muodoissaan saattaa nostattaa monelle vieläkin lieviä inhon väristyksiä. Uusimmassa nokialaisessa on käytössä Nokia Series 30+ -alusta ja käyttöliittymä, joka ei nimestään huolimatta ole suoraa jatketta Series 30:lle. Suurin ero on siinä, ettei 30+ tue edes Java ME -sovellusympäristöä.

Nykyversio ei kuitenkaan kirvota minkäänlaista aihetta riemuun. Valikot eivät ole millään muotoa tätä päivää. Niitä voi toki muokata, sillä valittavissa on kuvakkeet 3 x 3- tai 4 x 4 -näkymällä tai näitäkin perinteisempi tekstipohjainen lista.

On sitten valikkotyyli mikä hyvänsä, siinä liikkuminen edellyttää näytön alapuolisen neliohjaimen käyttöä, mikä on aivan tuskaa. Oikeaan kohtaan osuminen vaatii todellista keskittymistä, eikä painalluksen perillemenoa ole helppo tuntea. Neliohjaimen keskeltä löytyvä painike on sentään helppo löytää, muttei senkään koko ole yhtään liian suuri.

Nokia 3310 Dual Simin ohjelmavarustus on sanalla sanottuna köyhä. Opera Storesta löytyy nykymittapuulla vain todella kämäisiä pelejä. Käytännössä kaikki edes etäisesti käyttökelpoinen toiminta nojaa Opera Mini -selaimeen, jonka käyttö on äärimmäisen kömpelöä.

Kevyt-Operalla pystyy juuri ja juuri operoimaan normaalistikin ensisijaisesti tekstiin pohjautuvia sivustoja, kuten vaikka Gmailia, Twitteriä, keskustelupalstoja ja vastaavia. Kaiken kuvapitoisen voi käytännössä unohtaa.

Snake-nimeä totteleva matopeli on nykymuodossaan ympäri rullaavaa muotoa, ja ohjaukseen riittää kaksi painiketta. Koukuttavuudesta ei ole jäljellä rahtuakaan.

Jos puhelimen hankkii vain puhelimeksi, joka siis on ainoa edes etäisesti järkevä ajatus 3310:n kanssa, toivoisi edes kuulokeäänen olevan hyvä ja selkeä. Mutta kun ei. Kuulokeääni muistuttaa haudan takaa tulevaa, sillä kaikki luonteva selkeys puuttuu. Myyntipakkauksessa on myös hyvin halvan oloiset kuulokkeet, joilla puheluääntä onkin merkittävästi helpompi kuunnella. Valitettavasti sen mikrofoni jättää sitten vastaavasti rutkasti toivomisen varaa.

Nokia 3310 Dual Simin kuuluvuus ei sekään ole parhaiden älypuhelimien tasolla, mutta ei varsinaisesti huonokaan. Tiedossa olevissa heikon signaalin sijainneissa puhelin pysyy verkossa siedettävästi.

On puhelimessa tosiaan kahden megapikselin kamerakin. Mutta sen käyttäminen vaatii välittömästi muistikortin hankkimisen, nimittäin testitilanteessa tallennustila oli täynnä jo kolmen kuvan jälkeen. Tämä paljastaa karusti, miten niukka 16 megatavun flash-muisti oikeasti on. Tallennustilaa saa toki hankkimalla enintään 32 gigatavun microSD-muistikortin.

Asia ei kuitenkaan vähäisten testikuvien perusteella jäänyt harmittamaan. Kuvia voi kyllä katsoa pieninä, esimerkiksi multimediaviestinä, mutta suurentaminen paljastaa armotta heikon tarkkuuden ja vaatimattoman dynamiikan.

Puhelimen testijakso oli vain muutaman päivän mittainen. Siinäkin tuntui olevan pari päivää liikaa, vaikka käytössä oli rinnalla jatkuvasti myös toinen puhelin. Käyttäminen turhautti alusta saakka, eikä tilanne muuksi muuttunut. Kerrankin oli vilpitön ilo paketoida puhelin odottamaan pikaista palautusta. Toivoa sopii, etteivät seuraavat Nokia-puhelinmallit ole yhtä yhtä suuria ja ylihinnoiteltuja vitsejä.

Tämän puhelimen ostaminen vaatii huumoria, tai voihan sillä yrittää epätoivoisesti hakea hipster-uskottavuutta. Jokainen, joka kuitenkin haluaa käyttää puhelintaan muuhun kuin kavereiden kanssa sille naureskeluun, voi valita joko ihan oikeasti käyttökelpoisen älypuhelimen tai 3310-mallia edullisemman peruspuhelimen. 3310:ssä on toki aivan halvimpia Nokia-malleja parempi kamera, mutta senkään kyvyt eivät millään riitä hintaeron hyväksymiseen.

Hyvää

  • Hukkaaminen ei harmita
  • Tupla-SIM
  • Akkukesto
  • Mitat verrattuna älypuhelimiin

Huonoa

  • Onneton näyttö
  • Olematon tallennustila
  • Heikko kamera
  • Ei sovi edes vasaraksi tai pullonavaajaksi
Keskustelu

Huh Huh, tosissaan tästä puhelimesta ehti jo innostua ja melkein ostin ns. toiseksi puhelimeksi. onneksi tuli luettua näitä arvosteluja, taitaapi jäädä hankkimatta. Harmi sillä tästä olisi voinut tulla kova laite! saa nähdä millaisia ne tulevat Android kapulat tulevat olemaan.

hah! Kyllä oli testin kirjoittajalla mennyt herne syvälle kun noin vuolaasti haukkui puhelimen lyttyyn.
Eiköhän tuokin käyttäjäkuntansa löydä. Jos tukisi 3G/4G-verkkoja niin voisin harkita ostamista vakavasti.

2 viikon akunkesto olisi jotain taivaallista mannaa nykyajan laturista-laturiin juoksutettaville älytiiliskiville.
Valitettavasti itsekkin sen verran someaddikti että ainoaksi puhelimeksi tuosta ei ehkä olisi.

Mitä niillä 3g- tai jopa 4g-yhteyksillä tuollaisessa lelussa tekisi? Nettisurffailuun sitä ei ole tehty ja älysovelluksia se ei tue. Steve Jobs jätti aikoinaan 3g:n pois ensimmäisestä iPhonesta, koska se söi liikaa virtaa heikentäen valmiusaikaa. Samasta syystä on ollut järkevämpää karsia kyseinen fiitsu pois 3310:n reinkarnaatiostakin. Hinta on kova mutta tuskin kellään ~10 euroon kaatuu fanipoikaluurin hankinta, jos sitä oikeasti haluaa.

Muualla maailmalla hehkutetaan ja iloitaan Nokia brändin paluusta ja nimenomaan tästä puhelinmallista mutta kuinka taas ollakaan, suomalaisessa "arvostelussa" lytätään maan rakoon. Vai oliko artikkeli pelkkä halpa clickbait? Ei voi tuohon hintaan odottaa saavansa mitään über-puhelinta vaan ideana on nostalgia, perustoiminnot ja vertaansa vailla oleva akkukesto. 3310:n idea on varmaan se että siihen, öö puhutaan ja sillä tekstaillaan. Mielestäni aivan loistava laite some-vieroitukseen ja backup puhelimeksi. Arvostelija lienee sitä sukupolvea jolla puhelimen puhelukäyttö on toissijaista ja netissä roikkuminen ensisijaista.

mitäs vittua tuossa puhelimessa millään 3/4g yhteydellä tekee.. voisin välittömästi ostaa mökille käyttöön pois tyhyjä paska ja tervetuloa 2 viikkoa mettäsä ilman latausta. just oikeanlainen puhelin ja lapsillekki menis oikein hyvin ku tuota tämänhetken käyttöä kattoo että 2 tunnisa hakataa akku loppuu puhelimesta eikä saa koskaan kiinni kun on asiaa

Sama juttu kun kaikissa muissakin arvioinneissa. Tämän laitteen perimmäistä käyttötarkoitusta ei tunnuta ymmärrettävän, eikä myöskään sitä, että se on suunnattu täysin eri käyttäjäkunnalle kuin tämän päivän älylaitteet. Lisäksi vertaisin mielummin puhelinta Nokian 222 dual simiin. Se on lähinnä 3310:aa toisin kuin arvostelijan mainitsema Nokia 150, jonka virheellisesti joku on jossain kohtaa maininnut ja sitten kaikki käyttää samaa virheellistä esimerkkiä.

Vaikuttaa lyhyesti arvostelulta jossa todetaan että tämä auto on ihan huono lentokone. 60 euron hinnasta purnaaminen tuntuu hassulta aikana jolloin highend maksaa melkein tonnin.

Ei varmaan ole liikaa vaadittu, että ennen kirjoittamista lukisi testin. Ongelma on nimenomaan laitteen hinta. 3310 on kallis näppäinkännyksi ja kyllä sille hinnalle pitäisi olla jotkut perusteet. Ikävä kyllä niitä ei arvostelujen mukaan ole.

siperiankuu

Mitä niillä 3g- tai jopa 4g-yhteyksillä tuollaisessa lelussa tekisi? Nettisurffailuun sitä ei ole tehty ja älysovelluksia se ei tue. Steve Jobs jätti aikoinaan 3g:n pois ensimmäisestä iPhonesta, koska se söi liikaa virtaa heikentäen valmiusaikaa. Samasta syystä on ollut järkevämpää karsia kyseinen fiitsu pois 3310:n reinkarnaatiostakin. Hinta on kova mutta tuskin kellään ~10 euroon kaatuu fanipoikaluurin hankinta, jos sitä oikeasti haluaa.

3G ja 4G verkko saattaa kuulua paikassa jossa 2G verkko ei kuulu. Lisäksi saisi voLTE ominaisuuden pelittämään ja "HD Voice" äänenlaadun puheluissa. Toki nuo kaksi viimeistä ominaisuutta edellyttävät operaattorilta tukea. Myös Voice Wifin yli olisi jees.

Ihan asiallinen arvosteluhan tuo on. Kyseinen luuri on ylihintainen peruspuhelimeksi, kun sellaisia on saanut parilla kympillä aiemminkin. Itselläkin on joku Nokia 111 tms tuolla ollut laatikossa. Ostin, kun niitä sai 19e. Joskus hetken käytinkin.

Ainoa järkevä käyttö tällaisille on puhelut, mutta ne on ilmeisesti 3310 kohdalla pilattu huonolla äänenlaadulla ja ilmeisesti myös mekaaninen kestävyys on vähän niin ja näin. Perusluurillekin on vielä pieni käyttäjäkuntansa, mutta siinä ei tarvittaisi (surkeaa) kameraa ollenkaan ja mekaanisen kestävyyden pitäisi olla kohdillaan. Nyt en näe minkäänlaista syytä valita tuota laitetta, mikäli olisin ostamassa uutta peruspuhelinta. Joku 10-15 euron kiinalainen vastaava ilman kameraa oli myös joskus käytössä ja näyttäisi siltä, että se voittaa tuon vekottimen 6-0. Oli kestävä ja akkukestokin oli luokkaa kuukausi, mutta katosi jonnekin.

Ihan hyvä kokeilu ja testi. Harmi että tuo on tosiaan ominaisuuksiin nähden ylihinnoiteltu. Nuo lopun "Hyvää / Huonoa" listaukset oli jutussa vähän väkisinväännettyä repsis kopsis kjeh kjeh huumoria.

Olipa typerästi kirjoitettu artikkeli. Pakko kysyä että olihan tämä kirjoitettu kieli poskella ihan tarkoituksellisesti?

Miksi näytön pitäisi tässä puhelimessa olla suurempi? Itselläni on kakkospuhelimena vielä Nokian 1100, enkä kaipaa siihen yhtään tarkempaa näyttöä, se on mikä on. Mitä liitäntämahdollisuuksia tässä nostalgiapläjäyksessä pitäisi sitten olla enemmän? Kun ei sitä miniplugiakaan tarvitse. Olisiko myyntipakkauksessa pitänyt olla 300-sivuinen ohjekirja, kahvinkeitin, ja alennuskuponkeja lähimpään hampparipaikkaan vai mitä myyntipakkaukseen olisi pitänyt tunkea lisää? Latauslaitteen johtokin oli kiinteä, yhyy. Ei niitä ylimääräisiä irtonaisia johtoja olekaan vasta kuin pari kilometriä jo ennestään laatikoissa ja hyllyissä vanhoista puhelimista. Jos puhelimen pinta oli jo ennestään liukas, niin sekö olisi asiaa helpottanut, että "pullukasta" olisi tehty laiheliini? Valikoista ei varmaan tarvita kitistä, kun tällaisessa puhelimessa tarvitse muuta kuin puhelinluettelo ja tekstarit. Kameran ominaisuudet voi heittää seinään, ne nyt ei muutenkaan tällaisen puhelimen omistajaa kiinnosta. Jos kunnon kuvat kiinnostaa, osta järkkäri.

Seuraavan nostalgiakapulan arvostelun kannattaa hoitaa joku vähän vähemmän Applea fanittava nykyajan lippis-ES-jonne, jolla ei ole pakonomainen tarve saada sitä turhaa 800 euron lippulaivamallia sadan megan netillä taskuun.

P.S Viimeinen lauseeni oli mukamas "hauska vitsi".

Itse ostin näitä kaksi, tulee käyttöön ykköspuhelimeksi. Pitkä akkukesto sekä fyysinen näppäimistö on se mitä haetaan, satunnaisesti voi sähköpostia lukea, se riittää. Artikkelissa olisi voinut mainita että kaksi väriä on liukaspintaisia ja kaksi karkeaa mattaa kuten alkuperäinen 3310, alkuperäisen sinisen värinen 3310 ei ole liukas.

5x android ja 2x lumia on ollut ja älytön puhelin on näiden jälkeen varsin tervetullut.

Jopa on luokaton arvostelu.

Miksi ihmeessä verrata johonkin toisen aikakauden huippupuhelimeen vaikka onkin 10 vuotta vanha. Kohderyhmä oli täysin eri. Kyse on uuden 3310 kohderyhmäkin on eri kuin aiemman vanhan 3310:n. kohderyhmänä on nimenomaan 2. puhelimet tai henkilöt jotka eivät tarvitse älypuhelinominaisuuksia. Tuskin GPS on tässä kohderyhmässä tarpeen ja kun uusi käyttäjäryhmä on halpatuotteet niin olisi nostanut myös hintaa.

Liitännät rajoittuvatkin micro-USB:hen ja alaosasta löytyvään 3,5 millimetrin miniplugiin.
Mitäs muuta siinä pitäisi olla? Eipä minun älypuhelimessakaan muita ole.

Series-käyttöjärjestelmä eri muodoissaan saattaa nostattaa monelle vieläkin lieviä inhon väristyksiä. Uusimmassa nokialaisessa on käytössä Nokia Series 30+ -alusta ja käyttöliittymä, joka ei nimestään huolimatta ole suoraa jatketta Series 30:lle. Suurin ero on siinä, ettei 30+ tue edes Java ME -sovellusympäristöä.
Tosiaan ei ole jatketta S30:lle, mutta ymmärsithän että sinun 6121:ssa oli S60 eikä suinkaan S30, jota loppupeissä vain aika harva suomalainen on käyttänyt.

Mutta sen käyttäminen vaatii välittömästi muistikortin hankkimisen, nimittäin testitilanteessa tallennustila oli täynnä jo kolmen kuvan jälkeen. Tämä paljastaa karusti, miten niukka 16 megatavun flash-muisti oikeasti on. Tallennustilaa saa toki hankkimalla enintään 32 gigatavun microSD-muistikortin.
Mitäs sitten? Muistikortti maksaa pari euroa. Sisäinen muisti tällaisessa laitteessa ei ole erityisesti tarpeen ja ulkoinen muistikortti on aina parempi vaihtoehto puhelimen rikkoutumisen varalta.

Puhelimen testijakso oli vain muutaman päivän mittainen. Siinäkin tuntui olevan pari päivää liikaa, vaikka käytössä oli rinnalla jatkuvasti myös toinen puhelin. Käyttäminen turhautti alusta saakka, eikä tilanne muuksi muuttunut.
Johtuiko tämä juuri tästä puhelimesta vai ylipäätään käyttää perusmallin puhelinta.

Tää oli tos hauska arvostelu. :D Eihän tuollaisella puhelimella tee yhtään mitään. Parempi pitäytyä vanhassa 3310:ssä, jos sen vielä sattuu omaamaan.

Puhelin on nyt ollut päivän käytössä. Kaksi piirrettä tuossa on jotka ärsyttävät.. Puhelimessa on herätyskello, jossa on torkkutoiminto, mutta torkkuaika ei ole säädettävissä eikä mistään käy ilmi kuinka pitkä torkkuaika on. Näppäinlukitus on toinen, se on Nokiassa pelannut samalla tavalla jo vuodesta 1997, mutta ei enää.. Navi + tähti tai valinta + tähti ei lukitse näppäimiä, vaan täytyy käyttää siirry valikkoa, siirtyä yksi valinta alaspäin ja valita siitä näppäinten lukitus.. Muutoin puhelin on juuri mitä odottaa voi, perus Nokia ilman turhakkeita.

No mikähän olisi parempi puhelin ikäihmisille? Eihän tuossa tarvita kuin puhelutoiminto ja puhelinluettelo. Tekstaritkin alkaa olla turhaa luxusta tuossa kohderyhmässä. Tosin helppo-GPS olisi muistisairaammille aika hyvä juttu, näppäisi kodin, mökin ja hoitolan muistiin ja puhelin opastaisi perille jos sattuu muistikatkos.

Tuolla hinnalla saa jo älypyhelimen.(huawei y360) jossa paljon paremmat tehot.;)

Muistisairaalle todennäköisempää alkaa etsiä puhelinkoppia kuin muistaa että puhelimessa on gps paikannin..

Näytä kaikki kommentit

3g/4g olisi sen puoleen hyvä, että puhelin toimisi mokkulana, mutta olisi samalla peruspuhelin hyvällä akkukestolla, millä ei vahingossakaan pääsisi (käytännössä) nettiin.

Arvostelijalta nyt kadonnut se syy miksi tämä puhelin on julkaistu. Sen on tarkoitus olla olematta älypuhelin. Mutta tyhmiä ihmisiä on moneen menoon.

Tuota siis testaaja päätti testata jonkun aivan muun puhelimen kuin Nokia 3310:n ja sitten kun tämä 3310 ei olekkaan sen testaajan mielikuvituspuhelimen kaltainen testaaja saa itkupotkuraivrin, onko kellään antaa linkiä Nokia 3310 puhelimen testiin että pääsisi lukemaan sellaisen (tämä testi kun nyt ei ollut sellainen).

Esim. tuo valitus kameran kuvan laadusta kun sitä kuvaa verta muihin vastaavan tason puhelimien tuottaamiin kuviin se on hyvä sama pätee näytön kokoon ja tarkkuuteen sekän ei ole mikään huono luokassaan.

jak_pdgm

3g/4g olisi sen puoleen hyvä, että puhelin toimisi mokkulana, mutta olisi samalla peruspuhelin hyvällä akkukestolla, millä ei vahingossakaan pääsisi (käytännössä) nettiin.

3g/4g kuluttaa paljon enempi virtaa joten jos ne olisi puhelimessa sillä ei olisi lähellekkään niin pitkää toiminta-aikaa kuin sillä nyt on.

mikko853

… Puhelimessa on herätyskello, jossa on torkkutoiminto, mutta torkkuaika ei ole säädettävissä eikä mistään käy ilmi kuinka pitkä torkkuaika on. … Näppäinlukitus on toinen …

Ainakin joissakin vanhemmissa Nokia peruspuhelimissa se puhelin oppii torkkuajan sen mukaan kuinka nopeasti sen laittaa torkkumaan (ts jos ensimmäisellä hälyytyskerralla antaa puhelimen hälyyttää pitkään myös torkkuajasta tulee pitkä).

Kaikissa uusissa Nokia peruspuhelimissa (Microsoft ja jälkeen) tuo näppäinlukon kytkentä näyttää olevan paljon kömpelömpi kuin mitä vanhoissa Nokialaisissa.

gues

3g/4g kuluttaa paljon enempi virtaa joten jos ne olisi puhelimessa sillä ei olisi lähellekkään niin pitkää toiminta-aikaa kuin sillä nyt on.

Varmasti todistat väitteesi oikeaksi. Piirit on kehittyneet aika raakasti sen jälkeen kun ensimmäiset 3g ja 4g puhelimet tuli.

Fix

No mikähän olisi parempi puhelin ikäihmisille? Eihän tuossa tarvita kuin puhelutoiminto ja puhelinluettelo. Tekstaritkin alkaa olla turhaa luxusta tuossa kohderyhmässä. Tosin helppo-GPS olisi muistisairaammille aika hyvä juttu, näppäisi kodin, mökin ja hoitolan muistiin ja puhelin opastaisi perille jos sattuu muistikatkos.

Se on myös kelle tahansa ikääntyvälle hyvä ominaisuus. Jos marjastamassa tulee heikko olo niin GPS:n avulla voi lähettää tarkat koordinaatit missä on. Doro ainakin on parempi ikäihmiselle. Selkeämmät näppäimet eikä puhelin ole yhtä liukas kuin saippua.

Eihän tuohon kukaan täysjärkinen haluaisi 3G/4G:tä akkua syömään.

Lisäksi tuottteessa eikä Nokian sivuilla ei edes lue, että tämä olisi älypuhelin… Miksi ihmeessä arvostelija kuitenkin näin tuntuu kuvittelevan.

Pitkästä aikaa murossa ja on kyllä taso laskenu, ei helv mikä artikkeli.

Olipa taas tyypillinen ruskea turautus tämä vitsiartikkeli. Läppä mikä läppä koko toimitus.

Muropaketin toimitus

https://muropaketti.com/taskumuro/k…innoiteltu-vitsi-joka-ei-sovi-edes-vasaraksi/

Ehkä tämä ei sovellu energiajuomaa juoville lippalakkipäille. Koska kaikki puhelimen tarvitsijat ovat erilaisia niin tällekkin löytyy ostajat. Hyvä että mummot ja ukit voi tällaisella viestiä kesäpaikassa. Kiitos valmistajalle että huomioi erilaisia tarvitsijoita.

Mahtaakohan muropaketin toimituksessa olla yhtään tyyppiä joka saa vasaralla 5" naulan pohjaan asti alle kymmenellä lyönnillä käyttäen kirvesmiehen vasaraa? Ehkä kannattaisi kokeilla sellaista – kirvesmiehen vasaran testiä odotellessa…

Miksi näissä testeissä verrataan vähän väliä älyluureihin?? Sama kuin IL testissä. Mun mielestä erittäin loistava toiseksi luuriksi, kaikki toimii niin kuin on tarkoitettukin. Ainoa mikä häiritsi on puhelinluettelo joka vähän turhan alkeellinen (yksi puh nro/nimi) ja kaiutin vähän heikko myös..valmiit soittoäänetkin tahtoo rätistä.

Salakari

Tuolla hinnalla saa jo älypyhelimen.(huawei y360) jossa paljon paremmat tehot.;)

Oman kokemuksen mukaan nykyään Android vaatii 1.5 – 2GB rammia että "jaksavat pyörittää itseään" ja 1GB ram muistilla olevista vehkeistä jäänyt se tuntuma, jos ei omat aivot raksuta todella hitaalla niin sopivat lähinnä vesilinnun metsästykseen. Mainostamassasi luurissa rammia on vain 512M joten onko nämä näitä "ainakin teoriassa käyttökelpoisia laitteita" ja "toimiiko" tuo oikeasti edes? Muita ominaisuuksia en kerennyt/jaksanut katsoakkaan.

Edit:
Eli jos on low-end laite low-end softalla se voi olla hyödyllinen ja tarjota arvoa (edullisuus, akunkesto). Nyt epäilyttää, että onko tuossa y360:ssä softa ja rauta lainkaan tasapainossa ja onko se siten _käyttökelpoinen_ ensinkään.

Muropaketin uusimmat