UUSIMMAT

Instagram sai radikaalin ulkonäköpäivityksen – logosta värikäs ja pelkistetty

12.05.2016 08:58 | Juha Kokkonen

instagram-new-logo-120516

Suosittu sosiaalinen kuvapalvelu Instagram julkaisi eilen täysin uudistetun ulkoasun mobiilisovelluksiinsa. Samalla uudistui myös logo. Sovelluspäivitys on jo tarjolla iOS:lle ja Androidille sovelluskauppojen kautta.

Ensimmäisenä silmiin pistää uusi logo, joka on aiempaa pelkistetympi ja värikkäämpi. Instagramin mukaan logo kuvaa palvelun eloisuutta ja monimuotoisuutta. Logo on äkkiseltään niin erilainen, että ainakin allekirjoittanut luuli eilen illalla Instagramin hävinneen kokonaan sovellusvalikosta. Myös samaan sovellusperheeseen kuuluvat Layout, Boomerang ja Hyperlapse-sovellukset ovat saaneet kuvakkeisiinsa saman uuden tyylin.

Kuvakkeen ohella myös sovelluksen itsensä ulkoasu on uudistettu. Se on nyt lähes kauttaaltaan vaalea ja kuvakkeita on pienennetty. Yläpalkki ei ole enää sininen eikä alareunan valikkopalkki tumma. Sovelluksen ulkonäköpäivitys ei ole näkyvissä välttämättä heti uusimman sovellusversion asentamisen jälkeen, vaan se ajetaan ilmeisesti sisään serveripohjaisesti. Uusin sovellusversio saattaa siis näyttää alkuun hetken ”vanhalta”.

Sosiaaliseen mediaan ilmestyneiden ensimmäisten kommenttien perusteella käyttäjät eivät ole olleet erityisen ilahtuneita uudesta kuvakkeesta ja ulkoasusta.

Muropaketin uusimmat