Uusimmat

Suorituskyky ja akkukesto

19.05.2019 09:00 Ilari Hauhia

Suorituskyky ja akkukesto

Suorituskyvyn puolesta Huawei P Smartin Kirin 710 -järjestelmäpiiri ja kolmen gigatavun keskusmuisti riittävät mainiosta peruskäyttöön. Esimerkiksi selainten pyörityksessä, viestisovellusten käyttössä tai sosiaalista mediaa selatessa P Smart toimii täysin ja ilman nykimistä.

Sen suorittimena toimii Huawein kallimmissakin malleissa nähty 12 nanometrin prosessilla valmistettu kahdeksanytiminen Kirin 710.

Se koostuu neljästä 2,2 gigahertsin kellotaajuudella toimivasta Cortex-A73-ytimestä ja neljästä 1,7 gigahertsin Cortex-A53-ytimestä. Grafiikasta vastaa Mali-G51-grafiikkasuoritin.

Pelikäytössä P Smart ei toki yllä tehokkaampien ja kalliimpien mallien tasolle, mutta omassa hintaluokassaan se suorituu varsin hyvin. Varsinkin kevyempien mobiilipelien tapauksessa pelaaminen on varsin sulavaa, vaikka raskaat 3D-pelit eivät aina pyörikään ilman ongelmia.

Suorituskykymittauksissa P Smartia verrattiin samasta hintaluokasta löytyviin Sony Xperia 10 (3 gigatavua keskusmuistia, Snapdragon 630), Nokia 8.1 (4 gigatavua keskusmuistia, Snapdragon 710) ja Moto G7 Plus (4 gigatavua keskusmuistia, Snapdragon 636) -malleihin.

Graafista suorituskykyä mittaavissa Antutu- ja GFXBench-mittauksissa P Smart on hieman parempi verrattuna Snapdragon 636:lla varustettuun Moto G7 Plussan, mutta jää selvästi Nokia 8.1:n jalkoihin. Sonyn Xperia 10:n P Smart pesee puhtaasti.

Androbenchin mittausten perusteella P Smart on pitkälti samalla tasolla verrokkilaitteidensa kanssa. Satunnaislukunopeus jättää kuitenkin parantamisen varaa.

Prosessorin suorituskykyä mittaavassa Geekbenchissä P Smart jää vain hieman Nokia 8.1:n taakse ja peittoaa varsinkin Sony Xperia 10:n selvästi sekä yhdellä että useammalla ytimellä.

Yleistä suorituskykyä simuloivassa PCMarkissa P Smart 2019 -puhelimessa käytetty Kirin 710 jää Nokia 8.1:n ja Moto G7 Plussan taakse, mutta pysyy reilusti Xperia 10:n edellä.

Geekbench-akkutestissä P Smartin seitsemän tunnin ja 29 minuutin tulos jää Nokia 8.1:n taakse, mutta peittoaa Xperia 10:n. P Smartin 3400 milliampeeritunnin akku kestää kuitenkin testissä huonommin kuin Moto G7 Plussan 3000 milliampeeritunnin akku.

Tosielämässä PSmartin 3400 milliampeeritunnin akku kesti aamusta iltaan kohtuullisen hyvin ja hyvin vähäisellä käytöllä akusta voi riittää virtaa jopa kahdeksi vuorokaudeksi. Mikäli laitteella suoritti akkua kuluttavia toimintoja, kuten katsoi videoita tai pelasi, oli välilataukselle tarvetta jo kesken päivän.

Puhelimen micro-USB-portin kautta tapahtuva lataus on kilpailijoihin verrattuna verkkaista mukana tulevalla 7,5 watin laturilla, eikä P Smart 2019 tue pikalatausta. Puolessa tunnissa akku saavuttaa 34 prosentin varauksen ja tunnissa 65 prosenttia. Täyteen lataukseen kuluu kaksi tuntia ja 20 minuuttia. Pikalatauksen puuttumisen huomaa kuitenkin selvästi, mikäli akkuun haluaisi nopeasti hieman lisävirtaa. Myös vanhanaikaisen micro-USB-kaapelin käyttäminen oli hieman ikävää, mikäli suurin osa muista ladattavista laitteista tukee USB-C:tä ja latautuu näin tarvittaessa yhdelläkin laturilla.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat