Uusimmat

Kutsujärjestelmä jää historiaan OnePlus 3:n myötä – julkaisu 14. kesäkuuta

01.06.2016 17:40 Juha Kokkonen

OnePlus 3

Kiinalaisen OnePlussan kolmen ensimmäisen älypuhelimen julkaisuille tyypillinen seikka oli kutsujärjestelmän käyttö laitteiden myynnin alkuvaiheessa. Yritys pyrki minimoimaan pieneen startup-yritykseen kohdistuvia riskejä sekä kontrolloimaan kysyntää, valmistusmääriä ja toimitusaikoja myymällä puhelimiaan alkuvaiheessa ainoastaan kutsuja vastaan. Kutsut hankaloittivat puhelimien saamista ja aiheuttivat myös osassa kuluttajista närää, mutta toisaalta ratkaisu synnytti myös ylimääräistä kuhinaa etenkin OnePlus Onen ja OnePlus 2:n ympärille.

Nyt OnePlus on kuitenkin ilmoittanut julkaisemassaan tiedotteessa, että kutsujen käyttö yrityksen puhelimien myynnissä on historiaa. Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että tuleva OnePlus 3 -huippumalli tulee myyntiin ensimmäisestä päivästä lähtien ilman tarvetta kutsuille. OnePlussan toimitusjohtaja Carl Pei toteaa, että kutsuista luopuminen on suuri askel yritykselle, mutta hän on luottavainen, että OnePlus 3:n lanseeraaminen sujuu nyt hyvin ilman kutsuja.

OnePlus 3:n julkaisu tapahtuu 14. kesäkuuta 19:30 Suomen aikaa ja sitä voi seurata virtuaalisesti ”The Loopissa” erillisen mobiilisovelluksen avulla.