Uusimmat

LG investoi 400 miljoonaa dollaria uusiin OLED-paneelien tuotantolinjoihin

29.04.2016 14:46 Juha Kokkonen

lg-flexible-oled-290516

OLED-tekniikkaan perustuvat näytöt ovat vahvassa nosteessa, sillä niiden valmistuskustannukset ovat laskeneet hiljalleen LCD-paneelien kanssa kilpailukykyiselle tasolle ja esimerkiksi myös Applen huhutaan siirtyvän ensi vuoden (2017) iPhone-malleissaan OLED-tekniikkaan. Reutersin saamien tietojen mukaan myös LG Display on ajan hermolla OLED-buumissa, sillä yrityksen kerrotaan investoivan satoja miljoonia uusiin tuotantolinjoihin.

LG:n uuden investoinnin kerrotaan olevan kokonaisuudessaan 450 miljardia Korean wonia, eli noin 400 miljoonaa dollaria. Siitä noin kaksi kolmannesta kohdistuu taipuisien OLED-paneelien tuotantolinjaan ja yksi kolmannes OLED-valaisinpaneelien tuotantolinjaan. Uusi investointi on jatkumoa viime vuonna Gumiin Soulin kaakkoispuolelle avatulle LG:n neljännelle OLED-tuotantolaitokselle, jonka investointikustannukset olivat 1,05 triljoonaa wonia, eli noin 920 miljoonaa dollaria.

LG Display on yksi näyttöalan suurimmista tekijöistä ja sillä on pelkästään pääkonttorin palkkalistoilla lähes 50 000 työntekijää. LG Displaylla on kaikkiaan yhdeksän tuotantolaitosta Aasian ja Euroopan alueella.

Juha Kokkonen

Muropaketin uusimmat