LG vie BLU:n oikeuteen patenttikiistassa

01.04.2017 12:15 |

LG on AndroidHeadlinesin mukaan ilmoittanut vievänsä BLU:n oikeuteen viiden LG:n patentin loukkaamisesta. Kaikki kyseiset patentit liittyvät älypuhelinten LTE-tekniikkaan.

Oikeutta LG hakee Yhdysvaltojen kansainvälisen kauppakomission (ITC) ja Delawaren osavaltion piirioikeuden kautta. BLU:n kotipaikka on Miami Floridassa, ja LG:n mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun he vievät amerikkalaisen yrityksen oikeuteen patenttirikkomuksista. LG on yrittänyt neuvotella tekniikoiden lisensoinnista ja yrittänyt kieltää niitä loukkaavien teknologioiden hyödyntämisen. BLU on LG:n mukaan kuitenkin kieltäytynyt kaikesta yhteistyöstä asiassa.

LG ei kertonut mitä patentteja BLU mahdollisesti loukkaa, mutta LG:n patenttiosastoa johtava Jeong Saeng-gyu kertoi LG:n olevan valmis päättäväisiin toimiin suojatakseen immateriaalioikeuksiaan. Patenttitutkimuslaitos TechIPM:n mukaan LG omistaa laajimman LTE -tekniikkaan liittyvän patenttisalkun Yhdysvalloissa. Ykköspaikka korealaisjätillä on ollut hallussa jo vuodesta 2012. Tällä saattaa olla ratkaiseva vaikutus tulevan oikeudenkäynnin kannalta.

Alustavan aikataulun mukaan oikeutta aletaan varsinaisesti käydä vasta ensi vuonna, ja ratkaisu asiaan saadaan ennen vuoden 2018 loppua. Luvassa onkin melkoinen Daavid vs. Goljat -tapaus. Vaikka BLU onkin myynyt yli 5 miljoonaa puhelinta vuosien saatossa, ja noussut Yhdysvaltojen kuudenneksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi, on se edelleen kääpiö korealaisjättiin verrattuna.