UUSIMMAT

Lenovo luopuu Motorola-brändistä – logo säilyy

08.01.2016 12:22 | Juha Kokkonen | 7

MotoLogoNonparel

Päivitys 11.1.2016 klo 11:45: Motorola Mobilityn toimitusjohtaja Rick Osterloh on ilmeisesti puhunut Cnet-sivuston haastattelussa hieman ohi suunsa ja yritys oikaisee nyt puheita blogissaan julkaisemalla tiedotteella. Motorola Mobility säilyttää edelleen paikkansa yhtenä Lenovon alaisuudessa toimivana osastona ja pysyy keskeisessä roolissa kaikkien Lenovon älypuhelimien suunnittelussa, muotoilussa ja valmistuksessa.

Tulevaisuudessa Lenovo siirtyy painottamaan tuotteiden nimeämisessä Moto-brändiä, jonka se kertoo olevan nykyaikaisempi, mutta silti viittaavan perinteiseen Motorola-nimeen. Motorolan perinteikäs ”lepakonsiipilogo” säilyy myös edelleen käytössä, kuten jo aiemmin uutisoimme. Motorola-brändin käyttämistä näkyvillä paikoilla pyritään sen sijaan vähentämään niin tuotteissa kuin markkinoinnissakin. Siitä huolimatta tuotepakkauksista tulee myös tulevaisuudessa löytymään Motorola-logo, mutta sitä ei tuoda esiin keskeisillä paikoilla. Pakkauksista tulee myös löytymään maininta emoyhtiö Lenovosta.

The Official Motorola Blog, Motorola’s Next Chapter as a Brand

motolenovologo

Motorola Mobility -yksikön toimintaa Lenovolla johtava Rick Osterloh on kertonut Cnet-sivuston haastattelussa, että yritys aikoo hiljalleen luopua tuotteissaan perinteikkään Motorola-brändin käytöstä. Tulevaisuudessa Lenovo aikoo käyttää Moto-tuotenimeä kalliimmissa puhelinmalleissaan sekä Vibe-tuotenimeä edullisemmissa puhelimissaan. Hieman sekavalta kuulostavana ratkaisuna tuotteissa tullaan käyttämään sinistä Lenovo-tekstiä sekä tuttua Motorolan M-logoa. Motorola-nimi ei tule katoamaan täysin, sillä Osterloh kertoo sen säilyvän edelleen Lenovon yritysrakenteessa Motorola Mobility -yksikön nimessä.

Viimeisin ratkaisu on ristiriidassa yrityksen aiempien sanomisien ja muutosten kanssa. Lenovon ostettua Motorolan itselleen vuonna 2014 yrityksen toimitusjohtaja Yang Yuanqing kertoi Motorola-brändin olevan aarre, jota yritys aikaa suojella ja tehdä vahvemmaksi. Viime elokuussa Lenovo ilmoitti sulauttavansa yrityksen sisäiset Lenovo Mobile- ja Motorola Mobility -yksiköt yhdeksi Mobile Business Group -yksiköksi, mutta säilyttävänsä molemmat puhelinbrändit markkinoilla. Marraskuussa Lenovon uutisoitiin aikovan vaihtaa Vibe-puhelimiensa brändäyksen Lemoniksi, mutta säilyttää Motorola-brändin yli 200 euron hintaluokissa. Brändien ja yksiköiden kanssa on siis nähty melkoista soutamista ja huopaamista.

Tulevaisuudessa kaikkia Lenovon älypuhelinmalleja (Vibe ja Moto) tullaan näkemään samoilla markkina-alueilla. Aiemmin Lenovoksi brändättyjä tuotteita on nähty lähinnä Aasian markkinoilla. Moto-tuotenimeä tullaan kohtelemaan yrityksen tasokkaampana brändinä.

Cnet, Goodbye, Moto(rola). Iconic brand name to be phased out

Keskustelu

Onkohan tämä nyt järkevää kun Lenovon brändiarvoa on runnottu kaiken maailman halppisvehkeillä. Luulisi sitten että ovat tutkineet ihmisten yhdistävän laadun tähän Moto-tuotemerkkiin. Sanotaanhan Lumioitakin aina Lumioiksi. Ehkäpä firmat tällä keinoin suojelevat samaan aikaan omaa nimeään jos tulee ryssittyä pahemmin. Nythän olisi voinut tuhota tosin Motorolan maineen jos tuleekin kikare.

Kuulostaa typerältä, koska Motorola on vanha nimi ja paljon tunnetumpi länsimaissa kuin Lenovo kännyjen osalta ja jokseenkin varmaan nousussa. Ja "Moto by Lenovo" nyt vaan kuulostaa tyhmältä. Tosin muualla netissä käsittämätöntä ylireagointia eli nyt kaikesta Motorolan tuotteista tuli kerralla paskaa vain koska se nimi, vain koska Lenovo poisti Thinkpadeistä sinisen enter keyn (muutenhan Thinkpad taidettaisiin tänäpäivänä tuntea vain museoista) ja ikään kuin sen sijaan Motorola-nimen säilyttämällä avainhenkilöt ja uusi organisaatio ei olisi täsmälleen samat.

niin ne kuninkaat kukistuvat.. aikoinaan ericsson tai nokia olivat se the puhelin, sittemmin motorola razr ja nokia.. nyt ei ericssonia, motorolaa ja nokiaa tule olemaan luurimarkkinoila olleskaan.

Outo veto, Lenovosta tulee ensimmäisenä mieleen ne Gigantin tarjousläppärit ja padit mitkä lahoaa pari kuukautta takuun jälkeen. Miksi luopua perinteikkäästä ja suht arvokkaasta brändistä?

Tästä on tullut uutta tietoa. Motorola-brändi ei sinänsä katoa, se löytyy edelleen esim paketeista tuotteen valmistajana jne. Markkinointi tulee vain keskittymään M-logoon ja Moto-nimeen

Muropaketin uusimmat