Uusimmat

Joukkokanne: iOS 9 hidasti käyttäjien iPhone 4s -puhelimia

31.12.2015 16:31 Pekko Lainiala

iphone4_311215

Applea vastaan on nostettu joukkokanne yli 100 ihmisen toimesta. Käyttäjät kokevat, että heidän iPhone 4s -puhelimet ovat hidastuneet merkittävästi iOS 9 -käyttöjärjestelmäpäivityksen myötä. Aiheesta kirjoittanut 9To5Mac luettelee kanteen nostaneiden ihmisten kokemuksia; hidastumista sovelluksissa, yleistä hitautta, kosketusnäytön toimivuuden heikkoutta, yleistä jäätyilyä ja kaatuilua.

Kanne ei kuitenkaan koostu ainoastaan yllämainitusta, vaan mukaan on myös nostettu väitteitä siitä, että yhtiön olisi pitänyt huomata hidastelu omissa sisäisissä testeissään. Myös Applen markkinointi on koettu harhaanjohtavaksi, koska iPhone 4s -käyttäjiä ei olla erikseen varoitettu mahdollisista ongelmista. Lisäksi kanteen nostaneet henkilöt ovat huomauttaneet, että iOS-ekosysteemin vuoksi Apple-käyttäjät päivittävät mieluusti ainoastaan iPhoneen, joten käytännössä iPhone 4s:n rampauttamisella pakotetaan käyttäjä ostamaan uudempi iPhone.

Joukkokanteen lopputulos jää nähtäväksi, mutta selvästikin Applen kannattanee harkita tarkkaan jatkossa vanhempien mallien päivitystukea ja/tai tarjota jonkinlainen downgrade-mahdollisuus päivityksen jälkeen.

9TO5Mac, Apple hit with class action lawsuit over iOS 9’s performance on older iPhones

Pekko Lainiala

Muropaketin uusimmat