Uusimmat

Testi: Huawei P Smart 2019 -puhelin tarjoaa hyvän käyttökokemuksen varsin edullisella hinnalla

19.05.2019 09:00 Ilari Hauhia

Huawei P Smart 2019 on alkuvuodesta keikkunut useilla kotimaisilla myyntilistoilla aivan kärjen tuntumassa. Muropaketti päätti ottaa selvää, mikä puhelimessa niin viehättää.

Puhelimien hintahaitari on nykyään leveämpi kuin koskaan ennen. Uusimmista lippulaivoista joutuu maksamaan jopa yli 1500 euroa ja taittuvanäyttöisistä malleista peräti 2000 euroa, mutta samalla myös noin 200 euron hintaluokasta löytyy täysin päteviä laitteita.

Edullista hintaluokkaa edustaa myös Huawein P Smart 2019. Puhelin tarjoaa 249 euron suositushintaan nähden varsin houkuttelevia ominaisuuksia. 6,21-tuumaisessa näytössä käytetään muodikasta 19,5:9-kuvasuhdetta, joka antaa puhelimelle pitkän ja siron vaikutelman. Pienellä ”dewdrop”-lovella varustetun näytön resoluutio on 2340 x 1080 pikseliä, ja pikselitiheys on hintaan nähden varsin mainio 415 PPI. Ulkoisesti P Smart onkin siis näyttävä puhelin.

Myös raudan puolesta P Smart tarjoaa hintaluokassaan kiinnostavia ominaisuuksia. Puhelimen suorittimena toimii Huawein kallimmissakin malleissa nähty 12 nanometrin prosessilla valmistettu kahdeksanytiminen Kirin 710. Keskusmuistia on tarjolla kolme gigatavua. Sisäistä tallennustilaa Muropaketin testilaitteesta löytyi 64 gigatavun edestä. Tallennustilaa voi laajentaa entisestää microSD-muistikorteilla aina 512 gigatavuun saakka. PSmartissa muistikortin paikka on sama kuin toiselle SIM-kortille varattu paikka, eli kaksois-SIM-ominaisuutta ei voi käyttää yhtä aikaa microSD-kortin kanssa.

Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmällä ja sen päällä toimivalla EMUI 9.0 -käyttöliittymällä toimivasta PSmartista löytyy jopa sellaisia ominaisuuksia, jotka puuttuvat monista kalliimmista lippulaivaluokan puhelimista. Alaosasta löytyy 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, ja myyntipakkaus sisältää siihen sopivat nappikuulokkeet. Kun nappikuulokkeet on yhdistetty, tukee puhelin myös FM-radiota.

P Smart sijoittuu suositushinnaltaan 250 euron hintaluokkaan – alennusmyynneistä sen voi hankkia jo alle 200 eurolla. Tällöin se kilpailee hintansa puolesta muun muassa Huawei P20 Liten, Honor Playn ja Honor 10:n kanssa. Samsungilta samaan hintaluokkaan sijoittuvat esimerkiksi Galaxy A7 ja A40.

P Smartin akun kapasiteetti on 3400 milliampeerituntia. Akkua ladataan jo hieman vanhentuneen micro-USB:n välityksellä, siinä missä monissa muissa puhelimissa on siirrytty jo USB-C-liittimeen.

Pikalatausta P Smart ei tue.

P Smartin myyntipakkauksesta löytyvät puhelimen lisäksi 7,5 watin laturi, micro-USB-johto, jo mainitut nappikuulokkeet sekä liuta erilaisia ohjevihkoja. Nappikuulokkeet eivät arvatenkaan ole parhaimmasta päästä, eikä niiden äänenlaatu ole kovin kaksinen.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat