Huhut: HTC:n valmistamien Nexus-laitteiden koodinimet vuodelle 2016

28.04.2016 09:40 | Pekko Lainiala | 3

Nexus 9

Mobiilialan vuodoista tuttu Evan Blass (Twitterissä @evleaks) ja Android-uutisointiin keskittyvä Android Police aloittivat eilen huhumyllyn seuraavien Nexus-puhelimien tiimoilta. Aiempina kuukausina on jo moneen otteeseen huhuttu, että seuraavat Nexus-laitteet valmistaisi HTC.

Nyt huhujen kohteena ovat sisäiset koodinimet, jotka ovat Blassin mukaan S1 ja M1. Julkistetuista nimistä innostuneena myös Android Policen väki kertoi oman näkemyksensä asiaan, sillä heidän tietojensa mukaan laitteista on puhuttu nimillä Sailfish ja Marlin, mikä sopisi aiempien Nexus-laitteiden merellisiin sisäisiin koodinimiin. Nyt pinnalle nousteiden tietojen perusteella näyttää entistä varmemmalta, että HTC tosiaan hoitaisi laitteiden valmistuksen tämän vuoden osalta.

Googlella on ollut aikaisemmin tapana julkistaa uuden Androidin (tänä vuonna Android N) yhteydessä Nexus-laitteet, joten asiaan saadaan selvyyttä viimeistään syksyllä. Vuonna 2015 Google ei julkistanut laisinkaan Nexus-taulutietokonetta, ja PhoneArena onkin tehnyt mielenkiintoisen havainnon: Nexus 9 -taulutietokone on kadonnut Google Storesta. Nexus 9 esiteltiin yhdessä Android Lollipopin kanssa vuonna 2014.

Nähtäväksi jää voisiko esimerkiksi Huawei tai jokin muu valmistaja ottaa kontolleen taulutietokoneen valmistamisen vai onko luvassa peräti kolme HTC:n valmistamaa Nexus-laitetta.

Keskustelu

Sormet ristissä toivon, että edes toinen sisältäisi dual sim-mahdollisuuden.

Jos muutoin toinen olisi kuin Nexus 5 (mm. näytön koko, hinta…), akku olisi 3000+ mAh ja olisi muistikorttipaikka… Toivoa saa :D

Uusi tabletti olisi vanhan samsungin tabin tilalle hankinnassa. Samsungiin ei tullut yhtään virallista päivitystä sen jälkeen kun sen hankin vaikka olikin silloin vielä aika uusi, joten tästä lähin hankin vain nexus laitteita. toivottavasti tulee joku ostamisen arvoinen malli.

Muropaketin uusimmat