LG luopuu huippumalleissaan modulaarisista Friends-lisätarvikkeista

24.10.2016 16:01 | Juha Kokkonen

lg-g5-14

LG lanseerasi viime keväänä uuden G5-lippulaivapuhelimensa yhteydessä näyttävästi uudet Friends-lisälaitteet, jotka eivät itse G5:n tapaan kuitenkaan onnistuneet lunastamaan valmistajan niihin asettamia myyntiodotuksia. Korealaisen ETNews-sivuston useista eri lähteistä saamien tietojen mukaan Friends-lisälaitteiden taru on loppumassa lyhyeen.

ETNewsin saamien tietojen mukaan G6-mallin suunnitteluprosessi on jo käynnissä, ja sen sisärakenteet on suunniteltu niin, ettei laite ole enää modulaarinen. Toisin sanoen G5-mallissa lanseeratusta ratkaisusta ollaan luopumassa.

LG:n kerrotaan jo vaihtaneen useita G5-puhelimen kehityksestä vastanneita johtajia, eikä laitteen kanssa tehtyjä virheitä haluta toistaa. Yrityksen sisällä kerrotaan olevan huolissaan modulaarisesta rakenteesta luopumisesta ja seuraavan sukupolven mallin kerrotaankin noudattavan ”turvallisempaa” toteutusmallia.

Testasimme G5:n TaskuMurossa keväällä ja totesimme modulaarisen rakenteen ajatuksen tasolla hyväksi mutta toteutukseltaan puutteelliseksi. Puhelimen irrotettava alaosa tuntui vempulalta ja lisälaitteiden laatuvaikutelma jätti toivomisen varaa. Lisäksi puhelin oli aina sammutettava ja akku irrotettava lisälaitetta vaihdettaessa.