Uusimmat

Testissä Honor Play -puhelin – Edullista pelitehoa taskuun

07.09.2018 19:00 Osku Kannisto

Uusi, alle 350 euron hinnoiteltu Honor Play tuo rutkasti pelitehoa hintaansa nähden – ja haastaa jopa lippulaivapuhelimet tehollaan.

Hyvä suorituskyky ja edullinen hinta eivät tunnetusti aina ole kävelleet käsi kädessä. Himomobiilipelaajan puhelinvaihtoehdot ovat sijoittuneet 500 euron yläpuolelle – varsinkin jos tähtäimessä on ollut päästä mättämään vihollisia Fortniten tai PUBG:n kaltaisissa intensiivisissä ja graafisesti raskaissa toimintapeleissä.

Ongelmallisimmaksi tilanne tulee niillä käyttäjillä, joiden rahat tai maksuhalukkuus ei yksinkertaisesti riitä lippulaivamalleihin. Vaikka OnePlus tarjoaa hyvää hinta-laatusuhdetta, on se edelleen liian kallis monelle mobiilipelaajalle. Nuorille suunnattu Honor on huomannut tämän alle 400 euron markkinaraon ja tuo siihen Honor Playn.

Honor Playn sydämenä sykkii Honor 10:stä ja Huawein lippulaivoista tuttu kahdeksanytiminen Kirin 970 -suoritin yhdessä 4 x Cortex A73 (2,36GHz) ja 4 x Cortex A53 (1,8 GHz) -grafiikkamurskainten kanssa. Näiden ohella Play tukee GPU Turbo -ominaisuutta, jonka ansiosta pelit saavat tehoista irti vielä enemmän.

Keskusmuistia Playssa on neljä gigatavua, minkä ansiosta raskaimmatkin pelit latautuvat ongelmitta. Tallennustilaa on vakiona 64 gigatavua, mistä käyttäjälle on vapaana hieman alle 60 gigatavua. Muistitilaa saa laajennettua microSD-muistikortilla, jonka koko voi olla maksimissaan 256 gigatavua.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Muotoilu ja käyttökokemukset
  3. Kamera ja kuvanlaatu
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat