Uusimmat

Casiolta Android Wear -älykello ulkoilmaihmisille

12.01.2016 12:53 Juha Kokkonen

casiowsdf10

Perinteikäs elektroniikkavalmistaja Casio on esitellyt oman näkemyksensä Android Wear -älykellosta. Uutuus kantaa hieman monimutkaista Smart Outdoor Watch WSD-F10 -mallinimeä ja se on suunnattu erityisesti ulkoilmassa liikkumista harrastaville ihmisille. Kello on vedenkestävä 50 metriin saakka ja on testattu täyttävän MIL-STD-810G-standardin vaatimukset pudotuksen, värinän, kosteuden, auringonpaisteen, korkeuden, matalien ja korkeiden lämpötilojen, lämpötilamuutosten sekä jäätävän sateen osalta.

Casio on sisällyttänyt kelloonsa lisäsovelluksia, joiden on tarkoitus olla apuna ulkona liikkuvalle ihmiselle. Ominaisuuksien hyödyntämiseksi puhelimeen on asennettava Android Wear -sovelluksen lisäksi myös Casio Moment Setter+ -sovellus. Erillistä Tool-painiketta painamalla kellon saa aktivoitua kertomaan tietoja keskeisistä luonnonilmiöistä, kuten säävaihteluista, auringonnoususta/-laskusta, vuorovedestä sekä ilmanpaineesta. Activity-sovellus tarjoaa käyttäjälle informaatiota vaelluksen, pyöräilyn ja kalastuksen aikana. Moment Setter -ominaisuus puolestaan muistuttaa käyttäjää tulevista optimaalisista ajankohdista eri aktiviteettien suhteen. Kello tukee myös ViewRager GPS -sovellusta vaellusreittien tallentamiseen.

casiowsdf10_2

WSD-F10:n 1,32-tuumainen kosketusnäyttö koostuu kahdesta kerroksesta, joista toisessa on perinteinen mustavalkoinen LCD-paneeli ja toisessa monivärinen 320 x 300 pikselin TFT-LCD-paneeli. Muita keskeisiä teknisiä ominaisuuksia ovat ilmanpainemittari, kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, magneettinen kompassi, Bluetooth 4.1 -yhteys, WiFi, kolme fyysistä painiketta, magneettikiinnitteinen latausliitäntä sekä li-ion-akku. Valmistaja kertoo toiminta-ajaksi yhdellä latauksella yli vuodokauden sekä pelkässä kellotilassa älytoiminnot sammutettuna yli kuukauden. Akun latausajaksi kerrotaan noin kaksi tuntia. Kellon ulkomitat ovat 61,7 x 56,4 x 15,7 mm ja paino 93 grammaa.

Casio WSD-F10 tulee myyntiin huhtikuussa ja sen suositushinta on 500 dollaria. Värivaihtoehtoja on neljä – oranssi, punainen, musta ja vihertävän ruskea.

Casio Smart Outdoor Watch WSD-F10 -tuotesivut

Juha Kokkonen

Muropaketin uusimmat