Uusimmat

Kamera, suorituskyky ja akkukesto

29.10.2023 14:00 Ilari Hauhia

Kamera, suorituskyky ja akunkesto

Samsung Galaxy Z Flip5 ei ole mikään varsinainen kamerapuhelin, mutta taittuvan rakenteensa avulla se loistaa tietyissä tilanteissa tavallisia puhelimia kirkkaammin.

Samsung Galaxy Z Flip5 tarjoaa kaksi kameraa laitteen takapuolella ja yhden etukameran. 12 megapikselin pääkamerassa (f1,8, 1,8 mikronia) on optinen kuvanvakain, ja sitä tukee 123 asteen kuvakulmalla kuvaava ultralaajakulmakamera (f2,2, 1,12 mikronia). Etukameran tarkkuus on 10 megapikseliä.

Pääkameran ja ultralaajakulmakameran laatu on korkeaa, kuten edeltävässä mallissa. Värit ja yksityiskohdat tallentuvat kuviin varmuudella päivänvalossa, eikä laatu ole huonoa hämärässäkään.

Puhelimen kamera ei edusta aivan lippulaivaluokan ylintä tasoa, mutta huonosta kamerasta ei suinkaan ole kyse. Erilliselle telekameralle olisi kuitenkin käyttöä, mutta laitteen rakenteeseen sitä ei ole saatu mahdutettua.

Taittuvan näytön vuoksi Galaxy Z Flip5:llä voi tehdä erilaisia kameratemppuja. Puhelimen voi esimerkiksi avata puoliksi, jolloin laite toimii näppärästi omana alustanaan, mistä on hyötyä esimerkiksi pidemmän valotusajan kanssa. Etunäytön avulla pääkameraa voi käyttää helposti laadukkaiden selfie-kuvien ottamiseen.

Etukamera on sekin näppärä, ja toimii hyvin esimerkiksi videopuheluissa, silloin kun pääkameran käyttäminen kuvaamiseen ei ole mahdollista.

Myös videokuvauksen ohella Galaxy Z Flip5:n taittuvuudesta on hyötyä. Mikäli haluaa ottaa videon itsestään, voi laitteen asettaa omalle ”jalustalleen” kuvaamaan. Videokuvaus on mahdollista parhaimmillaan 4K/60fps -laadulla, ja optisesta kuvanvakautuksesta on hyötyä erityisesti jos kameralla kuvaa kävellessä tai liikkuessa. Kameran ottaman videon laatu on muutenkin korkeaa, kuten laadukkailla kameroilla voi odottaa.

Galaxy Z Flip5 tarjoaa Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirin (1 x 3,36 GHz Cortex-X3 & 2 x 2,8 GHz Cortex-A715 & 2 x 2,8 GHz Cortex-A710 & 3 x 2,0 GHz Cortex-A510), joka edustaa heti saman järjestelmäpiirin uudemman plus-mallin jälkeen Android-maailman huippua. Keskusmuistia on tarjolla kahdeksan gigatavua.

Suorituskykytesteissä puhelin sai vastaansa Galaxy Z Fold5:n, Xiaomi 13 Pron, Samsung Galaxy S23 Ultran ja OnePlus 11:n. Kaikki mallit on varustettu samalla järjestelmäpiirillä, joten erot testeissä jäivät odotetusti varsin pieniksi.

PCMarkissa laitteet sijoittuivat tasaisesti, joskin OnePlus 11:n tulos jäi hieman muista jälkeen.

Graafista suorituskykyä mittaavassa GFXBenchissä Galaxy Z Flip5:n tulokset jäivät selvästi muista malleista jälkeen. Testi ajettiin varmuuden vuoksi useita kertoja, sillä tulos kuulosti erikoisen alhaiselta, mutta uusinnat eivät tuoneet asiaan parannusta.

Geekbench 5:ssä laitteet olivat jälleen hyvin tasaisia.

Myöskään Antutu ei tuonut mukanaan merkittäviä eroja laitteiden välille.

Geekbenchin akkutestissä taittuvanäyttöiset puhelimet jäivät pitämään perää Xiaomi 13 Pro’n kanssa. Arkikäytössä Galaxy Z Flip5:n akku jaksaa kyllä yhden päivän tehokastakin käyttöä, mutta laitteen akkukesto kalpenee monien tavallisten puhelimien rinnalla.

Puhelimesta löytyvä 3700 milliampeeritunnin akku on nykystandardeilla pieni. Myös 25 watin latausteho on varsinkin lippulaivaluokassa hidas. Akku täyttyy tyhjästä täyteen noin 80 minuutin latauksen jälkeen.

Laturi pitää myös hankkia erikseen, tai lataamiseen täytyy käyttää jotain kotoa löytyvää laturia. Puhelinta voi ladata myös langattomasti 15 watin teholla. Mukana on myös käänteinen langaton lataus.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat