Lenovon mobiiliyksikkö sulautetaan Motorolaan

26.08.2015 14:17 | Juha Kokkonen

Lenovo

Lenovon Mobile Group -yksikön johtaja Chen Xudong on kertonut kiinalaisen uutissivuston haastattelussa, että Lenovo Mobile tullaan sulauttamaan osaksi sisaryritys Motorola Mobilityä. Sulauttamisen jälkeen Lenovo Mobilea ei ole enää olemassa omana erillisenä yrityksenään. Xudongin mukaan ”uusi organisaatiorakenne laitetaan käytäntöön välittömästi”. Motorolan nykyinen johtoporras tulee todennäköisesti säilyttämään suurimmilta osin paikkansa myös muutosten jälkeen.

Motorola Mobilityn tilanne on ollut viime vuosina värikäs. Ensin Google hankki sen itselleen loppuvuodesta 2011, mutta luopui kuitenkin hankinnastaan viime vuoden alussa, jolloin suurin osa Motorola Mobilityn toiminnoista siirtyi Lenovon omistukseen. Lenovo on onnistunut selkeyttämään Motorolan brändiä ja luomaan sille selkeän identiteetin markkinoilla. Motorolan puhelimet ovatkin onnistuneet hankkimaan itselleen Lenovon omia tuotteita vakaamman aseman, jonka seurauksena Lenovo on päättänyt panostaa Motorola-brändiinsä.

PÄIVITYS 29.8 10:55: Lenovolta pyydettiin oikaisemaan kiinalaiselta lehdistöltä peräisin olevaa juttua kertomalla, että yritys aikoo jatkaa Lenovo-brändättyjen älypuhelimien myyntiä myös tulevaisuudessa. Totuttuun tapaan Lenovo aikoo hyödyntää Motorola- ja Lenovo-brändejään matkapuhelimissa eri markkina-alueilla. Aiemman uutisoinnin mukaisesti Lenovon uusi Mobile Business Group tulee hyödyntämään toiminnassaan Lenovon markkinointi- ja myyntiosaamista ja sekä Motorolan suunnittelu-, tuotekehitys- ja valmistusosaamista. Uuden yhteenliittymän johtoon siirtyy välittömästi Motorola Mobilityn johtajana aiemmin toiminut Rick Osterloh, joka vastaa Lenovo MBG:n hallituksen puheenjohtaja Chen Xudongille.

XiaomiToday, Lenovo Mobile will be merged into Motorola