Android O julki, mitä uutta?

22.03.2017 15:09 |

Google julkisti ilman ennakkovaroituksia kehittäjille suunnatun esiversion Android O -käyttöjärjestelmästä. DroidLife listasi uuden version suuria ja pieniä muutoksia.

Picture-in-picture eli kuva kuvassa on tuttu termi jo analogitelevision ajoilta. Tulevaisuudessa se toimii Androidissakin tutulla tavalla, esimerkiksi Youtube-videon voi jättää ruudulle pyörimään ja viihdyttämään pienessä ikkunassa muiden sovellusten päälle.

Ilmoitustenhallintaa on parannettu, ja sovelluskehittäjät voivat tarjota käyttäjille monipuolisempia mahdollisuuksia säätää ilmoitusten esiintymistä. Ilmoituksiin voi myös tulevaisuudessa asettaa torkkutoiminnon. Esimerkiksi kesken kiireistä palaveria tulleen WhatsApp-viestin voisi säätää hälyttämään uudestaan puolen tunnin päästä, jottei siihen unohda vastata.

Tausta-ajon rajoittaminen säästää luonnollisesti akkua, kun sovellukset on helpompi saada toimimaan taustalla mahdollisimman vähän virtaa kuluttaen.

Selaimista tuttu lomakkeiden automaattinen täydentäminen tulee uudessa Androidissa koko käyttöjärjestelmän laajuiseksi. Käyttäjä voi valita mitä ”autofill”-sovellusta käyttää, ja se osaa täyttää nimen ja osoitteen sekä muut tarpeelliset tiedot aina tarvittaessa niitä kysyvästä sovelluksesta riippumatta.

LDAC-koodekkituki parantaa bluetoothin kautta välitettävän äänen laatua. Google sai projektiin apua pitkän linjan audiovalmistajanakin tunnetulta Sonylta. WiFi-ominaisuuksiin lisätään entistä parempia mahdollisuuksia hyödyntää langatonta verkkoyhteyttä eri laitteiden välillä ilman tukiasemaa.

Asetus-valikko ryhmittelee asetukset samaan tapaan kuin esimerkiksi Samsung omissa Android-versioissaan. Asetusten ryhmittelyä on myös hieman muokattu.

Mikäli uutta versiota haluaa kokeilla, onnistuu se seuraavilla puhelinmalleilla: Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 5X, Nexus 6P, ja Nexus Player.

Muropaketin uusimmat