UUSIMMAT

Testissä Huawei Nova 3 – Keskiluokan kärkikahinoihin neljällä kameralla ja pirteällä olemuksella 

21.09.2018 19:00 Kai Taipale

Huawei on jatkanut menestyskulkuaan puhelinvalmistajana myös Suomessa. Yksi avaimista menestykseen on ollut “Jokaiselle jotakin” -mallisto. Nyt myös Suomeen on saapunut myyntiin valmistajan Nova-sarja ja sen 3-malli.  

Peruspuhelimien ominaisuudet eivät riitä kaikille, mutta samalla kalleimmat lippulaivamallit ovat monen budjetille liikaa. Ei siis ihme että ns. parempi keskiluokka, eli reilusta 300 eurosta aina 500 paikkeille, on älypuhelimissa hyvin suosittu. Puhelin näyttää laadukkaalta eli hyvältä, eikä ominaisuuksissa joudu tekemään mitään järisyttäviä kompromisseja.

Juuri tähän saumaan iskee Huawei uudella Nova 3 -puhelimellaan. Sen asettuu 449 euron hinnallaan tiukasti kilpailtuun sektoriin ja sisältää erittäin pätevät sisuskalut. Kun ulkoasukin on viilattu hyvin ”lippulaivamaiseksi”, on myyntipotentiaali selkeä. Hankaluus voi olla lähinnä löytää valmistajan mallistosta juuri se itseä eniten miellyttävä malli.

Kilpailijoita riittää: samasta talosta tulevat Honorit 10 ja Play ja omasta mallistosta P20 Lite. Sitten on vielä todelliset kilpailijat eli esimerkiksi OnePlus 6, Nokia 7 Plus ja Samsung A8.

Huawei Nova 3 ei ominaisuuksillaan häpeä kilpailussa. Siitä löytyy 6,3-tuumainen LCD-näyttö 1080 x 2340 pikselin tarkkuudella. Kuvasuhteeksi muodostuu pitkulainen, viime aikoina nopeasti yleistynyt 19,5:9.

Malli julkaistiin Suomen markkinoille 21.8. Myynti alkoi heti seuraavana päivänä. Tarjolla on kolme värivaihtoehtoa: musta, testissä ollut vaaleansininen (airy blue) ja liukuvärinen violetti.

Myyntipakkauksen sisältö on tavanomainen, sillä mukana on latauslaitteen lisäksi myös kuulokkeet.

Suorittimena on valmistajan lippulaivoista aina P20 Pro’ta myöten löytyvä Kirin 970. RAM-muistiakin on riittävät neljä gigatavua, eikä 128 gigatavun tallennustilaakaan voi missään nimessä pitää niukkana.

Muropaketti kokeili, onko Huawei Nova 3 -puhelimen olemuksessa, suorituskyvyssä tai ominaisuuksissa jotain niin merkittävää, että sen voi odottaa mullistavan keskihintaisten puhelinten markkinat.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoasu ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja käyttöjärjestelmä
  4. Yhteenveto