Uusimmat

Paritesti: Motorola Moto G7 plus ja Nokia 8.1 – Puhtaan Androidin onnistuneet sanansaattajat

14.03.2019 18:00 Osku Kannisto

Alemman keskihintaluokan puhelinten ominaisuudet paranevat vauhdilla. Jopa selvästi alle 400 eurolla saa pätevän puhelimen, jolla selviää arjesta ja kuvaa ilokseen.

Kilpailu keskihintaisten puhelinten luokassa kiihtyy entisestään Moto G7 plussan ja Nokia 8.1:n myötä. Uutuuslaitteet kertovat omalta osaltaan selkeää kieltä siitä, että 16:9-kuvasuhteen näytöt jäävät historiaan ja pidemmät Full HD+ -tarkkuuden näytöt löytyvät nyt tämän hintaluokan puhelimista.

Kummankin mallin sisuskaluissa yhteistä on neljän gigatavun keskusmuisti ja 64 gigan tallennustila, jota voi laajentaa microSD-kortilla. Kaksikosta hieman kalliimpi eli Nokia on varustettu tehokkaammalla Snapdragon 710 -suorittimella. Motossa suoritin on hieman hitaampi Snapdragon 636.

Molemmissa puhelimissa on erittäin puhdas Android, jota ei ole kuorrutettu valmistajan toimesta. Käytännössä kaikki on rakennettu Googlen palveluiden varaan valmistajien omien pilvipalveluiden tai kauppojen sijaan.

Maaliskuussa myyntiin ehtinyt Moto G7 plus on kaksikosta edullisempi 329 euron hinnallaan. Se on selkeästi suunnattu menevälle nuorelle, joka tykkää dokumentoida elämäänsä ja käyttää puhelintaan paljon. Motorolan testipakkauksessa oli mukana läpinäkyvä suojakuori. USB-C-pikalaturin teho on 27 wattia. Poikkeuksellisesti laturissa itsessäänkin on USB-C-liitin.

Tammikuun puolelle kauppojen hyllyille ehtinyt HMD Globalin tuottama Nokia 8.1 on 399 euron hintainen ja sopii hyvää hintalaatusuhdetta etsivälle, valveutuneelle ja laatua arvostavalle käyttäjälle. Puhelimen erikoisuuksia ovat HDR-näyttö sekä miellyttävän kookas akku. Nokian USB-C-pikalaturi on teholtaan 18 wattia. Paketissa on mukana langalliset kuulokkeet.

Testilaitteet asettuvat samaan hintaluokkaan muun muassa Honor 8X sekä Play, Samsung Galaxy A7, Nokia 7.1 ja Huawei Nova 3 -puhelinten kanssa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Muotoilu
  3. Kamerat
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto