Uusimmat

LG esitteli molemmin sivuin kaareutuvalla näytöllä varustettua prototyyppipuhelinta

07.01.2015 21:59 Petrus Laine

LG:llä on jo entuudestaan kokemusta kaarevista P-OLED-tekniikkaa (Plastic OLED) käyttävistä näytöistä G Flex -puhelimestaan. CES 2015 -messuilla julkaistiin virallisesti sen seuraaja, G Flex 2, mutta yhtiö esitteli P-OLED-tekniikkaa myös Samsungin Galaxy Note Edgen kaltaisessa prototyypissä. Galaxy Note Edgestä poiketen LG:n prototyypissä näyttö kaareutuu puhelimen molemmille reunoille.

Toistaiseksi vielä LG:n näyttöjä valmistavan tytäryhtiön LG Displayn nimiin brändätty puhelin on kuitenkin nimenomaan prototyyppi. Edes huhut eivät ole vielä maininneet LG:n suunnittelevan molemmilta reunoiltaan kaareutuvan P-OLED-näytön käyttöä missään puhelinmallissaan. Sen sijaan huhut puhuvat sen puolesta, että LG Displayn uuden näytön ensimmäinen oikea asiakas olisi kiinalainen Xiaomi, jonka on huhuttu suunnittelevan juurikin kahdelta reunalta kaarevan näytön käyttämistä lähitulevaisuudessa julkaistavassa puhelimessaan.

Kahdelta reunaltaan taipuvan näytön voisi olettaa sopivan high-end-puhelimiin, mutta 6-tuumaisen näytön resoluutio on high-endille auttamatta liian pieni 1280×720 pikseliä. LG kuitenkin mainitsee näytön olevan valmiina massatuotantoon, joten kenties kaarevat näytöt tulevat näkymään lähitulevaisuudessa myös edullisemman luokan puhelimissa.

GforGames, LG Develops ”Dual Edge” Display, Similar To What Galaxy S6 Edge Is Supposed To Have

CNet, LG Display shows off screen with double Note Edge-style curves

Muropaketin uusimmat