Jenkkioperaattori antaa ilmaiseksi koteihin LTE-tukiasemia

07.05.2017 17:18 |

Suomessa asuessa ei välttämättä tule ajatelleeksi, että muualla maailmassa mobiiliverkkojen kattavuus ei ole samaa luokkaa kuin täällä. Suurten etäisyyksien Yhdysvalloissa liikkuessa saattaa pahimmillaan kulua tuntikausia ilman puhelimen yhdistymistä linkkimastoon. Yhdysvaltojen neljänneksi suurin operaattori Sprint tarjoaa nyt kotona huonosta kännykkäkuuluvuudesta kärsiville asiakkailleen järeää ratkaisua.

Sprint Magic Boxiksi nimetty laatikko on ikioma LTE-tukiasema. Se hyödyntää sekä 1,9 että 2,5 gigahertsin LTE-verkkoja, ja välittää ne edelleen kodissa aiempaa paremmin toimiviksi. Kyseessä ei siis ole ”jättimokkula”, joka kodin sisällä hyödyntäisi WiFi-yhteyksiä, vaan nimenomaan aitoja mobiiliyhteyksiä tarjoava ratkaisu. Sprint lupaa sen kattavan noin 2800 neliömetrin verran sisätiloja, ja ikkunalle asetettuna vahvistavan kännykkäsignaalia 100 metrin matkalta ulkona liikkuessa. Sprint lupaa yhteysnopeuksien kasvavan jopa 200 prosentin verran, ja Magic Boxin tukevan 64 yhtäaikaista käyttäjää.

Laitetta tarjotaan kaiken lisäksi ilmaiseksi ”valikoiduille käyttäjille”. Sprint ei kuitenkaan AndroidHeadlinesin mukaan kerro ketkä tähän eliittiryhmään kuuluvat.

Muropaketin uusimmat