UUSIMMAT

Galaxy S6 julkaistaan 2. maaliskuuta MWC-tapahtumassa?

21.01.2015 14:31 | Juha Kokkonen | 5

GS6 concept render

Korealaisen Chosun Ilbo -uutissivuston Samsungilla työskentelevältä johtotason henkilöltä saamiensa tietojen mukaan Galaxy S6 -älypuhelin julkaistaan maaliskuun 2. päivä MWC-tapahtuman yhteydessä Barcelonassa. Tietolähteen mukaan Samsung on kehittänyt useita erilaisia prototyyppejä Galaxy S6:sta ja ei ole toistaiseksi päättänyt mikä versio tuodaan markkinoille. Puhelimen rakenteessa käytetään metallia, mutta käytännön toteutustapoja on useita. Lisäksi Chosun Ilbon lähteen mukaan vielä ei ole päätetty otetaanko käyttöön puhelimen reunoille kaartuva näyttöratkaisu Note Edgen tapaan. Viimeisimpien huhujen mukaan GS6 ei tule olemaan vedenkestävä edeltäjämallinsa tapaan.

Korealaissivuston uutisessa mainitaan lisäksi, ettei LG aio julkaista omaa G4-huippumalliaan vielä MWC-tapahtumassa. LG:n edustajan kerrotaan sanoneen, että G4:n aika ei ole vielä MWC:ssä ja yritys aikoo käyttää enemmän aikaa uutuuspuhelimen paranteluun. Sen sijaan LG:ltä on luvassa useita puettavia laitteita sekä älykello webOS-käyttöjärjestelmällä.

The Chosun Ilbo, Samsung to Unveil Galaxy S6 at Barcelona Fair

Keskustelu

Ihmettelen miksi jotkut valittavat jopa siitä läpästä joka auttaa vedenpitävyydessä kun sen saisi irtikin jos harmittaa niin paljon. Lisäksi sony ainakin onnistunut aika ohueksi tosin ei muuten kompaktiksi saamaan z3 laadukasrakenteisen lippulaivan joka on vedenpitävä, tosin akkua ei ole vaihdettavissa.

Kuinkakohan moni kuin minä pitäisi vedenpitävyyttä parempana kuin pientä kokoeroa ja helposti vaihdettavan akun hylkäämistä. Itselleni ainakin vedenpitävyys on iso plussa jota moni valmistaja ikävä kyllä ei ole välittänyt.

Eikös samsungin pitänyt vähentää mallien määrääkin ja nyt tehtäisiin turhaan erikseen vedenpitävä malli jonka käyttöjärjestelmätuki huonoa,ei ymmärrä.

jaaskutus

Kuinkakohan moni kuin minä pitäisi vedenpitävyyttä parempana kuin pientä kokoeroa ja helposti vaihdettavan akun hylkäämistä. Itselleni ainakin vedenpitävyys on iso plussa jota moni valmistaja ikävä kyllä ei ole välittänyt.

Uitatko sitä puhelinta pöntössä vai mikä siinä vedenkestävyydessä on niin tärkeää? En ole ite ainenkaa kertaakaan puhelinta hajottanut vedenkestämättömyyden takia.

heke91

Uitatko sitä puhelinta pöntössä vai mikä siinä vedenkestävyydessä on niin tärkeää? En ole ite ainenkaa kertaakaan puhelinta hajottanut vedenkestämättömyyden takia.

Itselläni ei ole puhelimet menneet rikki mutta suojakotelo tulee nykyään ostettua aina varmuuden vuoksi. Jotkut tutut jotka siirtyneet tyhmästä puhelimesta älypuhelimeen eivät ole suojakoteloa hankkineet kun ei ennenkään ole tarvinnut eikä se rikki mene ja sitten tipahtaakin ja menee rikki….

Siskoni ei ollut välittänyt varmuuskopioida koulutöitään kun ei ne kovalevyt rikki mene, no sitten kun meni ja kymmenien sivujen työ tuhoutuikin niin kyllä sitten kelpasi varmuuskopioida usb tikulle.

Kaukaa viisas kannattaa olla niin säästyy paljolta.

Itse en mitään suojakuoria käytä ja ainut vahinko mitä on käynyt, on iPhonen hajonnut takalasi, joka taas on lähinnä kosmeettinen vika. Näyttö toki naarmuuntuu kun automaagisesti menee samaan taskuun kuin avaimet ja/tai sytkäri.

Nokia N95 tipahti aikanaan tuoppiin ja päivän kuivaamisen jälkeen toimi kuin pakasta vedetty.

Omakohtaisia kokemuksia älypuhelimien vedenkestävyydestä löytyy toistaiseksi vain muutamasta Samsungin mallista (Galaxy S ja S3, Galaxy Gio sekä Galaxy Trend), ja niistä jokainen on sietänyt ainakin sadetta ongelmitta. Kylpyammeessa sen sijaan ei ole tullut mieleen puhelinta käyttää kuten eräässä Sonyn mainoksessa aikanaan, mutta saattaahan tuo luuri joskus vahingossa vaikka pudota johonkin syvempään lätäkköön jolloin kunnollisesta vesitiiviydestä olisi ihan hyötyäkin. Joskus kaverin simpukka-Samsung tipahti järveen ja sitä sitten viitisen minuuttia sieltä ongittiin. Kun vihdoin löydettiin ja saatiin ylös, ei puhelin ollut edes sammunut vaan toimi moitteetta. Siinäkin puhelimessa oli luonnolisesti irroitettava takakuori/akku sekä muita saumoja vaikka kuinka, mutta silti en usko nykypäivän älykännykän ihan helposti kestävän vastaavaa ilman suojausta.

Mutta varsinaiseen uutisaiheeseen liittyen, S6 kiinnostaa mikäli saavat bloatwaret karsittua minimiin ja metallirakenteen kestämään ilman että painoa kertyy merkittävästi edeltäjiin nähden. Alphan metallikehysratkaisu kelpaisi mainiosti, huomattavasti laadukkaamman tuntuinen kuin kokomuovinen rakenne eikä kerrytä painoakaan liiaksi.

Muropaketin uusimmat