Uusimmat

Kamera, suorituskyky ja akkukesto

04.02.2024 11:00 Samuli Herttua

Kamera, suorituskyky ja akkukesto

Vaikka kamerakyhmy on pysynyt ulkomuodoltaan suht samannäköisenä kuin Honor Magic Vs:sä, on kameroita laitettu monilta osin uuteen uskoon. Takakameroita puhelimessa on edelleen kolme: 50 megapikselin pääkamera, jonka aukkoarvo on f1,9 ja on optisesti vakautettu. Pääkameran lisäksi mukana on 50 megapikselin ultralaajakulmakamera, jonka aukkoarvo on f2,0. Ultralaajakulmakamerassa on myös automaattitarkennus. Kolmantena kamerana on 20 megapikselin telekamera, jonka aukkoarvo on f2,4. Sen optinen polttoväli on 2,5-kertainen, ja se on optisesti vakautettu.

Etukameroita puhelimessa on niin etunäytöllä kuin päänäytöllä. Molemmat ovat paperilla identtiset, sillä ne ovat molemmat tarkkuudeltaan 16 megapikseliä ja aukkoarvo niissä on f2,2. Kummassakin etukamerassa on kiinteä tarkennus.

Kuten ehkä arvata saattaa, puhelimen kamerat yhdistelevät pikseleitä, jolloin pääkameralla ja ultralaajakulmakameralla tallennettujen kuvien tarkkuus on vakiona noin 12,5 megapikseliä, ja telekameralla tallennettujen kuvien tarkkuus putoaa noin 5 megapikseliin. Kameraohjelmistossa on erillinen ”Suuri tarkkuus” -tila, jonka avulla kuvat on mahdollista tallentaa kameroiden täydellä resoluutiolla.

Kuvanlaadullisesti Honor Magic V2:n kamerat ovat ottaneet kiitettävän harppauksen eteenpäin Honor Magic Vs:n kameroiden kuvanlaadusta. Kaikki kamerat tallentavat kiitettäviä kuvia erityisesti päivänvalossa, jossa kuvissa säilyy luonnolliset värit sekä kuvat ovat tarkkoja. Ainoastaan ultralaajakulman tapauksessa lumiset maisemat tuottavat hankaluuksia värilämpötilan suhteen, sillä toisinaan kuvista tuli liian kylmäsävyisiä, toisinaan taas liian lämminsävyisiä.

Hämärässä pääkamera suoriutuu vielä kiitettävästi. Kuvat eivät näytä liian prosessoiduilta, ja yksityiskohdatkin tallentuvat vielä hyvin. Ultralaajakulma sen sijaan alkaa osoittamaan heikkouksiaan hämärässä juurikin yksityiskohtien kohdalla sekä pehmeydellään. Hämärässä telekamera hoituu tehtävästään kohtalaisesti, vaikkakin kuvista häviää tarkkuutta.

Videokuvauksen maksimitarkkuus Honor Magic V2:lla on 4K-laadulla 60 kuvaa sekunnissa niin pääkameralla kuin ultralaajakulmalla. Telekameran polttovälit tallentuvat pääkameralla. Tallennettavan videon pituus on rajoitettu maksimissaan 15 minuuttiin. Etukamerat pystyvät tallentamaan 4K-laadulla 30 kuvaa sekunnissa. Tarjolla on edelleen erillinen Elokuva-videokuvaustila, jolloin tarjolla on erilaisia esiasennettuna LUT-värisuodattimia. Videota on myös mahdollista tallentaa HDR10+ -laajasävykuvamuodossa.

Kamerasovellustakin on viilattu huomattavasti parempaan suuntaan, ja nyt sovellus ottaa paremmin huomioon taitettavan puhelimen mahdollisuudet.

Tästä hyvänä esimerkkinä on kahden näyttöosion hyödyntäminen, kun puhelin on taitettuna 90 asteen kulmaan. Tällöin etsin jää nyt näytön yläkulmaan, ja muut kameraominaisuudet alakulmaan. Päänäytöltä on mahdollisuus kytkeä kansinäytön esikatselukuva päälle, jolloin esimerkiksi kuvattava kohde näkee itsensä kansinäytöltä. Tämän avulla selfiet onnistuvat myös takakameroiden avulla.

Kamerasovelluksesta on vaikea keksiä enää suurta kritiikkiä, ainoastaan eri kameroiden välillä vaihtamisessa on enemmän viivettä, mitä ehkä muissa puhelimissa on tottunut.

Koska Magic V2:n julkaisu tapahtui alunperin Kiinassa jo viime vuonna, luottaa puhelin suorituskykynsä osalta viime vuoden huippujärjestelmäpiiriin Qualcommin Snapdragon 8 Gen 2:een. Puhelimen ei tarvitse kuitenkaan potea alemmuuskompleksia kilpailijoihinsa nähden, sillä tällä hetkellä myös kilpailijoiden taittuvanäyttöiset puhelimet käyttävät täsmälleen samaa järjestelmäpiiriä. Se koostuu yhdestä 3,19 gigahertsin kellotaajuudella toimivasta ARM Cortex-X3 -ytimestä, kahdesta 2,8 gigahertsin kellotaajuudella toimivasta Cortex-A715 -ytimestä, kahdesta 2,8 gigahertsin kellotaajuudella toimivasta Cortex-A710 -ytimestä ja kolmesta 2,0 gigahertsin kellotaajuudella toimivasta Cortex-A510 -ytimestä. Grafiikkapuolen hoitaa Adreno 740.

Muistivariaatiota ei tarvitse pitkään miettiä, sillä puhelin on saatavilla Suomessa ainoastaan kiitettävällä 16 gigatavun LPDDR5X-käyttömuistilla ja 512 gigatavun UFS 4.0 -tallennustilalla varustettuna. Muistikorttipaikkaa puhelimessa ei ole.

Kuten jo viime vuonna monen huippupuhelimen kohdalla sai lukea, ei Snapdragon 8 Gen 2 petä tälläkään kertaa. Suorituskykyä järjestelmä tarjoaa puhelimelle enemmän kuin tarpeeksi, eikä se jää peruskäytössä puhelimen pullonkaulaksi. Kovassa rasituksessa puhelin voi hieman lämmetä, mutta ei merkittävästi. Koska puhelin on niin ohut, olisi ehkä odottanut puhelimen lämpenevän muita puhelimia huomattavasti enemmän. Puhelimen jäähdytyksestä vastaa valmistajan mukaan suurempi jäähdytysjärjestelmä, joka on kooltaan 29 000 neliömillimetriä.

Suorituskykymittauksissa Honor Magic V2 saa vastaansa viime vuoden lippulaivapuhelimia, jotka ovat varustettuna samalla Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirillä. Mukana on myös Samsungin taittuva puhelin Galaxy Z Fold5, sekä juuri julkaistu OnePlus 12 -malli, joka on varustettu uudemmalla Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirillä. Kaikki vastakkain olevat käyttävät OnePlussaa lukuun ottamatta samaa Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiriä, paitsi Samsungin S23 Ultrassa kyseessä on hieman viritetympi Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy -versio.

Ytimien suorituskykyä mittaavassa Geekbench-testissä Honor Magic V2 jää perustilassa todella paljon jälkeen kilpakumppaneistaan niin yhden kuin useamman ytimen testissä. Suorituskykytilan ollessa päällä tilanne tasoittuu huomattavasti, mutta siitä huolimatta Honor Magic V2 jää tuloksissa häntäpäähän.

AnTuTu -testissä sama tarina jatkuu kuin Geekbench -tuloksissa, sillä Honor Magic V2 jää tuloksissa viimeiseksi. Tällä kertaa erillinen suorituskykytila ei pelasta puhelinta, sillä se ei tuota merkittävää parannusta tulokseen.

PCMarkin kohdalla nähdään oikeastaan kaksikin yllätystä, sillä jo perustilassa Honor Magic V2 ottaa pienen johdon toisesta taittuvasta puhelimesta Samsung Galaxy Z Fold5:sta. Suurin yllätys paljastuu suorituskykytilan tuloksista, sillä se ottaa koko joukon kärkipaikan, päihittäen jopa uudemmalla järjestelmäpiirillä varustetun OnePlus 12:n.

Graafista suorituskykyä mittaavassa GFXBenchissä Honor Magic V2 pärjää kiitettävästi, ja tulokset ovat melko tasoissa muiden samalla järjestelmäpiirillä varustettujen puhelimien kanssa. Honor pärjää piirun verran paremmin kuin toinen taittuva puhelin Samsungin Galaxy Z Fold5.

Pienenä ihmeenä voidaan pitää puhelimen akkukapasiteettia, sillä puhelimen ohuet kuoret pitää sisällään huiman 5000 milliampeeritunnin akun, jota voidaan pitää taittuvassa puhelimessa todella suurena. Tämän on mahdollistanut uusi pii-hiiliakku, joka on vain 2,72 millimetriä ohut.

Suurikapasiteettinen akku pyörittääkin puhelinta peruskäytössä helposti päivän yli, melkein jopa toisen päivän puolelle, riippuen hieman kuinka puhelimen käyttö jakautuu etunäytön ja päänäytön välillä. Mistään akkukestokuninkaasta ei voida puhua, mutta akunkesto oli silti enemmän kuin riittävä.

 

Geekbenchin akkutestissä Honor Magic V2:n reilu 11 tunnin tulos on parempaa keskiluokkaa, ja samoissa lukemissa kuin Samsung Galaxy Z Fold5:n tulos. Sen sijaan ykkössijaa pitävän Galaxy S23 Ultran lukemista jäädään vielä kauas taakse.

Riittäväksi voi kutsua myös puhelimen latausnopeutta, sillä lisävarusteisella Honorin omalla 66 watin laturilla puhelin latautuu tyhjästä täyteen noin 48 minuutissa. Vartissa virtaa saatiin jo melkein 50 prosenttia, ja puolessa tunnissa virtaa oli noin 80 prosenttia.

Puhelin kehottaa laturin kytkiessä avaamaan puhelimen kannet täysin litteäksi optimaalista latausta varten, mutta merkittävää eroa ei avaamisella havaittu. Suurena miinuksena voidaan pitää laturin puutetta myyntipaketissa, joten lataustehoihin halutessaan on ostettava oma Honorin laturi.

Yksi merkittävä ominaisuus loistaa edelleen poissaolollaan, sillä puhelin ei tue ollenkaan langatonta latausta. Voisi kuvitella, että tällä kertaa puhelimen ohuus on vetänyt pidemmän korren ominaisuuksien tärkeysjärjestystä mietittäessä.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto