Lenovo luopuu Motorola-brändistä – logo säilyy

08.01.2016 12:22 | Juha Kokkonen

MotoLogoNonparel

Päivitys 11.1.2016 klo 11:45: Motorola Mobilityn toimitusjohtaja Rick Osterloh on ilmeisesti puhunut Cnet-sivuston haastattelussa hieman ohi suunsa ja yritys oikaisee nyt puheita blogissaan julkaisemalla tiedotteella. Motorola Mobility säilyttää edelleen paikkansa yhtenä Lenovon alaisuudessa toimivana osastona ja pysyy keskeisessä roolissa kaikkien Lenovon älypuhelimien suunnittelussa, muotoilussa ja valmistuksessa.

Tulevaisuudessa Lenovo siirtyy painottamaan tuotteiden nimeämisessä Moto-brändiä, jonka se kertoo olevan nykyaikaisempi, mutta silti viittaavan perinteiseen Motorola-nimeen. Motorolan perinteikäs ”lepakonsiipilogo” säilyy myös edelleen käytössä, kuten jo aiemmin uutisoimme. Motorola-brändin käyttämistä näkyvillä paikoilla pyritään sen sijaan vähentämään niin tuotteissa kuin markkinoinnissakin. Siitä huolimatta tuotepakkauksista tulee myös tulevaisuudessa löytymään Motorola-logo, mutta sitä ei tuoda esiin keskeisillä paikoilla. Pakkauksista tulee myös löytymään maininta emoyhtiö Lenovosta.

The Official Motorola Blog, Motorola’s Next Chapter as a Brand

motolenovologo

Motorola Mobility -yksikön toimintaa Lenovolla johtava Rick Osterloh on kertonut Cnet-sivuston haastattelussa, että yritys aikoo hiljalleen luopua tuotteissaan perinteikkään Motorola-brändin käytöstä. Tulevaisuudessa Lenovo aikoo käyttää Moto-tuotenimeä kalliimmissa puhelinmalleissaan sekä Vibe-tuotenimeä edullisemmissa puhelimissaan. Hieman sekavalta kuulostavana ratkaisuna tuotteissa tullaan käyttämään sinistä Lenovo-tekstiä sekä tuttua Motorolan M-logoa. Motorola-nimi ei tule katoamaan täysin, sillä Osterloh kertoo sen säilyvän edelleen Lenovon yritysrakenteessa Motorola Mobility -yksikön nimessä.

Viimeisin ratkaisu on ristiriidassa yrityksen aiempien sanomisien ja muutosten kanssa. Lenovon ostettua Motorolan itselleen vuonna 2014 yrityksen toimitusjohtaja Yang Yuanqing kertoi Motorola-brändin olevan aarre, jota yritys aikaa suojella ja tehdä vahvemmaksi. Viime elokuussa Lenovo ilmoitti sulauttavansa yrityksen sisäiset Lenovo Mobile- ja Motorola Mobility -yksiköt yhdeksi Mobile Business Group -yksiköksi, mutta säilyttävänsä molemmat puhelinbrändit markkinoilla. Marraskuussa Lenovon uutisoitiin aikovan vaihtaa Vibe-puhelimiensa brändäyksen Lemoniksi, mutta säilyttää Motorola-brändin yli 200 euron hintaluokissa. Brändien ja yksiköiden kanssa on siis nähty melkoista soutamista ja huopaamista.

Tulevaisuudessa kaikkia Lenovon älypuhelinmalleja (Vibe ja Moto) tullaan näkemään samoilla markkina-alueilla. Aiemmin Lenovoksi brändättyjä tuotteita on nähty lähinnä Aasian markkinoilla. Moto-tuotenimeä tullaan kohtelemaan yrityksen tasokkaampana brändinä.

Cnet, Goodbye, Moto(rola). Iconic brand name to be phased out