Testi Langattomat Jabra Elite 7 Pro -kuulokkeet – Valtteina monipuoliset ominaisuudet ja akkukesto

01.05.2022 20:00 Osku Kannisto

Kahdensadan euron Jabra Elite 7 Pro -nappikuulokkeet houkuttelevat monipuolisilla ominaisuuksilla, käytettävyydellä, kestävällä muotoilulla sekä sujuvalla handsfree-käytöllä. Äänenlaadussa ja aktiivisessa melunpoistossa kilpailijat ovat parempia.

Elite 7 Pro -kuulokkeet sijoittuvat Jabran malliston huipulle yhdessä Elite 85t-mallien kanssa. Kahdensadan euron hintaisilta kuulokkeilta sopii odottaa paljon vastaavan hintaisiin kilpailijoihin verratessa. Samaan hintaluokkaan sijoittuvat muun muassa Apple AirPods 3, Sony LinkBuds, JBL Tour Pro+tws, Jaybird RUN XT sekä Sony WF-1000XM4 -kuulokkeet.

Kuulokkeiden mukana toimitetaan lyhyt USB-C-latauskaapeli sekä yhteensä kolmen koon silikonitulpat erikokoisiin korviin. Paketti on tehty kokonaan kierrätettävästä kartongista.

Kuulokkeiden istuvuus korviin on hyvä. Erityisesti koko ja keveys miellyttävät. Kuulokkeiden käyttöönotossa Jabra Sound+ -sovelluksella voi tarkistaa erikokoisten silikonisuojien toimivuuden omiin korviin ja samalla optimoida kuulokkeiden sointia oman kuulon ja ympäristön melun perusteella.

Käyttötesteissä kuulokkeet pysyivät hyvin korvissa nopeastikin liikkuessa. Kuntoilukäyttöä puoltaa IP57-suojaus, joka tarkoittaa kuulokkeiden kestävän vettä ilman pysyvää upotusta. Kuulokkeet pystyvät suodattamaan tuulen suhinan äänestä tyydyttävästi ulkoillessa. Ainoa häiriöääni on pulssin syke, jonka kuulokkeet tuovat esille korviin.

Jabrat voi parittaa jopa kahdeksan laitteen kanssa, joihin se yrittää yhdistää käynnistäessä, joista kahteen voi olla yhteydessä yhtä aikaa. Valitettavasti vain yhden ääntä voi kuunnella kerrallaan. Paritus on helppoa ja onnistuu poistamalla kuulokkeet kotelosta ja painamalla molempien nappeja kolmen sekunnin ajan. Paritus on tehtävä molemmille kuulokkeille, vaikka haluaisi käyttää niistä vain toista.

Kuulokkeiden hallinta on selkeää. Molemmissa kuulokkeissa harmaa ulkokuori toimii fyysisenä näppäimenä, jota painamalla kuulokkeita voi ohjata 1-3 kertaa nappia painamalla. Toiminnot voi kustomoida haluamikseen. Jabra Sound+ -sovellus on englanninkielinen, mutta toimii hyvin. Erityisesti etusivu on esimerkillisen selkeä.

Äänenlaadussa Jabrat ovat ristiriitaiset. Sointi pyrkii selkeästi neutraaliin lopputulokseen, mutta ei siihen aivan yllä. Musiikki kuulostaa ilman taajuuskorjaimia siltä, kun sitä kuuntelisi hyvästä perusradiosta. Mikään äänessä ei sinällään ole häiritse, mutta se ei pysty herättämään musiikkia eloon parempien kuulokkeiden tavoin.

Äänestä puuttuu lämpö ja läsnäolo, eikä äänikuvan selkeys ja laajuus onnistu vakuuttamaan. Basso ulottuu tukevana alas, mikä on toimiva ratkaisu ulkona liikkuessa, mutta häiritsee hiljaisessa kotikuuntelussa. Halutessaan ääneen saa potkua taajuuskorjaimilla, mutta se tuo äänimaailmaan ongelmia loudness-efektin tai korostuneiden alueiden muodossa.

Jabran vahvuus on hyvä handsfree-käyttö. Kuulokkeiden äänenlaatu on puheluita käydessä vakuuttavan selkeä molempiin suuntiin. Mikrofonien taustamelun poistoon on panostettu selkeästi, joten tuulisessakin paikassa vastapuoli kuulee, mitä ollaan puhumassa. Ainoa ongelma puhe- ja palaverikäytössä oli äänenvoimakkuus, joka ei ruuhkabussissa tuntunut aina riittävän.

Kuulokkeissa on aktiivinen melunpoisto, jonka tehokkuutta voi hallita. Se toimii parhaiten ulkona ja joukkoliikenteessä poistaen matalat taajuuden ja huminat taustalta. Valitettavasti puhe pääsee kuitenkin ikävästi kuulokkeista läpi, minkä takia äänenvoimakkuutta joutuu nostamaan kovemmalle kuin paremmissa kilpailijoissa.

Latauskotelo on kooltaan varsin maltillinen. Ainoastaan sen paksuus on ongelma tiukassa taskussa säilytystä ajatellen. Kompaktista koosta huolimatta koteloa voi ladata USB-C-liitännän ohella langattomasti Qi-standardin laturilla.

Kuulokkeiden akkukesto on niiden pieneen kokoon nähden erinomainen. Valmistaja lupaa kuulokkeille kahdeksan tunnin yhtä jaksoista kuuntelua, mutta testeissä kuulokkeet jaksoivat puolella äänenvoimakkuudella ja aktiivisella vastamelulla huikeat 12 tuntia ilman lisälatausta.

Kokonaisuutena Jabra Elite 7 Pro’t ovat hyvät kuulokkeet. Niissä viehättävät hiottu käytettävyys, toiminta puhuessa, huikea akkukesto sekä IP-suojaus. Kuulokkeet eivät kuitenkaan ole puhtaaseen musiikista nauttimiseen ykkösvaihtoehto hintaluokassaan ja jo monet edullisemmatkin kuulokkeet kuulostavat paremmille. Aktiivinen melunpoisto on tyydyttävä, mutta häviää selkeästi Sonyn ja Bosen huippumalleille.

Hyvää

 • Keveys ja istuvuus
 • Selkeä puheääni
 • Akkukesto
 • IP57-suojaus
 • Fyysiset painikkeet

Huonoa

 • Äänenvoimakkuus varauksin
 • Äänenlaatu musiikissa

Tärkeimmät tekniset tiedot Jabra Elite 7 Pro

 • Hinta: 200 €
 • Vastamelu: aktiivinen + passiivinen, läpikuuluvuustila
 • Kaiutinelementin koko: 6 mm
 • Taajuusvaste: 20 – 20 000 Hz
 • Bluetooth: 5.2
 • Tuetut äänikoodekit: AAC, SBC
 • Ilmoitettu akkukesto: jopa 8 h + 22 h kotelosta
 • Ilmoitettu kantama: jopa 10 m
 • Liitännät: usb-c lataukseen, langaton lataus
 • Paino: 5,4 g kuuloke, 44 g kotelo
 • Suojaus: IP57
 • Mobiilisovellus: Jabra Sound+
 • Värivaihtoehdot: Black, Gold Beige, Titanium Black